Ibland när fantasin tryter är det guld att ha inspirerande läsare som tipsar och tycker till, det är ni ena riktiga hejjare på, fortsätt så! 😛 Frågan ställdes på Kryddburkens facebook; ”Vad göra med skinkschnitzel?” Det enda jag inte hade lust med var att ställa mig och banka och panera.  Sofia var en av dom som tipsade om denna rätt och jag nappade direkt. Enkelt, okomplicerat och mat som sköter sig själv i ugnen. Fler tips kan ni läsa om i inlägget.

Gjorde naturligtvis lite egna justeringar men det är ju just de som är det fina med tips och idéer att man plockar ut det man gillar och gör om till sitt eget, eller hur? 😉 Här har jag bara brynt schnitzlarna hastigt i stekpanna med lite smör, salt och peppar sen över i en ugnsform. Vispat ur pannan med buljong och kokat upp en sås som jag slog över. Såsen smaksattes med tomatpuré, soya och sambal oelek. En skvätt grädde för att runda av smaken och sen lite tomat och paprika på de, skjuts in i ugnen.

Serverades sedan med ris och kokt broccoli.
Gör som jag, plocka ut de goda, gör om till ditt eget och laga mat med ny inspiration, de behöver vi alla ibland!

Imorgon kommer en fin utlottning i samarbete med Muurikka och lite inspiration till årets säsong. Håll utkik då!

8 port
Det här behöver du :
ca 1 kg skivad skinkschnitzel (alt. kotlett, lövbiff, fläskfilé, etc etc)
Smör till stekning
Salt & nymald svartpeppar

5 dl köttbuljong (egen, el tärning/fond + vatten)
1 msk soya
1 msk tomatpuré
2 – 3 tsk sambal oelek
1 dl grädde
Maizenamjöl + vatten till redning

ca 10st körsbärstomater
1 gul paprika

1 knippe slätbladig persilja

GÖR SÅHÄR :
Smält smöret i het stekpanna och bryn skinschnitzlarna hastigt. Krydda med salt och peppar. Lägg över i en ugnsfast form. När alla är brynta vispa ur pannan med lite buljong. Tillsätt soya, tomatpuré, sambal oelek och låt koka upp. Slå på grädden och red av med maizenamjöl utrört i lite vatten för tjockare konsistens på såsen. Häll såsen över formen med schnitzlarna. Toppa med halverade körsbärstomater och gul paprika.  Gratinera i ugn på 200 grader ca 30-40 min, beroende på hur tjocka skivorna är, dessa var ca 1-1½ cm. Strössla över hackad persilja strax före servering.


Dom brynta skinkschnitzlarna.


Slå på såsen.


Toppa med halverade körsbärstomater och gul paprika.


Gratinera ca 30-40 min i 200 grader.


Strössla över hackad persilja, servera!


Smaklig måltid och tack Sofia! 😉

 

13 svar till ”Gratinerad skinkschnitzel i ugn”

  1. Eva profilbild
    Eva

    Såg riktigt gott ut o låter gott. Brukar aldrig komma på nåt o göra med dom men ska testa detta. 🙂

    Gilla

  2. Sara profilbild
    Sara

    Mums! Detta recept ska jag spara och använda vid senare tillfälle. Tack! 🙂

    Gilla

  3. Fia profilbild

    Det där såg riktigt gott ut!

    Gilla

  4. annamaria profilbild
    annamaria

    Har faktiskt tänkt tanken idag…nä orkar inte banka och panera och vad göra då? Nu undrar jag ju då – jag tycker schitzel kan vara seg när man inte bankar den. Hur blev denna som är körd längre tid i ugn också?

    Gilla

  5. Camilla.L profilbild
    Camilla.L

    Oboy!Ser supermumsigt ut så detta måste testas. Testade nyligen din Salami& briepaj med ruccola och rödlök, den var supergod! 😀

    Gilla

  6. Helena profilbild

    Så gott det här ser ut! Jag testade det till middag idag men använde fläskfilé istället. En kanonrätt:)

    Gilla

  7. Seida profilbild
    Seida

    Mnjammm,det här var väldigt gott. Har lagat det till midag och både jag och min 12 åriga dotter tyckte det var mycket gott. Jag hade lövbiff och det passade utmärkt 🙂 Tack så mycket för receptet ! 🙂

    Gilla

  8. Pär profilbild
    Pär

    Mmmmmmm, testade detta igår. Blev supergott, är det någon som kan tipsa om någon bra sommarsallad? Tänkte delta i http://www.sweethome.se/sv/tavlingar/tavlingar

    Gilla

  9. Camilla profilbild
    Camilla

    Hej!
    Skinksnitzel är en av mina stora favoriter av kött och till det har jag alltid ris och currysås, så j-a gott, testa det någon gång.
    Nu fuskar jag och kör med Knorr currysås, men det är så lätt och går så snabbt att göra.
    Kram

    Gilla

  10. Annika profilbild

    Tack! Middagen räddad 😀

    Gilla

  11. Andreas profilbild
  12. Mikael Stockzell profilbild
    Mikael Stockzell

    Testa imorgon ska bli kul älskar att laga mat ! Tack för mig

    Gilla

  13.  profilbild
    Anonym

    Har gjort denna rätt flera gånger. Supergott!

    Gilla

Lämna ett svar till Helena Avbryt svar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect