Häromdan under påsklovet bakade Joline sockerkaka med lite annorlunda tvist med smak av kanelbulle. Receptet finns lite överallt och vi blev lite sugna på att prova. Den enda skillnanden mot den vanlig klassisk sockerkaka är att denna varvar du smeten med 2-3 lager av pudrad kanel och socker och sen häller på mer smet och så nytt lager kanel och socker osv… Ja, ni fattar. Men det blir en otrolig smak och doften av kanelbulle är ju heller inte fy skam. 😛

Det här behöver du :
Smör till att smörja formen med
Ströbröd till formen
2 ägg
2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1½ dl vatten

Kanel + socker

GÖR SÅHÄR :
Smörj formen noga med smör och bröa med strödbröd. Vispa ägg & socker. Blanda ihop vetemjöl med bakpulver och rör ner i smeten. Tillsätt vattnet och rör ihop. Häll lite av smeten i botten på formen, pudra över socker, inte så mycket sen ett lager kanel, mer smet o nytt lager socker/kanel och ny smet osv. Grädda ca 30 min i 175 grader. Vänd upp kakan på en tallrik och låt den svalna något. Receptet på sockerkaka är det Joline alltid använder ur boken ”Vi bakar & lagar mat”.


Färdiggrädda kanelbulle-sockerkaka.


Dom flesta tycker nog kakan ser ut som tigerkaka, men ack så dom bedrar sig! 😉


Jättegott med ett glas kall mjölk att mumsa på sockerkaka och kanelbulle på samma gång!

 

20 svar till ”Kanelbulle-sockerkaka”

  1. Maria Eliasson profilbild

    Ja men det såg himla gott ut. Ska testas. Har precis bakat en Silviakaka som ska avnjutas till söndagsfikat, men nästa bakning blir garanterat efter detta recept. Kram från Maria

    Gilla

  2. Anna J profilbild
    Anna J

    Men så spännande! Och två favvisar i en kaka liksom. Sparar receptet till nästa helg.

    Gilla

  3. Pralin från matmedmera profilbild

    Ser himla gott ut. Hos mig blev det äppelkaka idag och en god vän på besök

    Gilla

  4. Sara på Vardag.nu profilbild

    Men Gud vad sugen jag blev nu! Sockerkaka är aldrig fel!

    Gilla

  5. Jenny profilbild

    Det ska jag definitivt prova 🙂

    Gilla

  6. Therése profilbild

    Har gjort denna sockerkaka flera gånger och den är supergod!

    Gilla

  7. Emilia profilbild

    Vilken idée! Låter ju jättegott!

    Gilla

  8. Rikke profilbild
    Rikke

    åå vad himla gott!Måste prova, har faktist ALDRIG hört talas om denna!Tusen tack

    Gilla

  9. Maj Svensson profilbild
    Maj Svensson

    Jag är värdelös på att baka mjuka kakor, men jag ska prova Jolines kaka. Låter ju så gott med kanel!

    Gilla

  10. Johanna profilbild
    Johanna

    Den var sååå god 🙂

    Gilla

  11. Matilda profilbild

    Det här måste ju bara testas! Verkar väldigt lätt och gott 🙂

    Gilla

  12. Ullis profilbild
    Ullis

    Åhhh såg jättegott ut! Måste testas!!! Ha en bra vecka! =)

    Gilla

  13. ROXANNA - Kamp efter Cancern - Äntligen Gravid profilbild

    kanel är underbart att ha i alla bakvkerk 🙂

    Gilla

  14. Åsa/En Sida Med Mat profilbild

    Mmmm…denna är en av mina favoriter!! Tar alltid slut fort när man bjuder på den! 😀

    Gilla

  15. Anette profilbild
    Anette

    Kan säga att kakan var jättegod. Gjorde den igår när jag ändå satte på ugnen för middagen. Trodde jag missat något när jag kom på att det inte var något fett i den. Den var jättegod, tacka Joline.

    Gilla

  16. Ann profilbild
    Ann

    Bakade kakan igår och den blev jätte god, men tror jag vågar ha mer kanel nästa gång.. 🙂
    Så jag bugar och bockar till Joline för ett jätte gott och enkelt recept..

    Gilla

  17. Anna profilbild

    Min står i ugnen nu! Luktar gott hittills i alla fall 🙂

    Gilla

  18. Anna profilbild

    Och den blev bra! Hade i lite kardemumma också.

    Gilla

  19. Marcel Gobec profilbild
    Marcel Gobec

    Jättegod!, använde mjölk istllet för vatten, socker o kanel överst med gav en smaskigt fin ”krispig” yta, thx!

    Gilla

  20. Emma profilbild
    Emma

    Så sjukt god! Har aldrig hört talas om den förut, blev premiär ikväll. Mums!

    Gilla

Lämna ett svar till Anna Avbryt svar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect