Tillbaka i rutan! Nu tänker jag inte lägga några fler tankar på de som hänt utan se framåt, vilket ni har varit och _är_ toppenbäst på att hjälpa mig med dessutom. Av alla hundratals enormt fina kommentarer, mail, brev och pm så blir jag ännu mer påmind om vilka otroliga läsare jag har. Ni har stöttat och bidragit till mitt nu glada humör och motivationen är på topp och det ska ni ha tusen, åter tusen varma kramar för!

Igår var det skärtorsdag och barnen och jag var nere en liten runda i borgholm där dom fick ”påska” utklädda till påskkärring och pirat?! 😛 Av mormor, farmor och morbror fick dom fina små presenter med klistermärken, ballonger, gjuta-gips-cupcakes, tatueringar mm mm… Dom hade ett himla sjå med att få till dom där figurerna man blåser upp av smala ballonger. Det blev några riktiga påsksmällar då och då kan tilläggas. 😉

På vägen hem köpte Nicke med sig en fin bit färsk lax som vi halstrade och åt med färskpotatis, (inte svensk förstås men såååå gott att tjuvstarta lite) Lättkokta haricot verts, kokta hackade ägg och en röra på philadephiaost, citron salt och peppar. Väldigt enkelt och fruktansvärt gott! En fin liten start på påsken.

Vidare kommer här små påsktips och imorgon dukar vi upp en liten buffé för bara lilla familjen, nu ska vi däremot ut i blåsten och plocka påskris. Å så va det ju de där med fjädrarna… Som jag alltid lägger på ett så fiffigt ställe varje år för att jag ska komma ihåg det men nu är det som bortblåst!!? 😉

Halstrad lax : 
1 bit laxsida (räkna ca 160-180 gram/port)
Flingsalt
Nymalen svartpeppar
Smör till stekning

GÖR SÅHÄR :
Hetta upp en stekpanna, grillpanna eller traktörpanna. Smält smöret och lägg i laxen med skinnsidan nedåt. Stör över ordentligt med flingsalt och dra några varv med pepparkvarnen. Låt laxen få steka så skinnet blir knaprigt. Du ser på sidan av laxen hur den blir tillagad nerifrån när den ljusrosa färgen stiger. Jag brukar lägga ett lock på de sista minutrarna innan den är helt rosa och stänga av värmen, sen får den stå till sig så ca 10 min, då blir den alldeles perfekt, med fina mjälla skivor som lätt faller isär.

Citronkräm med philadelphiaost : 
1 ask philadelphiaost
Rivet skal från 1 citron
Saften från 1 citron
Salt & peppar


Laxen är så färsk och fin så den drar snabbt ihop sig i den heta pannan. Här ser ni hur den precis börjar tillagas och bli ljust rosa underifrån.


Smaklig måltid och ha en underbar påsk allihopa!

20 svar till ”Halstrad lax, färskpotatis, haricot verts, kokt ägg och citronkräm med philadelphiaost”

  1. Katinkas Kitchen profilbild

    Lax är verkligen gott till påsk – i många olika former. Att halstra är väldigt gott! Och haricots verts är supergott både till lax och lamm. En riktigt Glad Påsk! önskar Katinkas Kitchen med vänliga matglada hälsningar

    Gilla

  2. Katarina - I Kattis kök profilbild

    Hej Linda!
    Allt ser, som vanligt, helt ljuvligt gott ut! Måste nog dra igång lunchen nu, eftersom jag helt plötsligt blev så hungrig 😀
    Ha en underbar påsk på er!

    Gilla

  3. Anna J profilbild
    Anna J

    Jag hade också lagt påskfjädrarna på ett fiffigt ställe förra året och kunde inte hitta dom när det var dags att ta in i riset i början av veckan så jag fick köpa nya. Har fortfarande inte hittat dom utan jag gör väl det lagom till jul eller nåt kanske. 🙂

    Tack för det här inlägget, det gav mig inspiration till en laxmiddag jag tänkte ha på påskdagen.

    Glad Påsk till dig och din familj! Kram!

    Gilla

  4. Lina profilbild

    Det vattnas i munnen! Tänkte själv köra lax och sparris ikväll, kan hända att jag tar efter dig och halstrar laxen den här gången, blir oftast ugnsbakad lax annars.
    Glad påsk!

    Gilla

  5. Johanna W profilbild

    Ser som vanligt helt underbart gott ut 🙂
    Bra att du inte låter dej nedslås av missunnsamma människor utan vett i skallen. Ha en underbar Påsk med din fina familj 🙂

    Kram

    Gilla

  6. Tess profilbild
    Tess

    Så enkelt och så gott!
    Och angående långa ballonger så är de ju helt omöjliga att blåsa upp, känns som hjärnan ska explodera.
    Meeen Glad Påsk till dig och din fina familj!!

    Gilla

  7. Maria Eliasson profilbild

    Mmmmmmums vad gott !!!!! Lax är så sjukt gott. Vill skicka en varm påskkram till dig och dina fantastiskt VACKRA, goa och underbara barn ❤

    Gilla

  8. Angelica E profilbild

    Underbara bilder på maten!!! Ååååh vad jag blir supersugen på att äta lax var eviga dag 😀 Men här hemma blir det stekt sepia med vitlök och färsk persilja till brunch – och jag kan knappt vänta en minut längre! Hela huset doftar underbart och jag önskar att maten är klar bumns!!!

    Ha en härlig långfredag och glöm inte att njuta extra mycket av påskens längsta dag!

    Kraaaaaam från ett soligt och ljuvligt grönt Mallorca!!!

    Gilla

  9. roffekock profilbild
    roffekock

    Denna lax ska tillagas med rock helst något som har anknytning till Cadillac el hur?

    OBS Ska spelas på Maxvolym.

    Gilla

  10. roffekock profilbild
    roffekock

    Nu är laxen på G det ser strålande ut och kopierat direkt, det enda som jag inte har är färskpära men det får gå ändå.

    Och som dessert på denna goa Laxrätt kör vi en fet Rocklåt men den måste avlyssnas i en Just det Cad……. nu vet jag inte om ni hunnit skaffa någon ny än men annars får ni ta er till tåls.
    Håll till godo alla Ölänningar

    Gilla

  11. Katrin profilbild
    Katrin

    Ser fantastiskt gott ut 🙂 Glad Påsk

    Gilla

  12. Anna/Frostrosor profilbild

    Mums så gott! Själv har jag sparat laxen till en annan dag. Idag blir det lammfärsbullar och melizanosalata istället!
    Hoppas det stannar vid blåst hos er, här i Stockholm är det snöblandat regn och det yr för fullt. Alla mina killar stack iväg och spela fotboll trots det. Själv är jag hemma och myser och lagar mat.

    Gilla

  13. Rocktjejen profilbild

    Tack för receptet! Det var enkelt & det såg väldans gott ut med. =)
    Vilka fina bilder det blir! 🙂

    Glad Påsk till er i familjen. 🙂
    Kram

    Gilla

  14. Emma profilbild
    Emma

    Tråkigt med kommentarerna du fick, men du gör rätt som går vidare och inte slösa mer tid på det.
    Glad Påsk! 🙂

    Gilla

  15. Annika profilbild
    Annika

    Glad Påsk!! det där med fjädrar är alltid ett problem , men du har väl en katt ?? när mina är borta så brukar alltid katten hitta dom först och pynta sej med dom :). Låt katten leta på dom…

    Gilla

  16. Anna profilbild
    Anna

    Härligt att du är tillbaka igen 🙂 hoppas verkligen att du slipper internettrollen i fortsättningen!! Men du verkar vara tillbaka i god form för oj vad god laxrätten ser ut 🙂 ha en jätteskön påsk.

    Gilla

  17. Nina profilbild
    Nina

    Måste prova citronkrämen till fisk nån gång, lät ju hur gott som helst och så enkelt dessutom:),,,,har kört fast då det gäller såser till fisk..Tack för en fantastisk blogg, ett nöje att läsa den och se de vackra bilderna på mat, barn och natur!

    Gilla

  18. Maggan profilbild

    Välkommen tillbaka! Som sagt bara radera såna kommentarer direkt så du slipper se dem mer.
    Kram från en trogen läsare här.

    Gilla

  19. Maja profilbild

    Hej hej

    Måste bara skriva att jag testade laxen igår och resultatet vart fantastiskt! Jag har alltid haft svårt att laga lax men med detta recept så blev den inte för blöt och inte för torrt!! Tack!

    Gilla

  20. Berit Steen-Engström profilbild
    Berit Steen-Engström

    Du är en stor inspiration för mig när det gäller god och fin mat. Fortsätt att vara dig själv, det är det vi tycker om hos dig. Det finns alltid människor som är avundsjuka. Ta bara in det positiva

    Gilla

Lämna ett svar till Katinkas Kitchen Avbryt svar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect