Då jag själv använder dessa färskostar i matlagning brukar jag framförallt ha dom som fyllning till kött såsom lövbiff, rullader eller fylld grillad ytterfilé etc. Men dom är även goda att vispa ner i en helt vanlig skysås för lite extra piff och smak. Tunnbrödsrullar, där är färskosten grym tillsammans med något gott rökt pålägg. Självklart åker nån ask  fram till ostbrickan tillsammans med kex, vindruvor och andra godast ostar. Barnen speciellt brukar gilla färskosten framför grönmögelost. 😉

Hur använder du den?? I samarbete med Cantadou lottar jag ut 10st askar valfri smak Cantadou färskost, vill du hänga på?

FÖR ATT TÄVLA : 
Skriv ner ditt bästa tips här i kommentarsfältet hur du använder cantadou och vilken favoritsmak du har?
Glöm ej uppge en giltig epostadress.
Tävlingen pågår fram till och med söndag 1:a april.


Smaken pepparrot och 4 peppar tycker jag gör sig grymt bra i såser just.


Fläskrullader, fyllda med cantadou pepparrot, receptet hittar du här >>


Tunnbrödsrullar fyllda med cantadou pepparrot & rökt hjortkött. Recept här >>


Vitlök och örter samt paprika/chili är mina favoriter på ostbrickan.


Inlägg och tävling i samarbete med Cantadou.

 

 

73 svar till ”Vinn 10 askar Cantadou färskost”

  1. Anna profilbild

    Precis som du skriver är bra till mycket, jag gillar att breda pepparrot- eller vitlöksost på kallrökt lax, rulla ihop och skära till små smakbitar. Hur gott som helst 🙂

    Favoriten är nog vitlök som är galet god att röra ner i såser dessutom.

    Gilla

  2. Helena profilbild
    Helena

    Jag älskar Cantadou! Här används den inte så mycket i matlagning men desto mer som stämninghöjjare vid fikat! Jag är med i en förening som träffas varannan måndag och alla bli alltid saliga när någon köpt Cantadou.
    Min personliga favorit är 4 peppar men också paprika. Grymt gott på ett digestivekex och sedan bara njuta. Åh, vad sugen jag blev!

    Gilla

  3. EVA profilbild
    EVA

    Först strimla paprikor (gärna röd och gul). Stek dom i lite smör och lägg sedan i en form. Skiva fläskfilé. Stek fläskfilen. Lägg ovanpå paprikorna. Blanda grädde och cantaduoost (vitlök). Häll ovanpå fläskfilen. In i ugnen. Serveras med klyftpotatis och sallad. Supergott!!

    Gilla

  4. Lotta profilbild

    Jag brukar göra en gryta med strimlat nötkött som jag fräser på med lite lök för att få färg och ta fram smakerna lite. Sen låter jag det puttra i buljong tills köttet är mört. Sen innan jag ska servera så tillsätter jag Cantadou, bara det är vitlök i osten så är jag nöjd, och lite grädde och så serverar jag det med ris. Ännu godare blir det om man tillsätter svamp också, jag brukar ta kantareller eller trattkantareller, beroende på vad som finns kvar i frysen 🙂

    Det här brukar min mamma alltid göra när det ska serveras mat till många och det går alltid hem hos alla.

    Gilla

  5. Sofia profilbild

    Jag brukar göra som du och fylla lövbiff, tunnbröd måste jag testa. Jag brukar riva färsk pepperot till det annars. Men något som jag tycker är gott ät att fylla champinjoner med vitlök eller vilken smak man vill och grilla. Att grilla är det godaste men går även att ha i ugnen. Perfekt att ha som tillbehör på planksteken.

    Kramar Sofia

    Gilla

  6. Frida M profilbild
    Frida M

    Jag älskar att använda färskost i matlagningen. Det godaste jag vet är nog att koka tagliatelle och sedan blanda den med en skvätt vispgrädde och en stor klick pepparrots ost. På tallriken brukar jag sedan blanda i lite hackad dill och massvis med kräftstjärtar. En riktigt skön vardagsrätt som går fort att tillaga och som det är omöligt att misslyckas med!
    Ha det!
    /Frida

    Gilla

  7. Cizzi profilbild

    Även jag älskar att använda Cantadou i matlagningen! Jag tycker att det är jättegott att blanda ut vitlöksosten eller pepparosten med lite creme fraiche och ha som ”topping” på en tacopaj innan den åker in i ugnen (pajskal-tacofärs-ostblandning-skivade tomater-riven ost).
    Vitlöksost till några kex är inte fel det heller. Nu på senare tid har vi även fått upp ögonen för pepparrotsosten som är grym på kex!

    Gilla

  8. Annie profilbild
    Annie

    Jag gör en pastasås på kyckling ibland som är barnens favorit.
    Hacka gul lök,1 vitlöksklyfta fräs mjukt tillsätt strimlad kyckling och hackad röd paprika.Tillsätt 1 burk creme fraiche och en brk cantadou vitlök och örter,Mums snabbt och lätt.
    Ibland fyller jag oxå stora champinjoner med den osten och har som tillbehör till kött.
    Ha en underbar våfffeldag!

    Gilla

  9. Carina profilbild
    Carina

    Bästa mellismackan!

    Värm dubbelmacksgrillen.

    Under tiden bre bregott på två skivor bröd. Hyvla rikligt med gräddost eller annan god mild ost på båda brödskivorna. Bred cantadou vitlök på osten. Skiva tunnt gårdagens grillade kycklingfilé och lägg på den ena brödskivqn. Lägg ihop skivorna och grilla i klämgrillen! En given succé! Passade utmärkt tillsammans med lite tomatsoppa eller annat yoghurt.

    Hälsar
    Carina

    Gilla

  10. Stella Hedlund profilbild
    Stella Hedlund

    Jag använder cantadou när jag gör köttfärslimpa, det blir jättegott att fylla den med paprika chili eller vitlök örter. Runt om lindar jag med bacon 🙂 Kramar

    Gilla

  11. Kicki Kronborg profilbild
    Kicki Kronborg

    Lax i ugn överstruken med Cantadou pepparrot är en hit hähemma 🙂 Testa det och du är såld 🙂

    Kram
    Kicki Kronborg

    Gilla

  12. Anna B profilbild
    Anna B

    Jag använder cantadou ofta i grytor. Kycklinggryta med grädde, cantadou vitlök och svamp, paprika och vad man känner för är supergott. Vidare är ju fiskgryta med lite cantadou pepparrot en succée. Dottern älskar cantadou på knäckemacka och klippt gräslök över. Osten är som sagt användbar till mycket och favoriten är pepparrot. Mums.

    Gilla

  13. Erik profilbild

    Cantadou Pepparrot använde jag tillsammans med tunt skivad rökt Vildsvin.
    Färskosten blandas med hackade äpplen och persilja, detta brer man sedan över det tunt skivade vildsvinet och rullar ihop den, serveras som tilltugg! Så sanslöst gott!

    Gilla

  14. Bea profilbild
    Bea

    Jag brukar ta den till tunnbrödrullar oftast cantadou med extra vitlök lite terayakit stekt kyckling och så grönsaker blir hur gott som helst.

    Gilla

  15. Karin profilbild

    Mitt favoritrecept med Cantadou är lövbiff fylld med vitlökscantado i teryakisås. Vik lövbiffskivor med en klick cantadou mellan (du får dem att hålla ihop med hjälp av tandpetare!) Stek dem på båda sidorna så att de får färg. Häll sedan i teryakisåsen i pannan (ca 1 dl för 4 pers) och låt puttra några minuter. Servera med ris eller pressad potatis och en god sallad.
    Vitlöks smaken är också min favorit hos Cantadou.

    Gilla

  16. Karin profilbild

    En av våra stående favoriter såhär på vårkanten är att ta parmaskinka eller en riktigt god salami och lägga några skivor omlott. Bred på Cantadou vitlöksost och lägg på 3-4 hastigt smörstekta sparrisar. Linda ihop till en rulle och njuuuuuut

    Gilla

  17. Linda profilbild

    Jag gör mina egna pannkaks cupcakes med cantadou frosting. Gör en pannkakssmet, smöra en muffinsplåt och häll i smeten. Grädda tills de är gyllenbruka. Blanda cantadou med bitar av knaperstekt bacon, finhackad chili och fint strimlad purjolök. Spritsa över dina avsvalnade cupcakes. Servera kalla till förrätt!

    Paprika chili är min absoluta favorit!

    Gilla

  18. Ellinor profilbild

    Jag använder den till det mesta, favoriterna är fyra peppar samt vitlök 🙂
    Gör en skåra i köttfärslimpan som jag fyller med osten, blandar den i tacoköttfärs för att ”kräma” till köttfärsen och få en ”röra” istället. Idag står grillad kycklingfile med cantadou på matsedeln. Snittar upp kycklingfilén, fyller med färska tomater och osten, häftar ihop filén med en tandpetare och lägger på grillen. till det blir fet pastagratäng med smak av citrus och dragon 🙂

    Gilla

  19. Anna profilbild
    Anna

    Jag tycker att det är gott att fylla kycklingfiléer med Cantadou med vitlökssmak: Man skär ett snitt i kycklingbröstet och brer på osten, lägger på ett par salviablad och lindar in hela härligheten med bacon. Salt och peppar runtom. Efter en en snabb omgång i stekpannan åker de in i ugnen på ca 225 grader till innertemperatur på 68 grader. Servera gärna med klyftpotatis och en god sås!

    Gilla

  20. monika gustavsson profilbild
    monika gustavsson

    Kycklinggratäng, alldeles alldeles underbar!

    4 kycklingfileér, 1 pkt bacon, skuret i bitar
    1 purjolök,1 banan,1 röd paprika
    1 dl kycklingbuljong
    1 Cantadou 4 peppar + 1 Cantadou Vitlök och örter
    3 dl grädde
    salt, peppar, curry

    Gör så här:
    Strimla och stek kycklingfiléerna, knaperstek baconet.
    Lägg kycklingen i en gratängform och strö över baconet.
    Strimla purjolöken, strimla paprikan och skiva bananen.
    Lägg detta över baconet.
    Blanda i en kastrull kycklingbuljongen, ostarna och grädden.
    Rör tills ostarna smält. Salta och peppra och strö i curryn.
    Häll såsen över kycklingen och grönsakerna i formen.
    Grädda i ugen i 225 grader cirka 25 minuter.

    Servera med ris och en grönsallad.

    Så gott!

    vh
    Mamma Monika

    Gilla

  21. Julia Häggström profilbild
    Julia Häggström

    Så sjukt gott att hacka en lök, en vitlöksklyfta, steka dem mjuka i smör. Sedan tillsätter man 2 1/2 dl matgrädde 2 tsk dijonsenap, salt och peppar och låter det koka upp. Klickar i 200 g cantadou vitlök&örter(går att göra med den smak man tycker mest om) och låter det koka upp under omrörning sedan rör man ner 185 g tonfisk(eller musslor) i vatten(avrunna).
    Servera med färsk, nykokt pasta och sallad. SÅ SJUKT GOTT!

    Gilla

  22. jessamy profilbild

    Hej.

    Jag är med! =)

    Mitt bästa tips är med cantadou 4 peppar.

    stek fläskfile i bitar. Gör en sås på cantadouost och grädde. Ha i några grönpepparkorn.

    Slå på ugnen på 175grader. Lägg fläskfilen i en form. Häll över såsen. In i ugnen. Servera med hemmagjord klyftpotatis och sallad alt med färsk pasta som pastasås. Gott gott!!!

    Gilla

  23. Katarina profilbild
    Katarina

    Vitlök är absolut godast 🙂

    Gilla

  24. Hannah E profilbild
    Hannah E

    Ta bort stammen från champinjoner och fyll med cantadou vitlök, linda bacon runt och släng på grillen. MUMS! 😀

    Gilla

  25. Mitta profilbild

    Min favorit är bara att bre på en parmaskinka eller valfri lufttorkad skinka och sen rulla ihop den o ha det på tapas bordet..dela dem gärna i mindre bitar.. så attans gott det är! favoriten är givetvis vitlök 🙂

    Gilla

  26. Bell profilbild
    Bell

    Jag föredrar att äta den som den är med kex, päron och vindruvor men ibland gör jag en pastasås på cantadou vitlök med finhackad gul lök, grädde, CF, färska champinjoner.

    Gilla

  27. Carolina profilbild
    Carolina

    Åh Cantadou som är så gott! Min favorit är cantadou med vitlökssmak som jag använder till en kycklinggryta. Först börjar jag med att bryna kycklingen i omgångar och lägger över i en större gryta, sen tillsätter jag 2 skurna purjolökar, 2 nävar torkade kantareller, 2 pkt cantadou vitlök, lite grädde, salt och peppar som får puttra ett tag. Grytan serveras med fördel till tagliatelle. Gillar man vitlök så pressar man i ett par extra klyftor. Prova! 😉

    Gilla

  28. Tanya profilbild
    Tanya

    Vitlök och örter är favoriten, till härligt spröda tunnbrödchips!

    Gilla

  29. sofie mumsfillibaba profilbild

    Cantadou pepparrot som man brer på tunnbröd. Lägg tunna skivor gravad eller rökt lax. Lägg på grönsaker och rulla ihop. Perfekt picknick smörgås i vår och sommar!

    Gilla

  30. Anna profilbild
    Anna

    Ett generöst lager Cantadou pepparrot på några laxfilér som får tillagas i ugnen och ätas till en sallad. Gud så gott, det är lätt mitt favoritrecetpt och min favoritsmak!

    Gilla

  31. Elin profilbild

    Min favorit är Cantadou Pepparrot! Den gör sig allra bäst som en del av ostbrickan en fredagskväll, eftersom den är god till både de salta och de söta kexen/bröden.

    Gilla

  32. Erica AKA Tomtens Dotter profilbild

    Hej hopp!
    Jag är vansinnigt förälskad i ”4 peppar” och har allt som oftast en burk stående i kylen.

    Jag brukar göra en ”potatisrulltårta”
    En rulle färdig smördeg.
    Bred ut två burkar 4 peppar på smördegen.
    Därefter strör man över ett lager pressad potatis, salt, peppar och riven västerbotten eller parmesan.
    Rulla ihop till en rulltårta, skär i skivor, pensla sidorna med ägg och grädda tills smördegen blir puffad och gyllene.

    (Annars är det inte fel att göra toast i smörgåsjärnet av gårdagens köttfärssås och 4 peppar… Mums det med)

    Gilla

  33. Fröken Nilsson profilbild

    Jag gör en kanongod och SNABB gräddsås av cantadou 4peppar + grädde, ev en skvätt soja för färgen.
    låt allt kokoa ihop till önskad konsistens o sen är det klart!!
    mmm gottigt och enkelt att variera med cantadous olika sorter!
    favoriten blir pepparrotsosten!!

    Gilla

  34. Rikke profilbild
    Rikke

    Jag använder färskost ofta till soppor, jag älskar attblanda ner ost med smak.
    Utan osten, ingen god soppa.

    Men oxå ost och kex är en höjdare och de gillar dom flesta.

    Funkar oxå kanon gott till nybakat bröd…Mmm vad mumsigt!

    Jag har aldrig provar pepparrotsosten,den skulle jag vilja prova!

    Tack för kanonblogg!

    Gilla

  35. lisasgodbitar.se profilbild

    Detta receptet med cantadou pepparrot är magiskt!

    Laxrullar med wasabi & soya

    Gilla

  36. Anna J profilbild
    Anna J

    Jag gillar att förhöja mina omeletter med en klick Cantadou. Det smälter fint och blir extra gott – lite vardagslyx så att säga. Sen är det ju väldigt smaskigt med Cantadou på kex och till det ett gott vin.

    Gilla

  37. Evelina profilbild
    Evelina

    Smörgåstårta med smak av Cantadou 4 peppar skulle jag göra om jag vann en ask! Det blir riktigt gott att blanda just den osten med turkisk yoghurt och lite majonäs. Med den smeten både ovanpå och inuti fyller jag sedan tårtan även med bacon och kyckling. MUMS!

    Gilla

  38. Malin profilbild
    Malin

    Min favorit är definitivt glögg/drinktilltugg i form av tunnbrödsrulle med Cantadou Pepparrot och rökt lax. Strykande åtgång kan jag lova! Mums!

    Gilla

  39. Jennie Prickelina profilbild
    Jennie Prickelina

    Jag har den i en fantastisk god köttfärspaj. Gör ett rutmönster uppe på och lägger blåa vindruvor i varje ruta. Det låter skumt men gifter sig såååå gott med osten och köttfärsen!

    Gilla

  40. Johanna profilbild

    Jag använder en hel del Cantadou i matlagningen. Jättegott att bre på tunnbrödsrullar, i varma mackor, i diverse grytor, att göra kalla såser av (blandas ut med creme fraich eller gräddfil). Den har helt enkelt ett syfte i all slags matlagning.

    En god grillsås kommer här:
    3 dl creme fraiche eller gräddfil
    1 ask Cantadouost, paprika chili
    1 st finhackad röd paprika
    1 nypa chili eller 0,5-1 tsk sambal oelek
    1 nypa salt efter smak
    1 nypa hackad persilja

    Till grillad fisk kan man ta cantadou pepparrot, gräddfil, citron saft & en gnutta salt

    Gilla

  41. Elin profilbild

    Jag brukar göra en grymt god kycklinggryta med cantadou vitlök eller vitlök & örter. (http://thime.blogg.se/2010/january/kyckling-cantadou-1.html)
    Men även tunnbrödrullar med cantadou pepparrot och renkött i är en riktig höjdare.
    Min absoluta favorit är pepparroten eller vitlök och örter.

    Gilla

  42. Veronica profilbild
    Veronica

    Mitt bästa tips är att banka ut en kycklingfilen så den blir tunn. Bred på paprika/chili cantado, salt, svartpeppar, en skiva rökt skinksa samt fins skivad champinjon. Rulla sen ihop kycklingfilen till en rullad som slås i in aluminiumfolie så den blir som en ”karamell” (tvinna ihop folien som blir över på sidorna). Kör i ungen till kycklingen är genomstekt på 175 grader.

    Serveras gärna med pressad potatis eller ris. En god sås till får man om man mixar keso, en bit fetaost sant en vitlöksklyfta till en röra.

    Gilla

  43. Veronica profilbild
    Veronica

    Glömde min favorit i mat är 4 peppar eller paprika och chili. Till fredagsmyset däremot måste jag ha cantadou med vitlökssmak!

    Gilla

  44. Johanna W profilbild

    Har inte direkt ngt recept, men det ända sättet att få min dotter att äta någon frukost är att se till att det finns ngn form och smak av krydd/ört ost hemma. Möjligtvis kan det då gå ner någon smörgås. Själv tycker jag man kan piffa upp vilken sås som helst med lite ost.

    Gilla

  45. Hanna profilbild

    Jag skulle använda mig av en smak med vitlök som jag blandar med färsk hackad persilja.. snittat kycklingfilé och fyllt varje filé med en klick av oströran och fäst med tandpetare.
    Sen brynt de lite på stekjärn så de fick fin färg.
    Sen hade jag lagt kycklingen i en ugnssäker form och gjort en sås på den ost/persiljeröran som blev över.. och hällt det över kycklingen och in i ugnen. Till skulle jag servera hasselbackspotatis och en härlig sallad 🙂

    Gilla

  46. Helena i Uppsala profilbild
    Helena i Uppsala

    Jag blandar ut det i lite filmjölk och har som sås till potatisen och sovlet när det är för torrt.
    Vitlök är favoriten.

    Gilla

  47. Jacob Lennartsson profilbild
    Jacob Lennartsson

    Aldrig smakat Cantadous produkter. Men skulle VÄLDIGT gärna vilja testa Paprika/chili, den verkar fantastisk.

    Gilla

  48. Marie Wettergren profilbild
    Marie Wettergren

    cantadous ostar är goda alla så svårt att välja men tar en tapas rätt typ. Köper nötrulle skivad i lagom tjocka skivor de får ej vara för tjocka eller tunna. Lägger dem omlott så de bildar en lång rad på plastfolie. Blandar cantadous pepparots ost med cremefraiche, har i torkad lök. Brer detta på nötrullen och rullar sedan i hop den. Den ska rullas ganska hårt.Lägg folie runt rulle och in i frysen tills den nästan frusit, ta fram de exakt innan den ska serveras. Här brukar vi ta kex eller något annat gött till , sist hade vi de där nya påsarna soma man kan hitta vid tacos med tapas till annars är de goda att äta s om de är

    Gilla

  49. Veronica profilbild

    Jag hade Cantadou vitlök & örter i den här varma smörgåstårtan: http://matochbakverkstan.blogspot.se/2012/03/varm-smorgastarta.html

    Gilla

  50. Carita profilbild

    Ett av mina favoritrecept innehåller just färskost! Jag brukar koka färsk fylld pasta, hälla av nästan allt vatten men lämna lite att vispa ut osten i, blanda ner halverade körsbärstomater, färsk bladspenat och kallrökt kött så gott och klart på 10 minuter, perfekt när man kommer hem döhungrig men ändå vill ha ”riktig mat” snabbt 🙂

    Gilla

Lämna ett svar till Veronica Avbryt svar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect