Gokväll alla bloggisar! Hoppas ni haft en bra vecka, nu är det äntligen helg!! Underbart! Nästa vecka har barnen sportlov här hemma så de kommer nog bli en hel del utedagar och recept därefter. Har tänkt att damma av muurikkan och laga nåt gott, det är ju såå skönt när vintersolen skiner och man kan sitta ute och äta i friska luften!

Nu ska ni få ett gott tips, för nåt recept kan man väl inte kalla det men pizza på hönökaka är förbaskat gott, enkelt och snabbt! Har lite annat att stå i och baka tills imorgon (berättar mer om det senare) så ikväll fick det bli fuskvarianten och det dög alldeles utmärkt måste jag säga!

Ha en fin helg allihopa!! 😛

1 rund pizza
Det här behöver du :

  • 2 halvmånar hönökaka
  • Tomatsås, gör din egen kallrörda, det blir godast!
  • Skinka! Strimla rökt bog, kassler, picnicbog eller vanlig skivad skinka, rökt eller kokt! Smaksak!
  • Champinjoner – MASSOR med champinjoner! Konserverade ska de va! Och hela – skiva dom själv! Godast!
  • Ananasringar om man vill…
  • Riven ost! En kryddstark/mild blandning av gouda/västerbottens eller gouda/greve/präst etc…
  • Pizzakrydda (Oregano)

Skjuts in i ugnen på högsta värmen! Här blir det 250 grader varmluft. 10-12 min tills osten fått fin färg! Låt svalna något innan du skär upp den! Pizzasallad till såklart!


Hönökaka blir lite som panpizza fast aningens tunnare! Har ni provat?


Klar för ungen!


Sådärja! Slajsa (slice:a?) upp den och servera!


Apropå rubriken ”pärlor som rullar”… så har nu vår cadillac-pärla (-60) rullat vidare! Den är såld och mannen är nöjd, och fullständigt galen vad gäller USA-bils annonser i jakten på nästa pärla! Ja, jag säger då de! En cadillac -59  står på tur så nu påbörjas dektektivarbetet på allvar! Hej å hå, vi ses framåt våren då älskling! 😉

6 svar till ”Hönöpizza och pärlor som rullar…”

  1. Anette Palm profilbild
    Anette Palm

    Gud var roligt att du har valt hönökaka, den kommer utsprungligen från där jag bor i Torslanda. Men igentligen kommer receptet från öarna som ligger utanför Torslanda. Men det bakas i vårat bageri som heter Åkes Hönökaka.

    Gilla

  2. Anna/Frostrosor profilbild

    Vad pizzasugen jag blev nu då! Få kanske rota lite i frysen till en natt-pizza, brukar frysa in små pizzabitar ibland.

    Gilla

  3. Frida profilbild

    Bakar ofta Pizza på Hönökaka… Mums! Precis samma topping har jag! Åkes Hönökaka handlar jag alltid i Ullared, rykande färska. Här hemma i Skåne blir det den blå påsen som jag inte kommer på vilken bagare det är..

    Gilla

  4. matmedmera profilbild

    Det bra att hitta på något snabb

    Gilla

  5. Millis profilbild
    Millis

    Nej, jag är ledsen, men konserverade champinjoner är verkligen det äckligaste jag vet 🙂 Färska ska det vara när jag lagar pizza! 😉

    Gilla

  6. Camilla profilbild
    Camilla

    Annars är pizza på Liba-bröd extremt gott också.

    Gilla

Lämna ett svar till Millis Avbryt svar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect