Självklart ska ni få receptet på wienerkakorna Joline bakade! Det är en kul kaka att bara för det ska rullas och plattas, och göras fåror och fyllas med sylt och sen dekoreras med kristyr! 🙂

1 sats mördeg
Det här behöver du :
200 gram smör
1 dl strösocker
5 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver

Florsocker + vatten

GÖR SÅHÄR :
Blanda alla ingredienser i hushållsassistenten eller för hand. Smöret ska vara rumsvarmt! Knåda degen så den blir slät & ”hård”. Lägg i kylskåp ca 1 timme. Ta ut degen och forma den till fyra avlånga längder. Lägg på bakplåtspappersklädd plåt. Platta till längderna lätt med handen och gör en fåra i mitten. Fyll fårorna med drottningsylt. Grädda i 175grader 10 – 15 min. Ta ut och låt dom svalna på plåten. Rör ihop florsocker med lite vatten till en lös, rinnig kristyr och häll över sylten i längderna. Låt stelna något och skär sedan upp dom i snittar. Kan  frysas direkt.

5 svar till ”Jolines wienerkakor”

  1. Stephanie profilbild

    Åh, ser supersmarrigt ut. Lånade en bild från dig och tipsade om den här sidan på min blogg.

    Ha det fint!
    /Stephanie

    Gilla

  2. Anna/Frostrosor profilbild

    Jättefina och snygga kakor Joline!
    Upptäckte dock att sylten fallit bort från ingredienslistan. Fast å andra sidan förstår ju alla att det ska vara sylt på dessa!

    Gilla

  3. kryddburken profilbild

    Stephanie!
    Tack, det är helt ok!

    Anna!
    Visst ja… Ska fixa! 🙂
    /Linda

    Gilla

  4. dagensmatochbak profilbild

    Jättefina kakor!

    Det ska jag nog prova ihop med min 7-åring. Sånadär kakor går ju så bra att förvara i frysen och ta fram några stycken när man får gäster!

    Ha en bra dag!

    Gilla

  5. Johanna profilbild
    Johanna

    Hmm dessa kakor är så himla goda men jag får alltid problem med att de blir för tunna, alltså degen flyter ut för mycket oavsett hur jag gör känns det som. Har testat flera gånger med olika recept och alltid samma resultat, har du några tips på vad jag ska tänka på för att få kakorna sådär ”höga” som dina och inte som plattfiskar 😛

    Gilla

Lämna ett svar till dagensmatochbak Avbryt svar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect