Slutklämmen på den italienska buffén blev tiramisu i portionsglas! Jag smaksatte den efter ett tips med limoncello (kexen) och lemoncurd (grädde/mascarpone). Grymt gott och syrligt, sött, fräscht! Jag ville dock ändå dekorera den med den klassiska pudrade kakaon eftersom chokladrosorna (rosor; tillägnad en rosgalen mamma) skulle matcha därtill! Otroligt smidig dessert som du kan förbereda många timmar i förväg och det smakar bara godare ju längre de får stå till sig! 😉

20 port
Det här behöver du : 
40 st savoiardikex
knappt 1 flaska (750 ml) limoncello

3-4 dl grädde
200 gram mascarponeost
300 gram lemon curd
Kakao
Chokladrosor + chokladspån (Dr Oetker)

GÖR SÅHÄR : 
Ta fram 20 portionsglas. Bryt kexen så de passar i botten, doppa dom hastigt i limoncello och lägg i botten på varje glas. Vispa grädden löst, blanda med lemoncurd och mascarponeost och skeda ovanpå kexen. Toppa med pudrad kakao och chokladrosor/chokladspån. Vänta med kakaon och dekoration tills strax före servering.

13 svar till ”Tiramisu med limoncello och lemoncurd, pudrade med kakao och chokladrosor på toppen”

  1. Gourmetmorsan profilbild

    Hjälp vad gott det låter! Det var verkligen längesedan jag åt Tiramisu… nu blev jag så attans sugen… Trevlig lördag! Kram Gourmetmorsan

    Gilla

  2. Christin - Mrs Sunshine profilbild

    Kul idé med lite citrontwist på en klassisk efterrätt. Ser helt underbart ut!

    Gilla

  3. Sara W profilbild

    Åh, vilken bra idé att smaksätta med limoncello och lemon curd. Av en händelse har jag gott om båda två hemma, så nu vet jag vad jag ska göra för dessert nästa gång.

    Tackar för inspirationen!

    Hälsar

    Sara W

    Gilla

  4. Katarina - I Kattis kök profilbild

    Ser sjukt gott ut som vanligt! Måste prova det här nån gång när jag beslutar mig för att sluta vara en fegis och prova göra egen tiramisu.

    Gilla

  5. Yasemin profilbild

    Åhh vad länge sen det var jag åt tiramisu. Blev riktigt sugen nu. Ska testa med lemon curd 🙂

    Gilla

  6. Diana profilbild
    Diana

    jag e oerhört stolt över att kunna inspirera min stora inspirationskälla 🙂

    ser kanongott ut…

    Gilla

  7. Marlene profilbild
    Marlene

    Lemoncurd köper du det färdigt?

    Gilla

  8. Simone profilbild
    Simone

    Hej. Kan man göra efterrätten dagen före servering utan att dekorera med choklad?

    Gilla

    1. kryddburken profilbild

      Simone!
      Nja, jag skulle inte göra den dagen innan. Kexen suger åt sig och det blir bara blött och svampigt allting. Men förbered så mkt du kan. Ta fram fat, kex, lemoncurd och förbered en sikt med kakao osv så du har allt framme på samma plats. Desserten i sig lägger du ihop på 3 minuter! 🙂
      /Linda

      Gilla

  9. Fermelin profilbild
    Fermelin

    Hej, jättetrevlig komposition men hur får
    Du minipajerna att stelna utan ägg?

    Gilla

  10. Limoncello classico | Livet som Emmy profilbild

    […] Är nog snart dags att göra en omgång Limoncello, alltid bra att ha i kylen. Man kan bjuda på en liten slurk till gästerna efter middagen eller använda den i en dessert, exempelvis Limoncellogrädde med mandelkakskross eller en Tiramisu med Limoncello och Lemoncurd. […]

    Gilla

  11. Kristine profilbild
    Kristine

    Testade att göra Tiramisun enligt receptet ovan. Hade en Limoncello hemma som va 30%. Men gisses så mycket spritsmak det blev. Kunde inte äta upp ens. Detta trots att jag doppade som hastigast.
    Allt det andra (geggan) blev supergott och fint. Hade jag en för stark Limoncello kanske?
    /Kristine

    Gilla

    1. kryddburken profilbild

      Hej Kristine!
      Jag använder alltid alkoholfri limoncello, (det borde jag har skrivit i receptet) finns på Ica och alla kan äta, både barn och vuxna.
      Kram Linda

      Gilla

Lämna ett svar till Kristine Avbryt svar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect