Det här är nästan himmelriket nummer ett!! Jo, jag lovar!! Till alla er ostälskare därute, en varm brietårta tillsammans med ljumna söta tomater, krispiga nötter med flingsalt och härligt rostad honungssmak tillsammas med len, mjuk ost… Det måste upplevas! Detta är min favorit av alla! Skär upp en bit på en skiva surdegsbröd eller baguette, blunda och njut!! 😉

ca 12 bufféportioner
Det här behöver du : 
1 kg rund brieost
500 gram miniplommontomater
2 dl blandade nötter & kärnor (Valnötter, cashewnötter, jordnötter, mandel, pumpakärnor, solrosfrön)
Flingsalt
Flytande honung

GÖR SÅHÄR : 
Lägg brieosten på ett ugnsfast fat med kant. Halvera plommontomaterna och lägg ovanpå. Strössla över nötterna, flingsalt och ringla över honung. Gratinera i 200 grader ca 15-20 min. Nötterna får inte bli brända, så håll koll. Servera brietårtan varm.

Italiensk buffé >>

9 svar till ”Varm brietårta med plommontomater, nötter, flingsalt & honung”

  1. Anneth Strinnholm profilbild
    Anneth Strinnholm

    Mmm, låter fantastiskt! Och jag som lchf:are kan prova jag också, perfekt. 🙂

    Gilla

  2. s p i n d e l t j e j e n profilbild

    Åh men sluuuuuuuuuuuuta!

    Jag är jätteallergisk mot Brie men tycker att det är så himla gott och nu blir jag ju superledsen när jag ser hur JÄKLA gott det där ser ut!! 😉

    Gilla

  3. A L M A S F O T O profilbild
    A L M A S F O T O

    herregud så gott! jag älskar brieost, måste testa detta någon gång!

    Gilla

  4. Jenny profilbild

    MH! Varm brietårta är så gott :), jag brukar göra med soltorkade tomater och oliver

    Gilla

  5. Amy's piece of cake profilbild

    Smakade varm brietårta för 4 jular sedan på ett julbord och sen var jag fast, herregud så gott!

    Gilla

  6. Alexandra profilbild

    Det ser helt fantastiskt gott ut!! Det måste jag prova!!

    Gilla

  7. smäm profilbild

    Jag dör, så gott! Måste favoritisera detta inlägget så att jag inte glömmer bort. Perfekt att göra till nästa middagsbjudning 🙂

    Gilla

  8. Anna profilbild

    Ser fantastiskt gott ut:)

    Gilla

  9. Rebbe profilbild
    Rebbe

    Detta var det godaste jag ätit på mycket länge! Nu vill jag äta det JÄMT! :’)

    Gilla

Lämna ett svar till Anneth Strinnholm Avbryt svar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect