En klassisk tomat & mozzarellasallad är ett måste på en italiensk buffé. Här har jag använt stora, söta plommontomater tillsammans med minimozzarella (Galbani) som jag bara rivit över lite slarvigt. En het dressing på basilikaolja och färsk finhackad chili ger lite extra sting.

Det här behöver du : 
8 stora plommontomater
2 förp a´150 gram minimozzarella (Galbani)

Chili & basilikadressing :
1 finhackad röd spansk peppar (mild)
1 msk Zeta olivolja med basilika
½ msk vitvinsvinäger
en gnutta socker
Svartpeppar
Flingsalt

GÖR SÅHÄR :  
Rör ihop ingredienserna till dressingen, ringla den över skivade tomater och riven mozzarella. Toppa med färsk basilika och chili som dekoration.

5 svar till ”Tomat & mozzarellasallad med chili & basilikadressing”

  1. Fröken Dill profilbild

    Det finns få saker som passar så bra tillsammans som tomat och basilika! Galet gott. Synd bara att tomaterna inte är så roliga så här års. Jag längtar efter mina hemodlade….

    Gilla

  2. Sanna profilbild

    Så enkelt med så gott. Genialiskt!

    Gilla

  3. Fröken Nilsson profilbild

    En av de bästa smakkombinationerna!

    Gilla

  4. s p i n d e l t j e j e n profilbild

    Åh herregud så gott!! Och jag är inte allergisk mot något! Perfekt! 🙂 TACK!

    Gilla

  5. Hanna profilbild
    Hanna

    Vilken fin och inspirerande blogg du har. Detta låter perfekt till vårt bröllop! Hur många portioner är receptet beräknat till?

    Gilla

Lämna en kommentar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect