Igår blev det kyckling och pasta till middag! En sån där kycklinggryta som man helt innovativt bara skär ner och fräser på i traktörpannan och sen häller i, duttar i, kryddar, smakar av och duttar i lite till av allt möjligt som faller en i smaken just där och då! Då vet ni hur jag menar va? 😉 Lite sånt, å lite sånt, och en skvätt här och en skvätt där! Det blev vansinnigt gott och jag har försökt att minnas ungefär hur mycket av allt jag ”duttade” i också! Det ser kanske inte lika gott ut som det smakade så därför får ni prova själva om ni behöver bli övertygade! 😛

Det här behöver du : 
800 gram kycklingfiléer
1 pressad citron
ca 2 tsk nymalen svartpeppar
2 msk malen ungersk paprika (mild, söt smak)
4 msk tomatpuré
½ dl balsamicovinäger
2 msk kycklingfond
3 dl grädde
1 burk champinjoner
Salt & peppar

GÖR SÅHÄR :
Skär kycklingen i mindre bitar. Fräs på i traktörpanna i lite smör + olja tills bitarna fått fin färg. Pressa över en hel citron och dra ett par rejäla varv med svartpepparkvarnen. Pudra över den malda paprikan. Tillsätt tomatpurén och slå på balsamicovinäger och låt allt få svettas ihop nån minut. Sänk sedan värmen och tillsätt fonden, grädde och champinjoner. Småputtra tills såsen tjocknat. Smaka av med salt & peppar.

PS.
Tack för alla kommentarer om den italienska buffé, självklart ska ni få recepten, jag börjar redan i eftermiddag/kväll så det kommer väl spottas ut recept här på löpande band sen! 😉

 

9 svar till ”Krämig kycklingpasta med smak av tomat & balsamico”

  1. sofie mumsfillibaba profilbild

    Ungefär så tänker jag med kvällens middag. Tog upp lite kyckling i morse som ligger och tinar. Sen får det bli som det blir! Balsamvinäger är en bra smaksättare tycker jag!

    Gilla

  2. Matskafferiet profilbild

    Jag tycker det ser riktigt gott ut! Det får jag nog allt ta och prova en dag 😀

    Gilla

  3. Fröken Dill profilbild

    Balsamvinäger i mat är en väldigt bra idé! Min J gör en vansinnesgod tomatsås och hemligheter är just lite balsamvinäger…

    Gilla

  4. Åsa/En Sida Med Mat profilbild

    Jodå, det ser visst jättesmarrigt ut!! Just såna här grytor blir alltid dom bästa! Tur man har en blogg så man ”tvingas” komma ihåg/skriva ner vad man hade i! 😀

    Gilla

  5. Kalle profilbild
    Kalle

    Mums 🙂 det låter gott 🙂

    Gilla

  6. Linnéa profilbild

    Ser extremt gott ut de där. Har sparat receptet och tänkte testa till helgen. Bugar & Bockar =)

    Gilla

  7. linda profilbild
    linda

    Blir kvällens middag,ska bli spännande!

    Gilla

  8. linda profilbild
    linda

    Jomen visst satt den här rätten som en smäck! Käkade ris till istället..gott gott gott!

    Gilla

  9. Anna-Karin profilbild
    Anna-Karin

    Detta ska bli ett av de kycklingrecept jag nu ska göra. Sonen, som nu bor i studentrum, brukar få med sig smöraskar (minimalt med utrymme så förpackningar som sedan kastas är bäst!)med nedfryst mat när han åker hem till sig igen. Blir rena rama frysklamparna då askarna packas fulla – skriver utanpå vilken vätska som ska läggas till enligt receptet. Vad gjorde jag utan Kryddburken!

    Gilla

Lämna ett svar till Kalle Avbryt svar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect