En smakrik pastasallad är helt rätt på en italiensk buffé. Den här har jag valt att smaksätta med rödlök, tomatpesto och soltorkade tomater. Ingredienserna ska blandas med pastan direkt när den är nykokt och rykande het, då kommer smakerna fram ordentligt och sugs upp. Passar utmärkt till kallskuret kött eller kyckling på buffén men också god som vegetarisk ensamrätt.

10 port
Det här behöver du :
Kokt pasta till 10 port (här valde jag Zeta´s Strozzapreti)
Olivolja
2 rödlök
1 burk 120 gram Kung markatta ekologisk tomatpesto
150 gram soltorkade tomater + lite av marinaden
Salt & peppar

GÖR SÅHÄR : 
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll och blanda med olivolja, finhackad rödlök, tomatpesto och soltorkade tomater medan den är rykande varm. Ringla över lite av marinaden från de soltorkade tomaterna. Blanda väl. Smaka av med salt & peppar. Låt svalna. Toppa med ruccola och basilika.

* TIPS!

Pastasalladen serverade jag med Nigellas röda salladshänder, grymt snygga tycker jag! Dessa kan du hitta hos ninasmat.se nu till reducerat pris. Uppger du koden kryddburken” vid beställning får du 10% rabatt på hela sortimentet dessutom!

 

 

4 svar till ”Italiensk pastasallad med röd pesto och soltorkade tomater”

  1. Amy's piece of cake profilbild

    Det här låter jättegott, har aldrig testat tomatpesto tidigare!

    Gilla

  2. Mårtenssons kök profilbild

    Spännande med den Italienska buffén du gjorde, vi ser verkligen fram mot alla rätterna här. Detta låter riktigt gott!

    Gilla

  3. Bönan profilbild

    Vilken fantastisk buffé du hade gjort Linda! 🙂 Blev väldigt sugen på att göra något liknande framöver. Roligt med tema! 🙂 Du är en riktig inspirationskälla!

    Gilla

  4. Maud profilbild
    Maud

    Ser läckert ut! Vad tror du om att göra pastasalladen färdig och sedan frysa in den? Ska servera buffé till 40 pers, försöker hittar något som jag kan förbereda i förväg och sen bara tina upp.

    Gilla

Lämna ett svar till Mårtenssons kök Avbryt svar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect