Jag har lite att stå i just nu, inte bara maten till mammas 50-års kalas som tar min tid utan allt runtomkring med överraskningar, planering och en jädrans massa fejande till höger och vänster!  I onsdags kväll efter en massa planerade, fixande hit och dit, och boxningsträning på kvällen plockade vi ihop lite goda smörgåsar av nybakade ciabatta med pepparsalami, brieost, sallad, gurka och marinerad rödlök! Det är ju så vansinnigt gott!

Igår kommer jag knappt ihåg vad vi åt till middag och nu ikväll fredag har jag just blivit klar med div förberedelser inför den stora dagen imorgon! ÄTA, vad är det?? Hinner ju inte! 😉 Men som den ”smörgås-människa” jag är så går det aldrig nån nöd, för smörgåsar kan man alltid fixa ihop i ett nafs och detta är min absoluta favorit. Ciabattabröd, pepparsalami, sallad, gurka, brieost och massor av marinerad rödlök! Har en förmåga att stoppa i alldeles för mycket dessutom så en halv räcker gott och väl! 😉

Jag brukar köpa de butiksbakade ciabatta (Hemköp), men nu har jag hittat en bättre favorit, nämligen de vacumförpackade som ska värmas i ugn (märke; Hemköp). Dom är tio gånger godare och mer luftiga, håliga, sega och krispiga! Prova!!
Ja, vem vet, kanske blir det en sån senare ikväll också…. 😛

Marinad till 2 rödlökar :
½ dl olivolja
4 msk balsamsvinäger
1 tsk  pressad citron
1 tsk italiensk salladskrydda
1 tsk flingsalt
½ tsk grovmalen svartpeppar
En pytteliten nypa socker… Bara mellan tummen och pekfingret…

GÖR SÅHÄR :
Rör ihop ingredienserna till dressingen, skiva rödlöken och lägg i plastpåse. Slå på dressing och knyt ihop. Massera in dressingen i löken noga. Låt gärna ligga i kylskåpet nån timme.


Och till barnen som inte äääälskar salami och rödlök funkar ost, skinka, sallad och gurka alldeles utmärkt! 😉


Har ni inte provat dessa innan så gör de, dom är superfina när man skär upp dom, riktigt stora sega bubblor i brödet och knaprig yta! Perfekt att ha hemma om man vill ha nybakat direkt!

(Nej, inlägget är inte sponsrat av Hemköp inte heller nån form av reklam, helt och hållet ett tips från mig bara!) 

 

 

 

11 svar till ”Ciabatta med salami, brieost och marinerad rödlök!”

  1. Sandra profilbild
    Sandra

    Enkelt och gott, precis i min stil ! Smak-kombinationen brie och salami är ju helt fantastisk också 🙂

    Gilla

  2. Christin - Mrs Sunshine profilbild

    Åh, älskar såna här små finesser som den här rödlöken! Ska absolut bokmärka detta:-)

    Håller med om de vacuumförpackade ciabattabröden, de är urgoda. Har dock provat andra fabrikat:-)

    Gilla

  3. Pernilla profilbild

    Ser jättegott ut!!! Jag älskar salami/brie mackor. Ska nog testa det där brödet, så jag inte är någon brödbakerska själv 🙂

    Gilla

  4. Åsa/En Sida Med Mat profilbild

    Mmmm, salami och brieost är oxå min favoritfyllning i mackor. Så vansinnigt god kombo. Tack för detta tipset med marinerad rödlök! En sak jag brukar ha i är strimlade sockerärtor, blir så krispigt och gott!!
    Ha en bra helg och lycka till med festen! Glöm inte att njuta mellan varven! 😀

    Kram!

    Gilla

  5. Malin Rosén profilbild

    Det är så härligt med din blogg. Du fotograferar verkligen dina bilder så man nästan kan höra kurrandet i magen. Jag blir så otroligt sugen på dina maträtter varje gång. Kul att se! 🙂

    Gilla

  6. Helena profilbild
    Helena

    Hej! Jag skrev en fråga till dig för ett tag sedan på ditt inlägg om wienerschnitzel, men eftersom jag skrev den ett par dagar efter att du hade publicerat inlägget så har du nog inte sett den. Kopierar in den här i stället och hoppas på svar!!

    Jag är ofta inne och tittar i din blogg men jag brukar inte kommentera. Tycker du är helt fantasktisk på att hitta på spännande maträtter. Det är lätt att få inspiration när man tittar in på din sida. Tack för det!
    En liten fråga: ”köttklubban” (eller vad du kallar den för) som man ser på bilden. Var har du köpt den? Verkar himla smidig.

    Gilla

  7. sabina profilbild

    ser gott ut! ta gärna en kik på min blogg bland tårtor och cupcakes! http://www.mammastartor.blogg.se. lägg gärna till mig på bloglovin också!:) http://www.bloglovin.com/blog/3393009/mammastartor

    Gilla

  8. victoria profilbild

    Åh vad goooooott, hungern börjar göra sig påmind här och suget komma tillbaka efter magsjukepärsen 🙂

    macarons, gör det!! men ja skitsvårt är det, haha. Har kastat några plåtar i mina dar men även lyckats med några. himla söt present att ge bort!!!

    men du varför all denna reklam för banting och före efter bilder och reklam för anti-cellulit-gördel??? Känns inte som ”kryddbukren” 😉

    kramis

    Gilla

  9. Mårtenssons kök profilbild

    Salami och brie är en riktig hit i smakväg!

    Gilla

  10. Fröken Dill profilbild

    Den där goda rödlöken låter som pricken över i på en härlig mackklassiker. Det är något helt fantastiskt med kombon brie och salami…

    Gilla

  11. Pralin profilbild

    Oj vad smaskigt.Ännu godare med hembakat bröd

    Gilla

Lämna ett svar till victoria Avbryt svar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect