
Hej på er! Idag har jag varit och rantat och gjort ärenden, mathandlat och varit på hemligt uppdrag! 😛 Mamma Mia fyller ju 50år på söndag och det ska firas med buller & bång så planeringen är verkligen i full gång just nu!!
Förutom maten så har jag fixat världens roligaste grej som jag vet min mamma kommer älska och uppskatta hur mycket som helst, typ resten av livet… Får visa er den sen när allt är över! Hihi, det ska bli sååå spännande!! Det är inte utan att tanken slog mig hur själv själv skulle vilja ha det när jag fyller 50?! Jaaa… Om en sisådär 30år till då… Eller va 20?? Eller va?? Är det bara 16år kvar??! (haha)… FRANSK mat ska det i alla fall vara när _jag_ jubilerar! Har ni tänk på de!!?
Som jag berättat innan så har hon önskat sig italiensk mat, så en buffé passar ju alldeles perfekt med god plockmat, sallader, baguetter, ostar mm… Ni ska få se hur jag har tänkt nu efter alla superbra tips ni kommit med!
Såhär blev det :
- Kall pastasallad med tomatpesto, soltorkade tomater, rödlök & riven parmesan
- Kallskuren marinerad (citron, vitlök, timjan) kyckling i skivor
- Kallskuren balsamicomarinerad ytterfilé i tunna skivor med smak av rosmarin & rosépeppar
- Tomat & mozarellasallad med chili/basilika dressing
- Ljumma minipajer med spenat, pinjenötter och parmesan
- Varm brietårta med mini plommontomater, valnötter och honung
- Crostini med tomat & olivtapenade
- 4 sorters salami; het chorizo, grönpeppar, cacciatorino modena samt spianata romana
- Honung & vattenmelon lindad med lufttorkad skinka, crema di balsamico
- Nybakade baguetter, kex, hemmagjord färskost, cambozola, affine getost, brieost
- Svarta & gröna oliver, marinerade vitlöksklyftor
- Frukt; Melon, vindruvor, physallis, kiwi och päron
- Dessert; Tiramisu serverad i portionsglas dekorerade med kakao, mörk chokladros och vitt chokladspån

Lämna ett svar till Åsa/En Sida Med Mat Avbryt svar