,

3-minuters glass!


Efter söndagsstek, sås och potatis så passar glass alldeles utmärkt! Glass-inspiration och recept från Annes mat, fy bubblan så enkelt! Vispa grädde, slå i kondenserad mjölk, rör ihop o skjuts in i frysen! 😉 Jag hackade ner två dubbeldajm i smeten också! Denna glass blir verkligen precis sådär krämig och god, inte alls isig eller kort i konsistens utan följsam och gräddig!

Jag tog upp lite blandade bär också som jag kokade ihop till en ljummen bärsås av; björnbär, hallon, blåbär & lingon! Vansinnigt gott men hade inte riktigt tid att fota då vi hade gäster som väntade så håll tillgodo med bilderna, jag lovar jag ska ta bättre bilder vid nästa tillfälle.

Imorgonbitti laddar vi upp nya veckan med tävling! Missa inte det! 😛

Det här behöver du : 
5 dl vispgrädde
1 burk sötad, kondenserad mjölk (ca 400 g)
Valfri smaktillsats (2 dubbeldajm)

GÖR SÅHÄR : 
Vispa grädden till mjuka toppar.
Öppna burken med kondenserad mjölk, och rör ihop med grädden.
Blanda ner vad du nu vill smaksätta med. Häll ut i en form och frys 5-6 timmar.
Ta fram ca 30-40 min före servering och låt tina något i kylen.


Häll upp glassmeten i en avlång brödform eller annan passande form.


Täck med plastfolié och ställ in i frysen 5-6 timmar. Ta ut i god tid så den hinner tina (i kylen) något före servering. För att den skulle lossna lätt ur formen spolade jag upp lite hett vatten i diskhon och bara doppade ner den snabbt sen vände jag upp den på ett fat.


En dålig iPhonebild men ville ju bara visa er hur krämig och fin den var på insidan liksom… 😉

16 svar till ”3-minuters glass!”

  1. sofie mumsfillibaba profilbild

    Perfekt!! Borde väl kunna köra den i glassmaskinen också?! Ska absolut testa!

    Gilla

    1. kryddburken profilbild

      Sofie!
      Jag är inte duktig på glass så jag vet faktiskt inte… En tanke med den vispade grädden, borde den inte bli som smör i glassmaskinen då? Jag har inte provat o jag lovar de behövs verkligen inte heller, den blev lika god som de andra krångligare recept jag gjort i glassmaskinen! 😉
      /Linda

      Gilla

  2. Maua profilbild

    Kondenserad mjölk har ju visat sig vara en himla användbar produkt faktiskt 🙂

    Gilla

  3. Anneli- Stök i kök profilbild

    Härligt med ett glassrecept som verkar så enkelt, ingen glassmaskin som behövs osv. Ska absolut testas!:)

    Gilla

  4. Åsa profilbild
    Åsa

    Så komiskt… jag har följt dinblogg ett längre tag och imorse satt jag och tittade på ett sånt här recept hos Linneas skafferi… inte bara det att jag verkligen gillar dina inspirerande recept…. nu tänker vi till och med lika 🙂 Skämt och sido. Tack för fantastiska recept. Mvh Åsa

    Gilla

  5. Amy's piece of cake profilbild

    Så gott det låter! Ska testas.

    Gilla

  6. Anna J profilbild
    Anna J

    Så gott det ser ut och enkelt att göra. Det här ska testas. Bärsås till glass är så gott. Tack för inspiration!

    Gilla

  7. annamaria profilbild
    annamaria

    Skrev också ner Linneas recept förra veckan. Ditt tycker jag är ännu enklare. Får nog bli glass till fredagsdesserten!

    Gilla

  8. Mia profilbild
    Mia

    Den glassen är fantastisk, vi har gjort den hemma i alla fall fem gånger sedan jag hittade receptet och bjöd på den på nyårsafton. Men varifrån kommer receptet? Jag hittade det på http://www.linneasskafferi.se/, men du skrev någon annan källa….

    Gilla

  9. Sandra profilbild
    Sandra

    Mums, gott med glass! 🙂

    Gilla

  10. Johanna profilbild
    Johanna

    Undrar om det skulle bli gott om man blandade körsbär i smeten istället för daim? Jag har nämligen massa urkärnade körsbär i frysen 🙂 tacksam för svar 🙂

    Gilla

  11. belinda profilbild

    Ser riktigt gott ut! det receptet ska jag absolut testa på 🙂 tack

    Gilla

  12. […] på att göra egen glass? Då kan jag tipsa om detta recept! Hittade receptet HÄR och testade att göra häromdagen. Helt underbart gott! Riktigt krämig och god, inte alls isig. […]

    Gilla

  13. tasnim profilbild
    tasnim

    var man kan köpa den kondenserad mjölk?

    Gilla

Lämna en kommentar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect