Ni undrar väl om jag gett upp bloggen vid det här laget men det har jag inte!! Har bara jobbat tokmycket på kontoret hela veckan både dagar och kvällar o även nu i helgen så allt har blivit lite åtsidosatt men nästa vecka blir mer normal! 😉

Igår kväll åt vi en riktigt god middag och bara myste hela familjen samlad! Max och jag stod för kökstjänsten och Nicke och Joline tillverka saker i garaget! Vi gjorde potatisgratäng i dom fina Le creuset hjärtanformarna, (ja visst ja, jag har ju inte visat er dom senaste tillskotten i Le Creuset-familjen, det måste jag ju göra) och så helstekte vi fläskfilé och gjorde och god sallad med roman, kiwi, physallis och gurka! En kall bearnaisesås och dessa marinerade champinjoner till!! Såå vansinnigt gott så vi nästan svimmade i soffan allihopa till Gladiatornerna… Men så hade ju Max med lite hjälp av mig bakat en sockerkaka också så vi var ju bara tvungna att smaka en bit av den me! Jodå, vi somnade ovaggade allihopa! 😛

Ikväll blir det bio i Kalmar, Stig Helmer story!! Har ni sett den? Vad tyckte ni?

Det här behöver du  : 
150 gram färska champinjoner

2 dl olivolja
1/2 pressad citron
1 näve finhackad persilja
1 vitlök solo
1 tsk chiliflakes
Svartpeppar
en nypa socker
* Salta med flingsalt precis när det ska ätas så vattnar inte svampen ur sig under marinering!

GÖR SÅHÄR : 
Rör ihop alla ingredienser till marinaden. Pensla champinjoner från sand och annan smuts. Skiva dom i ca ½ cm tjocka skivor. Vänd ner i marinaden och låt marinera minst 5-6 timmar i kylskåp, rör om lite då och då. Servera som tillbehör till kött, fisk, kyckling etc. Perfekt som tillbehör på buffébordet också!

Marinaden


Champinjonerna, ju mindre desto godare!


Marinad-badande champinjoner! 😉


Efter några timmar…


Barnen fick varsin läsk till middagen! Bart Simpson melonläsk som enligt mig smakar precis som coco bahia, nån som minns den?? 😛


Gott, gott! Nu ska jag hoppa in i duschen och faktiskt åka o jobba nån timme igen och sen bär det av till Kalmar för bio!! Ha en fin kväll allihopa! Håller på att planera en finfin tävling också som dyker upp här i veckan, mer om det lite senare…

19 svar till ”Vitlöksmarinerade champinjoner”

  1. Fröken Nilsson profilbild

    Tack för det lätta receptet!! har letat o letat efter ett smidigt sådant (troligtvis inte på rätt ställe)
    Underbara små hjärtanformar! var har du shoppat dessa?
    Välkommen tillbaka nästa vecka 😉

    Gilla

  2. Anna/Frostrosor profilbild

    Så gott med marinerade champinjoner! Vitlök i är ju ett måste, liksom soltorkade tomater som man strimlar ner.
    Coco Bahia måste ha gått mig helt förbi. Melon…hmmm?
    Önskar dig en myspys söndag i biofåtöljen! Stig-Helmer har jag inte sett men jag och A 3 år var och såg Lejonkungen i 3 D.

    Gilla

  3. Matilda profilbild

    svamp + vitlök , kan ju nästan inte bli bättre :D:D

    Gilla

  4. Anna profilbild
    Anna

    såg jättegott ut och vilken mumsig lördagsmat ni fixade till 🙂 jag undrar om chiliflakes är lika starkt som vanlig chilifrukt? Gillar nämligen inte vanlig chili, tycker det är för starkt och tar över smaken för mycket.

    Gilla

  5. Marlene profilbild
    Marlene

    Coco bahia finns ju att köpa nu också, gjorde comeback för ett par månader sedan! Dock smakar den inte alls lika gott som jag minns att den gjorde när jag var liten…

    Gilla

  6. Anette profilbild
    Anette

    Middagen såg smaskig ut. Vi ska oxå gå på Stig Helmer idag. Den har väl inte fått så bra betyg men nästan allt svenskt som kommer på bio brukar vi se och så även denna. Vi har ju sett alla andra. Innan bion blir det ett restaurangbesök. Det sker inte så ofta eftersom jag älskar att laga mat men innan en bio så….

    Gilla

  7. Mårtenssons kök profilbild

    Det är en farlig kombination, det där med god mat, dryck, kakor och en skön tv-soffa att sjunka ner i. Garanterat sömn blir det:)

    Gilla

  8. Maria profilbild
    Maria

    ah, va gott det ser ut!!
    Vilken underbart fin kopp du har svampen i!!!!
    Var har du fatt tag i den?

    Gilla

  9. Fröken Dill profilbild

    Champinjoner och vitlök passar verkligen alldeles OVANLIGT bra ihop!

    Gilla

  10. agneta profilbild
    agneta

    hej vi har sett filmen,tyckte den var dålig.vi blev besvikna ,tyvärr.

    Gilla

  11. Åsa/En Sida Med Mat profilbild

    Åh gud så gott det såg ut! Vad tror du om försteka svampen? har så svårt för ”råa” champinjoner… 😀

    Filmen har jag inte sett, du får meddela hur den var sen.

    Gilla

  12. Tara profilbild

    Jag kan påriktigt känna smaken av de här i munnen haha 🙂 Jag måste prova!

    Gilla

  13. Jonas profilbild

    CocoBahia finns faktiskt fortfarande! Köpte den för någon månad sedan på Coop här i Piteå. 😀

    Gilla

  14. Josefin / Taste Eat Repeat profilbild

    Jag har letat efter ett sånt här recept hur länge som helst, tack, det här ska jag verkligen testa 🙂 Ser supermumsigt ut.

    Gilla

  15. dan profilbild

    åh, vad gott det ser ut! och jag vill ha den lila kaffe/te-koppen, snygg.

    Gilla

  16. sonia paavola profilbild
    sonia paavola

    Vad menar du med 1 vitlök solo?

    Gilla

    1. kryddburken profilbild

      Sonia!
      1 vitlök solo är en enda STOR, hel vitlök. Kolla här : https://kryddburken.se/2010/06/03/vitlok-solo/
      /Linda

      Gilla

  17. Josefln profilbild
    Josefln

    Hej!
    Undrar om man kan göra dessa dagen innan man ska äta dom?

    Gilla

  18. kryddburken profilbild

    Josefin!
    Det kan du absolut göra.

    Gilla

Lämna ett svar till Maria Avbryt svar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect