Oj, de va länge sen jag la ut en kycklinggryta ser jag nu, så det är väl på tiden då! Denna gryta är  enkel och går snabbt att svänga ihop under tiden du kokar pasta, ris eller annat tillbehör. Det är lite en ”släng-i-o-rör-om-gryta” uppifrån och ner efter receptlistan. Ner med  kycklingbitar i en gryta, hacka lök och ner med den. Riv vitlök och tillsätt. Slå över sweet chilisås, låt fräsa medan du skalar o slantar ett par morötter och slänger ner. Slå på buljong och soya. Låt koka upp. Duka bordet och rensa diskbänken. I med en skvätt grädde i grytan och smaka av. Går ju som en dans! 😛 Och gott som tusan!!

Det här behöver du :
3 -4 kycklingfiléer (ca 400 gram)
Smör till stekning
1 gul lök
1 finriven vitlöksklyfta
1 dl sweet chilisås
2 morötter
4 dl kycklingbuljong
1 msk kikkoman soya
½ dl grädde
Salt & peppar

GÖR SÅHÄR :
Skär kycklingen i bitar. Stek i smör i tjockbottnad gryta, tillsätt hackad lök, finriven vitlök och sweet chili. Låt allt få fräsa ihop nån minut. Skala och skär morötter tunt och lägg i. Slå på buljongen och soya. Sänk värmen och låt puttra ca 10-15 min.
Servera med pasta och en grön/paprikasallad!

 

 

15 svar till ”Sweet chili kycklinggryta”

  1. Fia profilbild

    Det där såg riktigt gott ut!

    Gilla

  2. Matskafferiet profilbild

    Kycklinggrytor kan man inte få nog av 😉

    Gilla

  3. Anna Persson profilbild

    Tack tack tack igen för underbara tips! 🙂

    Kram Anna

    Gilla

  4. Hanna profilbild

    Ser verkligen gott ut!

    Gilla

  5. Åsa profilbild
    Åsa

    Måste bara fråga vilken sweet chilisås du använder… skulle jag ta en dl av den som står i kylskåpet nu, skulle förmodligen ingen i familjen kunna äta. Mvh Åsa

    Gilla

  6. Bönan profilbild

    Smarrigt! 😀 Du, jag har lånat en bild av dig (givetvis med länk). Du kan väl höra av dig om det inte är okej? Eller om det är det också för den delen! 🙂 Tycker att du tar så himla fina bilder! Inlägget hittar du här: http://bonanshorna.se/?p=511

    Gilla

  7. Anneli- Stök i kök profilbild

    Bra med såna här ”släng-i-o-rör-om-grytor” ibland 😉

    Gilla

  8. Anna profilbild

    Å gud va gott det ser ut, ännu bättre att det är snabbt o lätt att göra!

    Gilla

  9. Anita profilbild
    Anita

    Det inte bara ser gott ut, det var jättegott. Gårdagskvällens middag. Tusen tack för alla fina recept.

    Gilla

  10. Foodelicious profilbild

    Så gott! Sådana grytor funkar alltid och det bästa är att de inte tar så lång tid.

    Gilla

  11. kryddburken profilbild

    Åsa!
    Den jag använder är väl lite medelstark, men vi gillar ju stark mat. Välj en mild sweet chili eller ta mindre mängd av den du har!

    Bönan!
    Det är helt okej! 🙂
    /Linda

    Gilla

  12. Veronica profilbild
    Veronica

    gjorde den här igår, dock utan morötter och med mindre lök, SUPERGOD! det enda jag hade gjort annorlunda var att servera den med ris/nudlar istället för pasta pga den lite asiatiska smaken.

    Gilla

  13. Emma profilbild
    Emma

    Denna var ju supergod! Serverade den med ris istället och det var väldigt gott =)

    Gilla

  14. Anya profilbild
    Anya

    Hej! Funderar på att göra denna med ris, som det står i många av kommentarerna , men jag undrar om det blir för starkt att ha i kinesisk soja då jag inte har kikkoman soja hemma. Är det vanlig vispgrädde eller syftar du på matlagningsgrädde? /Ny i köket

    Gilla

  15. Anna-Karin profilbild
    Anna-Karin

    Detta blir ännu ett recept jag gör till sonen att ta med sig, nedfryst i smörask, till studentboendet idag. Jag ändrar morötter till minimajs och/eller champinjoner – eller vattenkastanjer och låter honom själv sedan tillsätta buljong och grädde. Nam-nam-nam!

    Gilla

Lämna ett svar till Anneli- Stök i kök Avbryt svar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect