Då har vi testlagad med Infra chef! Nu e de gjort o jag har lite mer ”kött på benen” för den var ganska enkel att både använda och snabb att lära sig! Något som däremot var otroligt stressande var att stå å laga mat i passivt tillstånd! TITTA PÅ!!! Hallå??! Då går ju tiden riktigt sakta och man hinner både diska undan skärbrädor, knivar, torka bänkar, duka bordet o få en stund till att stå å titta på! *gaaahhhh* En vanesak skulle jag tro! 😉

Men jag gillar den, mitt lilla ”ufo”, han lyser så gemytligt i köket och susar lite dovt, absolut inget störande ljud. Mer rofyllt, lite som en radio, eller ett sånt där bakgrundsljud man liksom inte kan vara utan! Som TV:n som är påslagen i rummet intill, eller som golvfläkten i sovrummet, eller en snarkande Dalton framåt småtimmarna… Ja, ni förstår!

Den är inte på något sätt jobbig, och den luktar inte friterat, matos eller gatukök! HAPPY!! 😛

Nu till maten då?

  • Benfria kotletter i skivor
  • Klyftpotatis
  • Majskolvar, steklök & broccoli
  • Bearnaisesås (gjord på spisen i kastrull)

Jag fick göra TVÅ ändringar/justeringar!

Det första…
Var att plocka bort broccolin helt å hållet, den passade inte in i miljön med ”grillat”, den ska såklart ångkokas och blir himla bränd om man lägger den på översta gallret med grillvärme så den åkte ner i kokvatten i kastrull istället. Det kunde jag ju ha listat ut från början, egentligen…

Den andra justeringen…
Jag placerade köttskivorna på NEDRE gallret och klyftpotatis, majs och lök på det övre… Fel, fel, fel! Tvärtom ska de va!

Överst är det varmast, och där får köttet fin färg. Underst är det inte liiiiika varmt och där trivs klyftpotatis himla bra utan bli bränd men ändå genomfärdig. Majsen & löken blev också god där nere.

Så hur blev resultatet nu då??
Ja, förutom snabb lärdom och lite justeringar så är jag otroligt nöjd!
Det blev tokgott!!! Vansinnigt, absolut DÖGOTT!!! Och med tanke på att allt fett från köttet droppar från galler till galler och hamnar i botten och att inget fett eller olja är tillsatt så är jag imponerad av smaken! Nicke gjorde vågen, Joline rensade tallriken och både kött och klyftpotatis konstaterades ”godare” än tillagat i ugn och stekpanna. Tjooohoo va roligt de här va!! 😉

Detaljerna…
Infra chefen var inställd på 200 grader och cirka 30 min totalt tog det efter lite justeringar fram o tillbaka för både kött, klyft, lök och majskolvar som jag la ner samtidigt alltihop. (majskolvarna var förkokade). Broccoli och bearnaisesås lagade jag vid sidan om.

Den benfria hela kotlettraden hade jag skurit i ca 2 cm tjocka skivor. Kryddat med torra kryddor som klappades in före jag la ner dom på gallret. (Svartpeppar, flingsalt och grillkrydda). Klyftpotatis, majs och lök la jag på ett teflongaller direkt på det översta gallret som jag klippte till innan som passar perfekt och så lite salt på de.

Köttet överst och klyft. lök o majs underst. Vänd på köttskivorna EN gång under tillagningen. That´s i! Maten är serverad!


Förbereder kotlettskivorna. Snitta fettsidan, annars ”kupar” sig köttet. Salt, peppar och grillgrydda! Klappa in på bägge sidorna.


Broccoli, majs och steklök. (Vad ska bort?? – Jo, broccoli!!) 😉


Helt galet, totalt fel… Gör om…


Gör rätt!! 😉 Köttet överst. Klyft, majs o lök underst. Så ska de va!


Köttet ska vändas EN gång så bägge sidor får fin yta!


Å då blir det såhär fint! 😛


MUMS!!!! Jag gillar inte ordet MUMS, men här passar det faktiskt in! 😉

Imorgon ska ni få se hur det går att BAKA i en Infra chef!

12 svar till ”Och såhär blev resultatet! (Infra chef)”

  1. Sara profilbild
    Sara

    Ser urgott ut! Vet du vad en sån kostar?

    Gilla

  2. kryddburken profilbild

    Runt 500-600kr skulle jag tro, men är inte säker.
    /Linda

    Gilla

  3. Åsa i köket profilbild
    Åsa i köket

    Har funderat på en sån här till husvagnen, men inte fått tummen ur. önskar att få mer information om hur det går. Reklam på tv i all ära, men när du provar det ”på riktigt” så känns det med trovärdig. År det värt att köpa en sån eller?????

    Gilla

  4. kryddburken profilbild

    Jag måste nog uppleva fler möjligheter med den för att kunna svara på den frågan, har ju bara lagat en enda rätt än sålänge. Men den är helt klart kul o detta blev ju bra! 🙂
    /Linda

    Gilla

  5. Anna/Frostrosor profilbild

    Oj, roligt att en till synes hokus-pokus-maskin verkligen fungerar! Tack för att du rapporterar!

    Gilla

  6. Linda Johansson profilbild
    Linda Johansson

    Kotletterna ser jättegoda ut! Annars tycker jag att det är lätt att steka dem för länge så de blir för torra.

    Gilla

  7. Ulla profilbild
    Ulla

    Men jösses vilken pryl…årets julklapp till min ”compact living” son kanske?

    Gilla

  8. Helen profilbild
    Helen

    Hej Linda…
    Tack för en underbar matblogg!! Du skulle bara veta hur många middagar du inspirerat till i min familj.
    Nu undrar jag över vart man kan köpa denna infra chef? Är det enbart via någon tv-kanal eller finns den ute i handeln?
    Mvh
    /Helen

    Gilla

  9. kryddburken profilbild

    Infra chefen kan ibland ”fyndas” på Netto” för ca 350kr.
    Elkedjan borde ha dom också. Märket heter ”prolectix infra chef”. Kanske går att fynda över nätet också?
    /Linda

    Gilla

  10. Niklas profilbild
    Niklas

    Denna vecka har Netto halogenungen igen! 299kr tar de just nu, jag var där och knep en på lunchen så ikväll blir det att provlaga lite!

    Tack för en kanonsida!

    Gilla

  11. Torbjörn Keistensen profilbild
    Torbjörn Keistensen

    Finns det nåt webföretag som säljer denna mackapär? Jag har sökt runt här i Sundsvallsdistriktet och den finns inte. Börjar tro att det är nåt man bara drömt om snart.

    Gilla

  12. Roffe profilbild
    Roffe

    Jättebra matblogg ,har fått en nytändning på alla bra o trevliga recept

    Roffe

    Gilla

Lämna ett svar till Åsa i köket Avbryt svar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect