R
osa snöbollar ska en rosa prinsessa ha när hon fyller 9år!  Små härliga kulor med kokos och vit choklad och med smak av fräsch citron! En sockersöt liten godbit till kaffet & tårtan! Ett klassiskt julgodis från början som man snabbt piffar upp med lite karamellfärg! Försvinnande goda, hoppas bara dom får stå orörda i kylen nu tills på måndag bara… 😉

Det här behöver du : 
200 gram vit choklad
2½ dl koksflingor
1½ msk pressad citronsaft

Rulla i : 
1 dl kokosflingor
Röd karamell/hushållsfärg

GÖR SÅHÄR :
Bryt ner chokladen i en porslinsskål, tillsätt kokos och citronsaft. Smält över vattenbad eller i micron. Rör ihop allt sammans och forma till bollar som du rullar i kokos.

Här har jag färgat kokosen med vanlig hushållsfärg. Häll kokosflingorna i en påse och droppa ner lite hushållsfärg, fyll påsen med luft och förslut sen är det bara att skaka om så har du färgade kokosflingor!


Rulla bollarna i kokosflingor!


Bjud på kalas och duka upp med rosa snöbollar! 😛

20 svar till ”Rosa snöbollar med kokos”

  1. Fia profilbild

    Ser riktigt goda ut =)

    Gilla

  2. annamaria profilbild
    annamaria

    Jag får ju julkänslor av alla godisrecept. Härliga höst och vinter som kommer!

    Gilla

  3. Nette (Kardemumma Gumman) profilbild

    Så fina Linda! 🙂 Joline har tur med en sån duktig mamma..

    Gilla

  4. pilla profilbild

    Sockersöta verk!

    Gilla

  5. kjell-edvin profilbild

    dette så utrolig godt ut,må prøve dette:)

    Gilla

  6. Alexandra - kärlek på tallrik profilbild

    Åh så fina de blev ❤ Och söta, på fler sätt än ett 😉

    Gilla

  7. nathalie profilbild

    Herregud vad gott det ser ut! Allt bra? kram<3

    Gilla

  8. karin - trattoria profilbild

    haha ojoj, riktigt barbiegodis 🙂

    Gilla

  9. Camilla profilbild

    Ser smaskens ut för en gottegris som jag!

    Gilla

  10. Elin profilbild

    Oj så mycket gott du hade här på din blogg! Farligt! =) Supersöta bollar som passar perfekt till en prinsessa! =)

    Gilla

  11. Kokbokspassionatiker profilbild

    Hej,
    Vad festligt! Har du kommit på receptet själv?
    Jag har förresten startat en ny ”blogg” som heter kokbokspassion.blogspot.com. Den ska fungera som en plats för att diskutera kokböcker. Titta gärna in och dela med dig av dina tankar kring kokböcker. Du kanske vill skriva mer om vad du tyckte om ”Vilt med Salming”?

    Med vänlig hälsning
    Kokbokspassionatiker

    Gilla

  12. Suzy puzy profilbild

    Brukar använda mig av exakt samma recept men har aldrig tänkt på att man kan färga flingorna. 🙂

    Gilla

  13. Den Rockande Kocken profilbild

    Sitter här och blir godissugen… Have a rocking great Sunday…

    Gilla

  14. Theres - SettSagtochGjort profilbild

    Sockersöt är verkligen ordet!

    Gilla

  15. Vi i prästgården profilbild
    Vi i prästgården

    Svårt att få den rosa kokosen på bollarna. Men goda är det 😉

    Gilla

  16. Rebecca profilbild

    Hmm.. jag försökte mig på detta idag men nee det ville inte funka. Den vita chokladen blev ju mer klumpig och när man ska rulla utan att bränna sig så hinner det stelna för mycket. Hjälp?

    Gilla

    1. kryddburken profilbild

      Rebecca!
      Om den vita chokladen blivit klumpig har du värmt den för hårt. Värm den väldigt försiktigt och ta ut o rör om den flera ggr om du värmer i micro. Sen tar du hjälp av två gafflar när du rullar bollarna i chokladen så bränner du dig inte.
      /Linda

      Gilla

  17. Emma profilbild
    Emma

    Mums! Går dessa att frysa?!

    Gilla

Lämna ett svar till kjell-edvin Avbryt svar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect