Choklad & jordnötsgodis


Får jag fresta med lite godis såhär på fredagseftermiddan! Ni kan faktiskt sväng ihop det här ikväll för det tar inte alls lång tid och är väldigt enkelt! Du behöver bara tre ingredienser! Choklad + jordnötssmör + jordnötter! Smält allt i en skål över vatttenbad eller i micron, häll ner i en form, in i kylen en timme sen är det klart att avnjutas!

Om ni tycker det är mycket sötsaker här på kryddburken just nu så är det bara rent tillfälligt eftersom vi har barnkalas på G, så vänj er inte för mycket… *Hihi!!* 😉

Det här behöver du : 
250 gram choklad, ta precis vilken du vill, jag använde vanlig marabou mjölkchoklad
1 dl jordnötssmör
1 dl salta jordnötter

GÖR SÅHÄR : 
Bryt ner chokladen i en porslinsskål, tillsätt jordnötssmöret, hacka jordnötterna och lägg i. Smält över vattenbad eller i microvågsugn. Klä en liten form ca 10*20 med aluminiumfolié. Häll i smeten. Toppa med lite extra jordnötter, jag tog lite knäck-kulor och strödde över också.  Ställ i kylen en timme, skär sedan i små rutor!


Bara tre ingredienser! 😛


Häll upp allt i en form med aluminiumfolié, ställ in i kylen 1 timme.


Sådärja! Bara att krypa upp i soffhörnet och njuta av hemmagjort godis! Trevlig kväll på er allihopa!

19 svar till ”Choklad & jordnötsgodis”

  1. Foodelicious profilbild

    Mmm vad gott! Det är verkligen så enkelt att göra godis hemma. Jordnötssmör i chokladsmeten är en bra idé 😉

    Gilla

  2. Hanna profilbild

    Nä nu går du bara för långt! Det borde va förbjudet att komma med två så smarriga kakrecept efter varandra hihi 😉 Man blir ju såå läskad! Tur att det är helg nu! 😀

    Gilla

  3. sofie mumsfillibaba profilbild

    Ser totalt livsfarliga ut!!

    Gilla

  4. Beata profilbild

    Men hjälp, åh.. mums!

    Gilla

  5. Tomtens Dotter profilbild

    Oj vad gott det ser ut!
    Har spanat runt i din godiskategori massvis förut, men jag tror inte att jag sagt hej tidigare.
    En fråga: vad är det för ”kulor” som är strött ovanpå?

    Gilla

  6. Tomtens Dotter profilbild

    NU såg jag svaret på min egen fråga.. Knäckkulor ja 🙂

    Gilla

  7. Kerstin profilbild

    Hm…med risk att vara snudd på ekivok här så föreslår jag även ett litet tillskott av minimashmallows nedrörda i den smälta röran.
    Sådant brukar gå under benämningen munknll i vår familj (företrädesvis i samband med julgodistillverkning) eftersom det hela blir så gott att det knllar i munnen.
    Jag varnade för risken att vara aningens på gränsen här – klarade jag mig?

    Gilla

  8. Christina profilbild

    Ser ju syndigt gott ut!

    Gilla

  9. Anki profilbild
    Anki

    Åh, detta ska prövas! Älskar allt med jordnötter i. Har du testat jordnötsknäck (peanut-brittle) nån gång? Om inte får du skylla dig själv:-))

    Gilla

  10. Hanna profilbild

    Oj, så gott! Ser läckert ut med knäckulorna på toppen 🙂

    Gilla

  11. Marie - Cakes and Sweets profilbild

    Mmmm, så sugen jag blev…:)

    Gilla

  12. myfoodpassion profilbild

    Så godt! Kjempefin blogg du har. Flotte bilder

    Gilla

  13. Mika profilbild

    Have to have!! Ser sjukt gott ut..

    Gilla

  14. Anna J profilbild
    Anna J

    Det här receptet sparas till juletider. Jag älskar choklad och jordnötter, var och en för sig men även tillsammans så det här måste göras. Nu fram till december ska jag försöka låta bli godis så därför sparar jag det. 🙂

    Gilla

  15. AnnSofi profilbild
    AnnSofi

    Hej
    Vart finns knäck kulorna? bland godiset eller bland bakgrejer?

    Gilla

  16. Anna profilbild
    Anna

    Hejsan!
    Var får man tag i knäckkulorna till choklad och jordnötsgodiset?
    Gjorde dina Philadelfiarutor igår och de blev jättegoda!
    /Anna

    Gilla

  17. Ulrika profilbild
    Ulrika

    Hej, ett litet tips till alla som är allergisk mot jordnötter.
    Här kommer ett recept på ”fusk-jordnötssmör” gjort på saltade solrosfrön i stället. Blir väldigt gott!

    5 dl saltade solrosfrön(tex Risenta)
    0,5 dl rapsolja
    50 g smör

    Mixa fröna i matberedaren till ett fint frömjöl.
    Tillsätt rapsoljan och rumsvarmt smör och mixa allt till en slät massa.
    Tycker man den smöret blir för fast i konsistensen kan man tillsätta lite mer olja.
    Förvaras i tätslutande glasburk i kylen.

    Gilla

  18. pilla profilbild

    Det är farligt att gå in och kika på allt gott!

    Gilla

Lämna ett svar till Mochride – mitt hjärtas röst Avbryt svar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect