När man ska ”kalas-baka” och fylla frysen med gott fikabröd så är denna kaka i långpanna helt perfekt, precis som ”philadelphiabullar”, ”silviakaka” och ”kärleksmums”! Älskade klassiker.

Idag blev det chokladrutor med kokos-tosca-täcke. Knaprigt, segt och med knäckig smak ihop med en härlig chokladbotten gör den helt oemotståndlig!! Allra godast är den direkt från frysen och bara en aning tinad!

Kalasbaket fortsätter… Nästa inlägg; GODIS-tillverkning! 😛 

36 rutor
Det här behöver du : 
4 ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 msk vaniljsocker
½ tsk salt
150 gram rumsvart smör

Kokos-tosca-täcke : 
75 gram smör
1 dl ljus sirap
1½ dl grädde
200 gram kokosflingor

GÖR SÅHÄR : 
Vispa ägg och socker vitt och poröst. Blanda vetemjöl, kakao, vaniljsocker och salt i en skål och sikta sedan ner det i äggsmeten. Tillsätt smöret. Vänd runt ordentligt. Bred ut smeten på en ugnsplåt. (30*40) med bakplåtspapper. Grädda i ugn i 200 grader 15 min.

Gör toscasmeten under tiden. Häll ner alla ingredienser till tosca-täcke i en tjockbottnad kastrull. Låt koka upp, sänk värme och rör försiktigt. Låt småputtra ca 5 min. Sen är den klar att bredas på kakan!

Ta ut kakan och bred på toscasmeten, ställ in i ugnen och grädda ytterliggare 10 min. Stjälp upp och låt svalna, skär i rutor. Går utmärkt att frysa.


Toscasmeten med koks breds på kakan efter att den gräddats en stund i ugnen.


Sen ska den in i ugnen 10 min till…


Skär i rutor…


Färdig!! 😉

26 svar till ”Chokladrutor med kokos-tosca”

  1. Sussi Hägg profilbild
    Sussi Hägg

    Den bakade jag förra helgen…..den blev mycket uppskattad 🙂
    Tog slut på ett kick 😉

    Gilla

  2. nathalie profilbild

    ååh denna kakan är ju så himla god! alltid uppskattad 🙂

    Gilla

  3. Alexandra - kärlek på tallrik profilbild

    Tosca är en gigantstor favorit, och just den här är ju bara SÅ god! Ser fantastiskt ut, som alltid =)

    Gilla

  4. Bakverk och Fikastunder.. profilbild
    Bakverk och Fikastunder..

    Mmmm vad gott! har aldrig prövat denna kaka! Blir lite sugen 🙂

    Gilla

  5. Julia profilbild

    ÅH ser rikitgt gott ut, nu blir man ju sugen…
    Kollar gärna in min nya blogg med glutenfria recept 😀

    Gilla

  6. Hanna profilbild

    Åh, precis i min smak!!! 😀

    Gilla

  7. Malin profilbild

    Det här kan va världens bästa långpannekaka! Den här får mig alltid att tänka på min bästa kompis, det är vår favoritkaka! 🙂

    Gilla

  8. Paula profilbild

    Åh, min favoritkaka typ. Herregud. Dör för att det ser så gott ut.

    Gilla

  9. Fridas kök profilbild

    Jag håller helt med dig! Dessa kakor är verkligen goda, jag kallar dem för ryttarrutor. 🙂

    Gilla

  10. Anna J profilbild
    Anna J

    Perfekt! Nu vet jag precis vad jag ska baka och ha till helgfika. Jag har blivit bjuden på den här goa kakan men aldrig bakat själv. Det är dags nu… 🙂

    Gilla

  11. pilla profilbild

    Ser jättesmarriga ut!

    Gilla

  12. Anna/Frostrosor profilbild

    Underbart Linda! Du bakar ju alla mina favoriter här på löpande band! Vi har nog lite samma smak! Fast vem tycker inte om sånt här gott fikabröd? 🙂

    Gilla

  13. Martina profilbild

    Dom där ser väldigt läckra ut!

    Gilla

  14. Beata profilbild

    Åh, denna bara måste jag baka någon dag.. men måste hålla mig lite på sötsaksfronen nu… så fort man kommer in i det rätta moodet blir det trångt i frysen!

    Gilla

  15. sara profilbild

    alltså åh, det här är typ min favoritkaka! tack för en stööört inspirerande blogg :):):):)

    Gilla

  16. Val profilbild

    kokostosca…min favoritkaka!..sååååå himla god!

    Gilla

  17. Ledsen besserwiesser profilbild
    Ledsen besserwiesser

    Jag hatar att behöva skriva det här. Jag känner mig som en dum bessewiesser och det är jag förmodligen. Men jag har läst din blogg väldigt länge och älskar den. Men… (snälla hata mig inte) men jag klarar inte längre av att läsa hur du stavar Philadelphiaost. Det är PH på båda f:en. Jo så är det. Förlåt

    Gilla

    1. kryddburken profilbild

      Haha!
      Ska genast ändra, vet jag ju egentligen men de går av bara farten på tangenterna ibland! 🙂
      /Linda

      Gilla

  18. Emma Newbiecooking profilbild

    Åh, jag älskar den här kakan! Måste baka den någon dag.

    Gilla

  19. Zarah_81 profilbild
    Zarah_81

    Älskar denna kaka är en favoritbsom jag alltidbskryter med, oc nu ännu mer älskad du då har bakat den, jag bara älskar allt du gör Linda ❤

    Gilla

  20. Åsa profilbild
    Åsa

    Lät väldigt god! Men jag fattar inte en grej.. Man ska alltså inte smälta smöret? Underbar blogg förresten! Jag har gjort ett flertal recept och allt är lika gott!

    Gilla

  21. Sara profilbild

    Jag bakade den här tidigare idag och den blev verkligen jätte god!
    Vill bara passa på att berömma dig och dina recept, jag är här inne och läser flera gånger i veckan och använder/testar ofta dina recept! Om du skulle göra en kokbok i framtiden så skulle jag köpa den direkt!

    Lånade din bild och recept i min blogg men länkade hit och skrev att allt var taget härifrån, hoppas det är okej! 🙂

    Gilla

  22. Lilla jag profilbild

    Det ser ju så smarrigt ut att jag inte kan motstå att göra ett försök till bakning här hemma!

    Gilla

  23. Matilda profilbild
    Matilda

    Den här kaksorten är egentligen fantastisk, men när jag bakade efter detta receptet blev kakan rätt torr och tråkig i både bottnen och toscan. Tror inte jag gjorde något fel. Bakade Leilas toscachokladkaka här om veckan som blev mycket saftigare och segare.

    Gilla

    1. kryddburken profilbild

      Matilda!
      Tråkigt att de inte blev som du tänkt.
      /Linda

      Gilla

Lämna ett svar till Sara Avbryt svar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect