Ni har säkert sett dessa gobitar på fler ställen. Receptet är en enkel vetedeg på en halv liter. Istället för kanelbullar som ska knådas, kavlas, bredas på fyllning, rullas ihop och skäras i bitar är detta mycket enklare och gå fantastiskt fort! Degen ska endast jäsa en gång, och den bakas ut direkt på plåten, helt kladdfritt dessutom! 😛

Fyllningen påminner om den glasyr jag har på morotskaka, riktigt krämig och len med philadelphiaost som ger en lite syrlig, fräsch smak på dessa ”bullar”. Supergoda och alldeles perfekt att ”bulla upp” frysen med inför ett barnkalas! 😉

20 st
Det här behöver du :
5 dl mjölk
150 gram rumsvarmt smör
1 pkt jäst (50 gram)
1 dl strösocker
½ tsk salt
10-12 dl vetemjöl

Fyllning : 
150 gram rumsvart smör
200 gram philadelphiaost
3 dl florsocker
2 msk vaniljsocker

GÖR SÅHÄR :
Ljumma mjölken och rör ut jästen med. Tillsätt det rumsvarma smöret, sockret, saltet och nästan allt mjöl. Arbeta degen smidig, gärna i maskin. Använd en ugnplåt täckt med bakplåtpapper. Jag tog min plåt med lite högre kanter ca 40*32 cm. Häll ner degen på plåten och tryck ut den i kanterna. Täck med en bakduk och låt jäsa 30 minuter. Gör sedan små hål jämnt fördelat över degen. Mjölad tumme funkar bäst! 😉

Rör ihop ingredienserna till fyllningen.

Fyll varje hål med fyllningen. Pensla hela ytan med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda i 200 grader ca 15-20 min, eller tills den fått fin färg.

Skär i fyrkantet mellan hålen.


Härliga, saftiga rutor med philadelphiaost…


Tjugo st hål gjorde jag i degen. Men det är helt upp till hur stora rutor du vill ha. Vill du ha mindre bitar, gör fler hål!


Ner med fyllningen i varje hål, pensla med ägg och strö över pärlsocker.


Ca 15-20 min i 200 grader i nedre delen av ugnen.


Låt svalna en stund innan du skär upp den i rutor.


Smaskigt värre! 😛 Dessa rutor passar perfekt att frysa ner, och det är precis vad jag har gjort. Nästa vecka stundar födelsedagskalas då Joline fyller 9år!

61 svar till ”Philadelphiabullar i långpanna”

  1. Elin profilbild

    Absolut älskar dessa bullar! Så enkla och snabba att göra!

    Gilla

  2. sofie mumsfillibaba profilbild

    Aldrig sett! Hade tänkt baka kanelbullar i veckan men nog värt att tänka om!

    Gilla

  3. Maria T profilbild
    Maria T

    Härliga recept du har, ser riktigt mumsigt ut. Måste jag testa snarast!! 🙂

    Gilla

  4. Niklas profilbild

    Enkelt & gott!

    Gilla

  5. Malin profilbild

    Nej men ååååh vad gott!!!

    Gilla

  6. Hanna profilbild

    Så goda de såg ut! Och lättgjorda – bokm8rker direkt!

    Gilla

  7. Helene profilbild
    Helene

    Vad smart, kommer testas snarast! Tack för tipset.

    Gilla

  8. Kim profilbild

    Smart! ibland orkar man liksom bara inte göra vanliga…

    Gilla

  9. Camilla profilbild

    Vilket superrecept! Perfekt inför höstens alla kalas!
    Återigen Tack!

    Gilla

  10. Sara profilbild
    Sara

    Tack! Älskar snabba och smidiga recept. Skulle haft detta när min lilltjej fyllde 10 för några veckor sen… 😉
    Ha det gott!

    Gilla

  11. Ingalill profilbild

    Lovely!! Precis vad min kväll behövde! Jag ställde mig å baka med en gång efter att jag kommit hem från jobbet! Tack för ett underbart recept!

    Gilla

  12. johanna profilbild
  13. Anna/Frostrosor profilbild

    Ja, visst är dessa ljuvliga! Har bakat dem i några år nu och man tröttnar ju aldrig! Och fyllningen vill man ju bara sleva i sig som den är, haha! 😀

    Gilla

  14. Nina Ruthström - bloggar från spinnsidan profilbild

    Ser ju helt ljuvliga ut. De här måste jag testa att göra.

    Gilla

  15. Mårtenssons kök profilbild

    Så himla bra recept, vi gillar:) Skönt att slippa mer än en jäsning, kavla och smöra…

    Gilla

  16. victoria (matplatsen) profilbild

    Men vad goda de ser ut!!! älskar att baka i långpanna till kalas. perfekt! vi som har dop runt hörnet, detta ska jag testa!

    har mailat bloglovin och bett dem ändra min adress så det ska bli rätt för de som följer där men inte hört nåt från dem, så om det löser sig hojta gärna till. eller om det inte gör det med för den delen…

    kramis

    Gilla

  17. Ann-Sofi profilbild

    Vilket fiffigt recept. Perfekt när man inte har tid att knåda bullar. Detta ska testas!!

    Gilla

  18. Val profilbild

    Ser riktigt mumsigt ut!! 🙂

    Gilla

  19. Marie profilbild
    Marie

    Kanske en korkad fråga, men när man gör hålen för fyllningen, ska man då göra hål ända ner till plåten eller bara som en grop i degen?? Ser så mumsiga ut så jag måste prova, tacksam för svar 🙂

    Gilla

    1. kryddburken profilbild

      Marie!
      Inte alls, men du ska bara göra en grop, inte helt igenom alltså! 🙂
      /Linda

      Gilla

  20. Matilda profilbild

    åhååå vad mumsigt 😀

    Gilla

  21. Kristina profilbild
    Kristina

    Bullarna klara, mumsigt blev det 🙂 tack för receptet!

    Gilla

  22. Nathalie profilbild

    Åh mumsigt, det här ska testas!! =D

    Gilla

  23. Foodelicious profilbild

    Mums vilket bra recept!! Det ser så gott ut att jag vill sätta igång och baka med en gång 🙂

    Gilla

  24. skarpa kanter profilbild

    Dom där ser goda ut, såna måste jag testa att göra.

    Gilla

  25. paula profilbild

    Åh ser rigktigt fint ut! Allt bra ? 😀

    Gilla

  26. kajomida profilbild
    kajomida

    Jag kan inte sluta titta på kortet… mums! Har redan tipsat släkten.

    Även om jag nog tror att det smakar med denna fyllning vore jag intresserade av en version åt kanelhåller så att säga.

    Hemma i Tranås i Småland köpte jag för en herrans massa år sedan ofta kanelbroscher – eller bowlingbullar som vi brukade säga för att det var 3 hål i varje 😉 Det var en smörig mycket söt kanelsmak på fyllningen.

    Kanske du har något tips och jag skulle också vilja veta, om hålen ska göras ända ner till plåten.

    Gilla

  27. Karin W profilbild

    Åhhh vad gott med ”bullkaka” det var flera år sedan jag gjorde den. Klart att du ska göra en kokbok Linda, den kommer att bli fantastisk!!! Lova?

    Gilla

  28. Jenny profilbild
    Jenny

    Åja….ser ju lätt goda ut. Det blir bullbak till helgen 🙂

    Gilla

  29. Carin profilbild

    Nästa gång det blir dags för bullbak ska prova detta recept! 🙂

    Gilla

  30. agneta profilbild
    agneta

    bakade dessa goa bullar i dag,verkligen enkelt och snabbt
    blev jättegoda och bra .bättre än vanliga.
    tog lite manitoba mjöl i ca 50-50 blev super.
    gör dessa i fortsättningen istället för vanliga bullar.
    tack för receptet.<3

    Gilla

  31. Rebbe profilbild
    Rebbe

    Bakade dessa nyss! Mina blev inte så tjusiga, massa hål överallt, haha! Men så goda! Och degen är sådär perfekt mjuk och liksom, len? Inte hård och jobbig som den oftast bli när jag bakar bullar. Tack för receptet! 🙂

    Gilla

  32. […] för storsonen har beställt en ny sorts bullar till elevrådets go’fika. Han hade bestämda önskemål, så jag googlade lite och ramlade över Kryddburkens läckra bullar. […]

    Gilla

  33. Linn profilbild
    Linn

    Har suttit och dregglat över tangentbordet i en kvart nu. Dessa måste bakas och det snart. Ser himelskt gott ut! Tack 🙂

    Gilla

  34. Hanna profilbild
    Hanna

    Jag har kalas här i helgen och ont om tid så jag ska försöka mig på dessa, har ingen philadelphia hemma men ska prova med marsankräm istället, det borde gå?

    Gilla

    1. kryddburken profilbild

      Hanna!
      Absolut, marsankräm borde bli himla gott!
      /Linda

      Gilla

  35. Maria profilbild
    Maria

    Enkelt & gott – me like! Jag ska göra m ost nästa gång, men efersom mina barn tvärvägrar den så nu vid provbaket gjorde blev det en röra av smör, socker, kanel, riven mandelmassa & rivet äpple. Behöver jag säga att den bara försvann?!

    Gilla

  36. pilla profilbild

    Du bakar så mycket gott. Tänk om man hade kunnat äta allt 🙂

    Gilla

  37. Katrin profilbild
    Katrin

    Oj vad det gick snabbt och lätt att baka dessa goda rutorna, dom här kommer jag defenitivt baka igen: Tack för alla bra recept som du lägger ut, jag tittar in här nästan varje dag!

    Gilla

  38. Hanna profilbild

    De ser ju alldeles supergoda ut! Måste prova nu på direkten 🙂

    Gilla

  39. Hanna(Den övre) profilbild
    Hanna(Den övre)

    Nu har jag gjort dem! Två plåtar med 30 på varje och smarrig marsankräm i hålen. De blev supergoda.
    Jag hade lite problem med att få ut degen jämt på plåten men trots att det såg guppigt och ojämt ut så slätade det ut sig under jäsningen och blev kalasfint under gräddningen! Jag ska aldrig mer baka vanliga bullar! =)Tack!

    Gilla

  40. Åsa profilbild

    Vilken bra recept!!
    Tummen upp från hela familjen 🙂

    Gilla

  41. Natalie profilbild
    Natalie

    Jisses vilka bullar! Stor favvorit blev det hemma hos oss och makens jobbarkompisar gjorde vågen och slogs nästan om de sista bitarna:)

    SUVERÄNT! Jag ska prova o tillsätta lite kanel o äppelbitar nästa gång, eller kansek lite rivet skal av apelsin…

    DU ÄR BÄST! ❤

    Gilla

  42. Val profilbild

    Hej Linda,
    Jag har bakat dessa bullar i helgen….Det var en succe!
    Tack för det goda receptet! Titta gärna in på min blogg och se på
    mina bullar…
    http://lovingitbyme.blogspot.com/2011/09/fikabullarsaftiga-rutor-med.html

    Gilla

  43. Maria A profilbild
    Maria A

    fantastiskt goda bullar!! tack för receptet!!

    Gilla

  44. Annelie profilbild
    Annelie

    Provbakade igår och de blev toppen! Det här åker direkt in i samlingen av favoritrecept. Enkelt och jättegott, kan ju inte bli bättre. Maken fyller år idag så nu ska här frossas 😉

    Gilla

  45. så var det tillbaka till vardag igen. « Sixtens mor sa! profilbild

    […] Idag ska vi fixa lite med blommor och vi ska även baka bröd. Imorgon är det kanelbullens dag, så antingen bakar jag bullar idag eller imorgon. Tror jag ska testa philadephiabullar från kryddburken.se […]

    Gilla

  46. […] långpanna med philadelphiabulla. Se recept här! (2 stora burkar) bild […]

    Gilla

  47. […] på lite helgbak där hemma- otroligt goda philadelphiabullar i långpanna. Receptet hittade jag här och bakades här hemma förra helgen. Jag använde en lite mindre plåt till mina bullar (i […]

    Gilla

  48. […] Julpynt är de alldeles för tidigt för känner jag, men det är pyntat på bron och de beställda philadelphiabullarna i fjällversion är i […]

    Gilla

Lämna ett svar till Carin Avbryt svar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect