Håll med om att gratänger av alla de slag är fantastiskt smidigt att tillaga! Ner med allt i en form, utrymme för improvisation och framförallt variation är stor! Töm kylen på alla småslattar från helgen, nån ledsen liten grönsaker finns säkert också som vill vara med på ett hörn.

En allt-i-i-ett-gratäng sköter sig själv en stund och man kan i lugn och ro duka bordet, plocka in från diskmaskinen och skära sallad! Jag verkligen älskar gratänger. Lasagnette är gott, det måste va formen på de brytna vågiga lasagneplattorna som är så goda! Det tar visserligen lika lång tid att göra som en vanlig lasagne, skillnanden i smak och konsistens är hårfin men det är dock en liten variation trots allt. Vad har ni ätit idag??

Måndagar är min värsta ”komma-på-vad-vi-ska-äta-dag-av-alla-veckans-dagar”…. *suck*
Så! Vad har NI ÄTIT IDAG?? 😉  

Det här behöver du :
400 gram lasagnette pasta
½ liter färdig (överbliven?) köttfärssås

GÖR SÅHÄR :
Varva pasta, ostsås, köttfärsås, pasta, ostsås, köttfärsås, osv osv… I en ugnsfast form. Avsluta med  pasta och ostsås! Gratinera i 200 grader ca 25 min. Riv gärna över ett lager ost ovanpå allting också!

Ostsås :
2 msk smör
2-3 msk vetemjöl
6 dl gräddmjölk
3 droppar D´Elidas chilisås
Några riv med muskotnöt
Salt & peppar
3 dl riven, lagrad ost

GÖR SÅHÄR : 
Smält smöret till ostsåsen i en kastrull. Ta kastrullen från plattan och vispa ner mjölet kraftigt. Tillsätt gräddmjölken lite i taget och ställ tillbaka på plattan. Vispa hela tiden tills du får en fin konsistens på såsen. Krydda med några droppar chilisås, ett par riv av muskotnöt och salt o peppar. Låt såsen få småkoka på låg värme ca 10 min. Rör då och då så den inte bränner fast. Ta kastrullen från plattan och rör ner den rivna osten. Låt den stå någon minut så osten smälter.


Skjuts in i ugnen på 200 grader ca 25 min!


Middagen är serverad!

Vill du hellre ha en vegetarisk variant på lasagne? 

Recept : Vegetarisk lasagne med ”låtsas-köttfärssås” >>

26 svar till ”Lasagnette”

  1. anna profilbild
    anna

    började tredje terminen på min utbildning idag och firade det med ett kallt glas vitt med en kantarelltoast till förrätt, svampgryta och rött till huvudrätt (plockade enorma mängder svamp igår, därav all svamp) och kladdkaka med lättvispad grädde till efterrätt. ensamen ätandes framför dexter, lite tråkigt att kalasa själv men så kan det bli ibland. gott var det iallafall!

    Gilla

  2. Maria profilbild

    Det blev en hederlig fläskpannkaka idag!

    Gilla

  3. Bakverk och Fikastunder.. profilbild

    Önskar att jag också bara vågade slänga i allt jag ville i en gratäng 🙂 Det låter så gott!!

    Gilla

  4. Anki profilbild
    Anki

    Amerikanska havrepannkakor! Gott och annorlunda. Mycket smak och mättnad. Kan rekommenderas:-)

    Gilla

  5. Sussi Hägg profilbild
    Sussi Hägg

    En hederlig Kålpudding blev det här hemma 🙂

    Gilla

  6. pilla profilbild

    Blev en snabbismåltid med mackor och fil!

    Gilla

  7. Eva profilbild
    Eva

    Här blev det Lax i ugn.Grädde blandat med citron, sötsursås salt o peppar. Pressad potatis till. Jättegott. Lasagne är också en favorit. Men då blandar ihop köttfärssåsen och ostsåsen.Enklare men Oj så gott det blir.

    Gilla

  8. Anna profilbild

    Härlig blogg! Lasagne är verkligen gott! Särskilt med färsk pasta tycker jag!

    Hos mig blev det renskavsgryta med kantareller, lingonsylt och potatismos igår! Mums!

    Gilla

  9. Delikata Recept profilbild

    Det var ett tag sedan jag åt lasagne.. Gott! Igår blev det färsk pasta med tonfisk, svamp, cocktailtomat, schalottenlök, vitlök och creame fraiche – alltid en hit! 😉

    Gilla

  10. elin nordling profilbild
    elin nordling

    http://www.dn.se/livsstil/kottdiet-sponsrad-av-kottindustrin

    för uppriktigt sagt är den diet du förespråkar och de recept du delar med dig av så djupt oansvariga att du borde skämmas varje gång du ser dina barn i ögon. det är deras framtid du leker med.

    Gilla

  11. Matskafferiet profilbild

    Mums vad gott med lasagnette!

    Gilla

  12. Therese profilbild

    Det är ju så himla gott, ungarna älskar lasange. Här blev det gratäng på stuvade makaroner och köttfärsås som va kvar sen tidigare, riven ost på det så blev det en ny maträtt..gott gott!

    Gilla

  13. Anna J profilbild
    Anna J

    Till lunch igår blev det yoghurt och flingor och till kvällen blev det en pasta/kycklingssallad.

    Nu snart ska jag börja tillaga fläskkotletter. Av någon anledning blev jag så otroligt sugen på kött…

    Gilla

  14. Saralito profilbild
    Saralito

    Vi åt kycklingryta igår. Kyckling, massvis med morötter, kokosmjölk, cyrrypasta och lite currypulver+chili. Jag ha broccoli i min också, men det vägrar sambon att äta så han slipper. Superenkelt och jättegott.

    Gilla

  15. Mårtenssons kök profilbild

    Igår blev det en omelett med baconröra och sallad till, en lite enklare kvällsmat eftersom Håkan jobbade länge och inte kom hem förrän sent.
    Lasagnette har vi inte haft på länge, skönt med något enkelt att slänga samman och bra att använda sina rester till en ny god middag!
    Ikväll blir det fisk, gott:)

    Gilla

  16. Annika profilbild

    Mmmm den är god…med det är nog säkert 15 år sedan jag gjorde den…men idag blev det stuvade makaroner på gammeldags mjölk med nymald svartpeppar och jägar falukorven (extra rökig) riktigt god…och veckosalladen.
    Tjipp

    Gilla

  17. Diana profilbild
    Diana

    åhhh en härligt mumsig pulverdietsshake… 😦

    Gilla

  18. Sara profilbild
    Sara

    Hej!! Jag ser att Elin tycker du skall skammas!?!?

    Det tycker ABSOLUT INTE jag….jag tycker du skall vara stolt som inspirerar sa manga av oss med dina fina bilder och smarriga recept och glimtar fran ditt liv 🙂

    For ovrigt kan jag tala om att min familj i Wales fick flask curry med ris och naanbrod och jag skamdes inte heller…inte ett skvatt!!

    Sara

    Gilla

  19. Caroline profilbild
    Caroline

    Hej,

    Jag saknar en sak i alla dina recept,
    VAR i ugnen stoppar du in maten i de olika recepten?
    Mitten, längst ner etc…

    I övrigt är du min hjälte när jag har dålig fantasi! 🙂

    Mvh Caroline

    Gilla

  20. anna profilbild

    Din lasagne ser helt underbar ut! Mycket trevlig blogg!

    Gilla

  21. elin nordling profilbild
    elin nordling

    Sara:
    Jag antar att du inte har någon eftergymnasial utbildning.

    Gilla

    1. kryddburken profilbild

      Elin!
      Tack, det räcker så!
      Alla har rätt till sin personliga åsikt och så långt är jag med, men privata påhopp PÅ mina bloggläsare tolererar jag inte, sådant trams kommer omedelbart att raderas.
      /Linda

      Gilla

  22. Eva E profilbild
    Eva E

    Jag undrar var du hittar lasangetter. Jag har letat i flera butiker och det finns bara tillsammans med mix till köttfärssås och det vill jag ju inte ha.tack på förhand. Eva

    Gilla

  23. kryddburken profilbild


    Caroline!
    Jag använder mest varmluftsugnen och då spelar det inte så stor roll var man placerar då man ibland lagar flera plåtar samtidigt, men i regel använder jag alltid nedersta falsen.
    /Linda

    Eva!
    Lasagnette-pasta hittar du bl a. i Kungsörnens sortiment (fullkorn), men även barillas och de lite udda pastamärken som finns på ÖoB bland annat. Be din affär ta hem åt dig tycker jag!
    /Linda

    Gilla

  24. wildcat profilbild
    wildcat

    Hej och tack för dina uuunderbart goooda recept =)
    Ja du är verkligen guld värd vid tillfälligt avbrott i hjärnkontoret mitt och ja även annars åxå såklart =))
    Imorgon ska jag göra din Lasagnette =)
    Kraam

    Gilla

  25. Ulrica profilbild
    Ulrica

    Nja, det är ju precis som en Lasagne… Lasagnette skall ju vara en ”enklare” variant av just Lasagne:) Skippa ostsåsen, gör en köttfärssås, o skippa ”lager på lager” som man gör till en Lasagne. Blanda istället grönsaker (vad du har hemma), med färdig kokt lasagnette, häll på köttfärssåsen o blanda, slå på lite grädde o riven ost, skjuts in i ugnen!

    Gilla

Lämna ett svar till Delikata Recept Avbryt svar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect