
Jag tror inte det är så många som använder såna här våffeljärn längre. En rejäl tung gjutsjärnslagg till att grädda våfflor i ovanpå vedspisens krona. Inte många vet heller vet hur man gör!
Jag gillar ju sånt här som ni vet och liksom rån-järnet jag fyndade på loppis så tycker jag sånt här är bara sååå otroligt spännande. Främst för att vi ”gör inte såhär idag längre” dels för att det är en värdefull kunskap att ha i ryggsäcken.
All mat egentligen som tillagas med levande eld är en konst! Det är svårt som tusan, det är inte bara att vrida på en knappt eller skruva ner värmen när det blir för varmt. En eld måste man lära känna med respekt. Det går inte bara att säga, ”gör så eller gör si” så blir det bra. Man måste läsa av elden och känna igen den beroende på väder och vind! Sånt tycker jag är otroligt viktigt att man tar tillvara på och jag känner mig tusen gånger mer begåvad av att kunna laga mat med levande eld än på en spisplatta med knappar! 😉

Den här våffel-laggen har jag fått av en mycket fin vän… En sån där vän som vet hur mycket jag uppskattar gammalt järnskrot! 😛
Nu i veckan ska jag experimentera lite. Den ligger just nu saltad för att dra ut smuts o onödigt fett. Sen ska jag olja in den så den blir vacker som en dag! Våffel-recept k0mmer, var så säker! 😉
Senare ikväll kommer lite annat jag tänkte visa er från igår… Kram sålänge!

Lämna ett svar till Lindis Avbryt svar