Päron med toscatäcke är en riktig höst-dessert tycker jag som går väldigt snabbt att svänga ihop. En klassiker med vaniljglass, som barnen brukar älska! Du kan använda vilka nötter du vill i princip, hasselnötter, mandlar, cashewnötter, eller som jag gjort här; paranötter! Solrosfrön går också bra för de som är nötallergiker. Idag blir det lasagnette till kvällsmiddag här i Öjkroken och toscapäron till dessert! Barnen har ju börjat skolan så vardagarna börjar mer och mer ta form efter ett långt sommarlov, ganska skönt att återgå till de ”vanliga” också! Nästa milstolpe att se fram emot är ju faktiskt julen, inte allt för långt borta längre… 😉

Det här behöver du : 
6 päron
50 gram smör
knappt 1 dl strösocker
200 gram hackade nötter, mandlar etc. jag använde paranötter
1 msk vetemjöl
1 msk mjölk

GÖR SÅHÄR :
Skala päronen och skär av lite i botten så dom står stadigt. Smält smöret i en kastrull och rör ner resten av ingredienserna. Fördela smeten över päronen och gratinera i ugn 220 grader ca 15 min. Servera med glass eller lättvispad grädde.


Välj päron som inte är ”stenhårda” utan lite mer mjuka i konsistensen.


På med toscasmeten.


Nu får de gärna få svalna en aning och sedan före servering ösas med skyn från botten.


Mumsa på!


Toscapäron, en hederlig, gammal klassiker!

9 svar till ”Toscapäron”

  1. En helt vanlig Isabell profilbild

    Hej! Jag älskar verkligen ditt recept på Silviakaka. jag undrar om jag skulle kunna få låna dina bilder för jag tänkte skriva receptet på min blogg. Självklart länkar jag till din blogg att det är dina bilder! Går det bra?

    mvh/Isabell

    Gilla

    1. kryddburken profilbild

      Isabell!
      Det går så bra så! 🙂
      /Linda

      Gilla

  2. Linnéa i USA profilbild

    men vad det låter gott!!

    Gilla

  3. Matskafferiet profilbild

    Mums, ser gott ut!

    Gilla

  4. Bakverk och Fikastunder.. profilbild

    Nämen så gott! Detta är ett absolut att testa! 🙂

    Gilla

  5. Alexandra - kärlek på tallrik profilbild

    Åh, det både låter och ser väldigt gott ut, och passar super nu till hösten! Detta ska jag prova snart 😉

    Gilla

  6. sofie mumsfillibaba profilbild

    Gud, så gott!! Vattnar sig i munnen!

    Gilla

  7. mamman profilbild

    Detta får mig att bli sugen på ”mina” äpplen. Hela urkärnade Bellebosko (tror jag det stavas), fyllda med socker & mandel och på toppen en klick med smör och så in i ugnen. Serveras med mycket vaniljsås till. Det är också ljuvligt.

    Får prova dina päron. Päron kan man ju liksom få tag på lite när man vill, det går inte med mina äpplen.

    Gilla

  8. Lisa profilbild
    Lisa

    Åt faktiskt det för första gången när jag var hos far min i Borgholm för några helger sedan. Verkligen supergott. Å man blir inte desto mindre sugen när man ser dina fina bilder!

    Gilla

Lämna ett svar till kryddburken Avbryt svar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect