Va roligt att ni uppskattar lite andra grilltips än de vanliga BBQ, här får ni ett till! 😛

TAPAS – direkt från grillen!

Plockmat i alla former är enkelt, gott och ett trevligt sätt att umgås kring, och från grillen blir det också snäppet bättre. Jag har en stor favorit som jag bara måste ha med när det gäller grillad plockmat och det är dom baconlindade vattenkastanjerna!! Himmel va goda dom är, krispiga och lite söta mot det salta knapriga baconet. Det bara är ett måste!! Har ni provat? Om inte så gör de!

Grillad tapas är kul! Jag har massor av ideér om vad man kan grilla men jag kan ju inte laga allt detta på en gång 😛

Vad sägs färskostfyllda jalapenos, eller halloumi, lindad med inlagd paprika. Parmalindade haricot verts, majsstubbar, fyllda champinjonhattar, minitoast med goda aromsmör, saltgrillad kulpotatis, fetaost i mazarinformar är riktigt gott på grillen liksom små spett i alla former; räkor, kyckling, kebab etc… Listan kan göras lång och jag tror nog vi kan behöver lite uppfräschade grilltips!

Detta blev vår tapastallrik för den här gången : 

1 burk hela vattenkastanjer + 2 pkt bacon (ca 250gram)
1 baconskiva per 2st kastanjer + en ”ytte-pytte-liten” gnutta råsocker innan du rullar ihop dom.

1 aubergine + 1 förp. Grilloumi (Fontana)
Skär aubergine i tunna skivor och osten i stavar. Salta och rulla in osten, fäst med tandpetare.

Falukorvsskivor med en skiva bacon runt, det absolut enklaste och kanske godaste… 😉 En favorit hos alla!

Grillade grönsaker o lök

Ett gott surdegsbröd (detta är bakat med västerbottensost + oliver i)
Vitlökssmör att pensla under grillningen

Teflongaller är riktigt bra när man grillar plockmat och inget bränner fast.


Mina absoluta favoriter! Baconlindade vattenkastanjer.


Auberginerullar med grilloumi, och kastanjerna!


Färsklök och grönsaker är alltid gott på grillen!


Brödet med västerbottensost & oliver kommer frånKaffestugan i Böda.


Dags för grillen!


Ni skulle bara vet hur gott det doftar alltså! 😉


Bröden blir härligt krispiga men ändå mjuka av vitlöksmöret som penslas på under grillningen.

Plockmat när den är som godast!


Gott som tusan, speciellt vattenkastanjerna! 😉 Vad du för ”plock-favorit”??

17 svar till ”Tapas – fast på grillen!”

  1. Lotta profilbild

    Detta ska jag testa till helgen eller i veckan när vi ska grilla! Tack för tipset! Majs o halloumi är min favorit!

    Gilla

  2. Lina profilbild
    Lina

    Hej!

    Har du testat paella på murrikkan? Ett riktigt MÅSTE! Det är en storfavorit i min familj!:)

    Kram och tack för en utomordentligt bra blogg!

    Gilla

  3. ulla profilbild
    ulla

    wow, det ser ju otroligt gott ut!! mums mums

    Gilla

  4. Matilda profilbild

    ser riktigt gott ut !!!!!

    Gilla

  5. Anna/Frostrosor profilbild

    Kul att fler kör bacon runt falukorv! Min man skrattar varje gång jag gör så för han tycker att man baconlindar t.ex. kycklingfiléer men inte falukorv. Fast han tycker att det är riktigt gott ändå! 🙂

    Gilla

  6. Lisa profilbild
    Lisa

    Oj oj oj så mycket gott! Har lackat ur lite på det eviga kött-grillandet så det här var precis vad jag behövde… Grillar du i omgångar eller har ni en jättegrill? 🙂
    Det är mannen som grillar hos oss, å eftersom vi har en murad grill å begärnsad åtkomst av gallret tycker han det är jobbigt med spett å liknande för de är krångliga å vända.. Har du nått bra tips på hur vi löser detta? 😀

    Gilla

  7. ina profilbild

    Hei
    Ina (fra http://www.kjoekkentjeneste.blogspot.com) og Ina (fra http://www.matpaabordet.com) har startet http://www.matbloggsentralen.blogspot.com.
    Bloggen startet vi for noen uker siden og vi har hittil samlet over 100 norske bloggere som blogger om mat. Nå ønsker vi også å samle svenske og danske matbloggere.
    Det hadde vært veldig hyggelig om du kunne tenke deg å være med. Send oss en mail eller legg igjen en kommentar på bloggen så legger vi til bloggen din!
    Hilsen
    2xIna

    Gilla

  8. Enkel lättlagad mat profilbild

    Vilka härliga bilder och det ser så kanongott ut!

    Gilla

  9. linda profilbild
    linda

    ser helt fantastiskt ut.
    Din blogg är så grymt bra,vilken inspiration…söker matbloggar hit och dit men ingen är bättre än din. Tack för all inspiration!

    Gilla

  10. sofie mumsfillibaba profilbild

    Oj, så mycket smarrigt!!!

    Gilla

  11. Julia profilbild
    Julia

    MUUUUMS! Det vattnas i munnen bara man ser det !

    Gilla

  12. Pia profilbild
    Pia

    Mmmmm… Vad gott det ser ut! Hur mycket kostar det att hyra dig en vecka? 😉

    Gilla

  13. Victoria profilbild

    Åh vad smarrigt det ser ut, jag älskar plock…ska testas snart, lovar;)
    Kramar Victoria på http://www.victoriasprovkök.se

    Gilla

  14. Maggan profilbild
    Maggan

    Vilken supertips för fredagsmyset!! Detta måste testas! Har däremot samma fråga som Lisa, grillar du i omgångar och hur håller du isåfall maten varm? Tusen tack för all inspiration, du förgyller många middagar!

    Gilla

  15. Hanna profilbild

    Ser ljuvligt gott ut! Mums!

    Gilla

  16. Ann - Tänk om jag ändå hade en blogg... profilbild

    Åhhh… de där vattenkastanjerna verkar ju hur goda som helst!! Älskar konsistensen på vattenkastanjer!

    Gilla

  17. Stephanie profilbild

    Baconlindade vattenkastanjer verkar spännande!

    Gilla

Lämna ett svar till Anna/Frostrosor Avbryt svar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect