Midsommar står för dörren, jordgubbarna lyser röda i solen och på radion spelas sommarmusik som aldrig förr! Tårta och jordgubbar är de som gäller. Dessa små bakelser svängde Joline & jag ihop i morse och körde ner med till jobbet som en liten midsommarhälsning! Jag tror de blev både uppskattade och uppätna!

Överraskningar är det roligaste jag vet och att få pynta och dekorera mat och bakverk så detta var dagens höjdpunkt helt klart! 😉

Nu däremot, är det ER tur!
Midsommartårtan är tillbaka, vi kör samma tävling i år och nu är det DU som bidrar med bästa bild på ”Finaste midsommartårtan”.

Du har givetvis tid på dig över midsommar att både baka och fotografera, bilderna ska mailas till mig om du vill vara med i tävlingen. EN vinnare dras och priset är hemligt! Jag lägger ut mer info senare ikväll, men jag hoppas ni hänger på för det är otroligt inspirerande att se alla tårtor. Jag kommer att publicera samtliga bidrag här på Kryddburken.

Ljus rulltårta grundrecept :
3 ägg
1 ½ dl strösocker
3/4 dl potatismjöl
1/4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker

Fyllning :
3 dl vispgrädde
½ liter jordgubbar

Garnering :
Florsocker
Vispad grädde
Körsbär
Citronmeliss + blommor

GÖR SÅHÄR :
Vispa ägg och strösocker luftigt. Blanda de torra ingredienserna och sikta ner i äggsmeten. Vänd runt med slickepott. Häll ut smeten på bakplåtspapper i en långpanna. Grädda ca 10-15 min i 200 grader. Vänd upp på sockrat bakplåtspapper. Pensla bottenpappret med vatten och lossa försiktigt. Bred på fyllningen och rulla ihop från kortänden. Garnera med pudrat florsocker, vispad grädde och körsbär.


Rulltårtans fyllning med vispad grädde + småskurna jordgubbar.


Rulla ihop från kortänden.


Skär sneda bitar, (zick-zack) och lägg upp på serveringsfat.


Pudra över florsocker. Gör små gräddrosetter på varje bit. Och varsitt körsbär på toppen!


”Midsommar-dekorera” med citronmeliss och blommor. (Margueriter)


Klart att serveras!

7 svar till ”Midsommarbakelser med jordgubbar & körsbär!”

  1. Alexandra - kärlek på tallrik profilbild

    Åh hjälp vad gott! Och vad fint du lagt upp det! Verkligen midsomrigt 😉

    Gilla

  2. Matilda profilbild

    Vilka fina bakelser! Verkligen somriga! 🙂 Kul tävling, den ska jag nog ta och vara med i.

    Gilla

  3. sofie mumsfillibaba profilbild

    Så smarriga!! Låter som en trevlig tävling!!

    Gilla

  4. Lisa profilbild
    Lisa

    Tänkte jag skulle göra en liten födelsedagstårta att ta med imon MEN jag tänkte kolla om de går att göra denna dagen innan eller tror du att grädden bli äcklig då!?!skiva mm får jag göra på jobbet men själva fyllningen tänkte jag på ?? Hoppas på ett snabbt svar =)) //Lisa

    Gilla

  5. kryddburken profilbild

    Lisa!
    Själva rulltårtan med fyllning kan du göra dagen/kvällen innan. Men garneringen med just florsocker o grädde skulle jag vänta med tills precis innan!
    /Linda

    Gilla

  6. snawitz profilbild

    Åh vad gott det ser ut
    Och vad duktig du är

    Trevlig midsommar

    Gilla

  7. sugar mania profilbild

    Nää va GOTT!! Detta måste testas!

    Gilla

Lämna ett svar till Matilda Avbryt svar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect