Ett grymt enkelt recept på goda frallor som du kan servera som tillbehör till grilltallrik eller på buffé. Degen kör jag i maskin och gör den väldigt lös för att sedan låta den jäsa direkt i degbunken. Efter en timme är det bara att köra igång maskinen igen och låta den gå 5 min och tillsätta mer mjöl och saltet! Lätt som en plätt och receptet kan du använda med eller utan chili, med eller utan ost på toppen och istället piffa efter eget tycke och smak! 😛

Det här behöver du :
1 pkt jäst (50 gram)
5 dl vatten
2 msk olja (rapsolja el. olivolja)
1 msk sirap
1 röd + 1 grön spansk peppar (ta gärna mer för lite mer hetta, dessa blev ganska svaga ändå)
6-8 dl manitoba cream (eller vanligt vetemjöl)

– JÄSA 1 TIMME I DEGBUNKEN –

1 msk flingsalt
4-5 dl vetemjöl special

– BAKA UT & LÅT JÄSA PÅ PLÅT ca 40 MIN –

Topping :
4 dl riven, lagrad ost (jag använde grevé)

GÖR SÅHÄR :
Smula ner jästen i en degbunke. Ljumma vattnet till 37 grader, fingervarmt och rör ut jästen. Tillsätt oljan och allt manitoba mjöl fast lite i taget. Tillsätt sirap och finhackad chili. Arbeta degen i maskinen ca 10 min. Degen är nu som en lös smet och ska jäsa så ca 1 timme, täck över med bakduk. Kör igång maskinen igen och arbeta in flingsalt och mjöl ca 5 min. Ta upp degen på mjölat bakbord och och dela den i 2 delar, sedan varje del i 16 små bitar. Forma till runda bullar. Kupa händerna runt och vrid, snurra degen i mellan händer på bakbordet. Lägg på plåt och låt jäsa ca 40 min. Strö över ost och grädda i ca 10-12 min i 225 grader.


Chili ger verkligen god smak till frallorna, men jag var nog lite för fegoch finhackade bara 2 st. Detblev inte alls ”hot” utan endast smak av chili så nästa gång ska jag dubbla mängden.


Degen har här fått jäsa i degbunken ca 1 timme och det är riktigt ”fluffig” och fin! Bara att köra igång maskinen och tillsätt resten av mjölet och salt. Sen baka ut!


Lägg på plåt och låt jäsa ca 40 min.


När bullarna har jäst, stör över osten och skjuts in i ugnen!


Sådärja! 😛


Världens enklaste ”frall-recept” som du kan variera med smak, fyllning och topping!

9 svar till ”Chili & ostfrallor”

  1. Anette profilbild
    Anette

    Har sedan en vecka tillbaka upptäckt din blogg – och fullkomligt älskar den! Den har redan gett mig massor av inspiration och jag är mycket imponerad över att du hinner. Hit återkommer jag gärna och ofta. Tack tack tack duktiga Linda!

    Gilla

  2. karin - trattoria profilbild

    det låter jättegott, vilka fantastiska recept du tipsar om!

    Gilla

  3. Hanna profilbild

    Gillar kombinationen chilli och ost, så dessa ska jag absolut testa. De ser supergoda ut!

    Gilla

  4. Sophia profilbild

    Hej, jag har en gammal gasugn med trasig lucka som inte riktigt sluter tätt. Temperaturen är alltså väldigt opålitlig. Tror du det är lönt att försöka baka bullarna ändå? Hur viktigt är det med temperaturen egentligen?

    De verkar helt fantastiskt goda och enkla att göra, frysa in och plocka fram till en mysig frukost.

    Gilla

  5. Malin profilbild
    Malin

    Gjorde sådana idag efter ditt recept! Men dubblade mängden chili (och använde bara enbart röd peppar) dock blev de inte starka ändå… De blev ungefär som du beskrev dem, så funderar på om man kanske skulle ha i någonting mer, kanske lite sambal oelek eller liknande… Goda blev de i alla fall, och körde bara på vetemjöl special! Ett utmärkt recept för frallor som jag kommer använda fler gånger, med eller utan chili!

    Tack så jättemycket för receptet!

    Gilla

  6. Sofia profilbild
    Sofia

    Hej.
    Bakade dessa i dag och de blev supergoda. Jättebra recept! Du har en så fin och bra blogg, Tack.

    Gilla

  7. Kajsa profilbild

    Hej, vet du om man kan få tag på en sådan kenwood-assistent som du har? Jag hittar INGENSTANS 😦

    Gilla

  8. Maria, tvillingmamma profilbild

    Hej!
    Jag gör en egen variant av dessa frallor just nu 🙂 Slängde i en finhackad habanero i degen, så nu hoppas jag på en del styrka 😉

    Gilla

Lämna ett svar till Maria, tvillingmamma Avbryt svar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect