Har helgen varit bra? Solen återvände efter förra veckans höstrusk och nu är det varmt och gott igen och riktigt foppa-toffla-väder! Tänkte bjuda på lite solsken i muffinsform, nämligen bananmuffins! Sånt där som man bara måste baka när man har överblivna, bruna bananer hemma! 😛

15 st normalstora
Det här behöver du :
3 normalstora, mogna bananer
100 gram rumsvarmt smör
2½ dl strösocker
2 ägg
1 dl gräddfil
4 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver

GÖR SÅHÄR :
Skala och mosa bananerna grovt. Blanda ner i en bunke med smöret och sockret och vispa med elvisp. Tillsätt ägg och gräddfil och rör i smeten med en träslev eller sked. Blanda mjölet med vaniljsocker, bikarbonat och bakpulver och rör ner. Fyll 15 normalstora muffinsformar i en muffinsplåt. Grädda i ca 15 min i 200 grader. Garnera med vispad grädde som du rör ner lite sirap eller kolasås i och sen skivor av banan uppepå.
 

Banan-gott!! 😉

3 svar till ”Bananmuffins”

  1. Madeleine profilbild

    tack för receptet, ska jag prova en dag!

    Gilla

  2. Linda - Cupcakefluffan profilbild

    Bananmuffins är så gott 🙂

    Gilla

  3. Alexandra - kärlek på tallrik profilbild

    åh vad jag tycker om bananmuffins! Att ta sina halvtråkiga, brunmjuka bananer och förvandla dem till något så här sagolikt är ren magi =D

    Gilla

Lämna ett svar till Linda – Cupcakefluffan Avbryt svar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect