Jamie Olivers pizzasten för 109kr eller tefongallret för 39.95kr?? De är frågan de! Jag gjorde en helt vanlig pizzadeg och bakade ut två runda pizzor med samma fyllning! Tomatsås, skinka, ost och överst några skivor bacon! Jag körde bägge pizzorna exakt lika länge i ugnen, fast den ena på pizzasten och den andra på teflongaller! Nu får ni bläddra bland pizzor som aldrig förr och lite längre ner hittar ni svaret om godaste pizzan! 😉


Tomatsåsen får bli rumsvarm medans pizzadegen jäser!


Jamie Olivers pizzasten tycke jag var ett fynd för 109kr!


Teflongaller för 39.95! Funkar att använda både i ugn och ute på grillen. Detta köpte jag på Gekås, Ullared men har även sett att vissa stormarknader har dom.


Pizzadegen har jäst klart!


Pizzan på stenen får man va snabb med att lägga på fyllningen, för stenen är varm och den bärjar gräddas direkt.


Å så skjuts in i ugnen med den!


Å ut igen!
 

Ser fin ut men nu ska nästa pizza in!


Pizzan på teflongallret redo för gräddning!


I ugnen la jag gallret direkt ovanpå ugnsgallret.


Här ser ni de bägge pizzorna, den närmst i bild är galler-pizzan som fått finare färg och fyllningen blivit mer gräddad än på sten-pizzan!

Så här blev det :
Pizzan på stenen blev inte frasig, utan snarare hård-seg… Fyllningen blev inte riktigt lika ”gräddad” som den på galler och den på galler fick mer värme som steg uppåt och fin färg, vilket inte den pizzan på stenen fick alls. Den va lika ljus som om jag hade gräddat pizzan på plåt, ändå var stenen väl uppvärmd. Här trodde jag verkligen det skulle bli tvärtom och oroade mig en smula över att pizzan på stenen skulle få en bränd botten. Kanten på pizzan från stenen blev jättehård och kompakt. Kanten på galler-pizzan blev mjuk och frasig! Sten-pizzan ”vek” sig inte när man höll i den, men de gjorde den andra lite grann, utan att vara ”sladdrig” så efter detta test så blev teflongallret en solklar vinnare med klart godaste pizzan, vilket jag inte hade förväntat mig! Men så kan de va! 😉


Pizzaslice-provning en onsdagkväll va ju inte så dumt faktiskt! 😛

37 svar till ”Två pizzor bakade på Jamie Olivers pizzasten och teflongaller! Vilken blev godast??”

  1. Lotta profilbild

    Låter spännande! Trodde nog inte heller att utgången skulle vara denna. Har ju både sten i teflongallern så kanske man ska testa detta nästa gång vi gör pizza!
    Lotta

    Gilla

  2. Lena profilbild
    Lena

    Undra just vart du köpte teflon gallret?
    Verkligen en super blogg du har!! :)))
    Kram! /Lena

    Gilla

  3. evelina profilbild

    Vart köper man sånt? 🙂 svara gärna på min blogg. Kram

    Gilla

  4. Hanna profilbild

    Inte fel med pizzaprovning! Båda ser grymt goda ut 🙂

    Gilla

  5. Danne håkansson profilbild

    Asså, fy fabian va bra! Detta är ju något som gäckat oss sedan urminnes tider! Hur man gör en finfin riktig pizza, som är frasig och fin, hemma. Det går så mycket myter om att det är pizzaugnen som är nyckeln till hela hemligheten (spridda av alla pizzabagares riksorganisation;)

    Tack för testet och en trevlig blogg.

    ps. härligt att det är en ölänning som bevisade det;) Då jag själv är en sådan från början.

    Gilla

  6. Danne håkansson profilbild

    Inflyttad eller inte så är du ölänning nu:)

    Gilla

  7. Kristina Dunér profilbild

    Fast jag föreslår att du gör om och gör rätt med pizzastenen. Du bakar ut. pizzan på mjölat bakbord och lägger på fyllningen där. Sedan flyttar du pizzan med brödspade till den heta stenen i ugnen 😉 hälsningar från gnällkärringen 😀 .

    Gilla

  8. I Nadjas kök profilbild

    Där ser man, det trodde jag aldrig.

    Gilla

  9. Marie profilbild
    Marie

    Håller med Kristina – gör om gör rätt! Sen får du gärna göra om smaktestet igen 🙂
    Var hittar man ett sånt där teflongaller förresten? Det verkar ju perfekt till sommarens grillade fisk…

    Gilla

  10. Henrik profilbild

    Hade du pizza stenen inne i ugnen och så den var riktigt varm? För att det ska fungera bra med en sten måste den vara i ugnen från uppvärmning och vara riktigt het när man slänger in pizzan!

    Gilla

  11. Malin profilbild

    Vi har köpte en pizzasten till våran webergrill och det skulle vi ha gjort för 100 år sen, GUD så gott! Blir mycket pizza i sommar.
    I morgon så smäller det, då är det dags för våra bröllopsdagar igen eller hur ;-). Fem år, träbröllop, jippi!
    Kram Malin

    Gilla

  12. Anna profilbild
    Anna

    ja, som vanligt går man in här precis innan lunch och blir jättehungrig 🙂 Och precis som flera andra här undrar jag också vart man hittar gallret 🙂 verkligen en kanonblogg du har.

    Gilla

  13. Anna profilbild
    Anna

    tycker för övrigt det verkar lite läskigt med en glödhet sten som man ska dra in och ut ur ugnen, jag hade brännt mig på nolltid 😦 så jag kör nog på grillgallret 🙂

    Gilla

  14. Herban profilbild

    Jag beundrar verkligen hur vacker din mat blir, pizzan ser otroligt god ut.. Men jag saknar lite grönt på den 😉

    Prova odla lite ruccola och lägg på!

    Gilla

  15. Anna profilbild
    Anna

    jag igen; läste ditt degrecept och undrar om man kan köra ihop degen i matberedare? Eller måste den knådas för hand?

    Gilla

  16. Anna profilbild
    Anna

    Åh vad kul med ett pizzatest! Jag har gått och sneglat på ett sådant där teflongaller emellanåt men tänkt att ”det är nog inget att ha” men nu ska jag nog införskaffa ett så jag kan baka härligt frasig pizza!

    Tackar för en inspirerande blogg!

    Gilla

  17. kryddburken profilbild

    Tack för alla era kommentarer!
    Till att börja med så köpte jag teflongallret på Gekås, Ullared men har sett det på vissa stormarknader och i kökstillbehörsbutiker.

    Pizzastenen ja! Jo,visst hade de varit smidigast att slippa dra ut o in på den ur ugnen när den är glödhet, men nån pizzaspade har jag inte.
    Jodå, stenen fick först ”härdas” som de stod i beskr. i 1 timme på maxtemperatur. Sen tog jag ut den och lät den svalna. Före pizzan las på så fick den åka in igen i 20 min i 225 grader så den va ordentligt varm och bottnen började jäsa direkt jag la på den. Men hur eller hur så tycker jag pizzan på teflongallret blev mycket godare och finare färg och krispighet, dessutom enklare att handskas med än en varm sten, men jag ska givetvis göra fler försök, måste införskaffa en pizzaspade bara! 😉

    Malin, ja nu e de bröllopsdag på G igen, spännande! 5år och träbröllop, vi har bestämt oss för en liten resa bara mannen och jag helgen efter den 27:e maj som är vår bröllopsdag! Vad ska ni själva hitta på? Imorgon redan dessutom!

    Anna!
    Pizzadegen bör inte köras i matberedare med kniv, utan ska knådas ordentligt så den blir elastisk. Den är enkel att röra ihop med träslev i en skål och sen bara knåda för hand på bänken, det är ju ingen jättestor deg så det är inga problem, men inte matberedaren som sagt! 🙂

    /Linda

    Gilla

  18. Mia profilbild

    hejsan…. skulle du vilja dela med dig på receptet på pizzadeg eller de finns redan i din blogg??

    älskar verkligen din blogg….. Hittade hit förra hösten när jag skulle ha recept på nyponsoppa o har varit trogen läsare sen dess =)

    Keep up the good work =)

    Gilla

    1. kryddburken profilbild

      Mia!
      Tack snälla.
      Recept på pizzadeg hittar du här :
      https://kryddburken.se/2011/03/16/pizzafeber-rader/
      /Linda

      Gilla

  19. Matilda profilbild

    Vad pizzan ser god ut! Skulle vilja ha piazza nu! 🙂 Jag trodde faktiskt att det skulle vara tvärtom!

    Gilla

  20. sofie mumsfillibaba profilbild

    Intressant test! Tror jag behåller min plåt med bakplåtspapper. Tycker det blir smarrigt!!:)

    Gilla

  21. Nettan profilbild

    Köpte oxå ett galler på GeKås för ett tag sedan, har inte provat det ännu så det ska bli jättespännande. Det verkar ju vara så smidigt. Är inte så mycket för stenar, är lite för ”bekväm” av mig. :-))).

    Ha det bra.

    Gilla

  22. Viktfixerad profilbild

    Ok nu blev jag absurt galet supersugen på pizza!! Ser sååå gott ut!

    Gilla

  23. Fröken Dill profilbild

    Hemlagad pizza. MMMMMMMMmmmmmmm! Själv tiggde jag till mig en stenplatta på ett stenhuggeri i Burgsvik. Perfekt pizzasten!

    Hälsar fröken Dill

    Gilla

  24. Karin profilbild

    Fasen vad jag har letat efter ett sånt där teflongaller, men utan resultat. Man måste alltså hela vägen ner till Gekås. Det var som attans 😛

    Gilla

  25. Johanna profilbild
    Johanna

    Hej!
    Testade idag att göra din pizzadeg, gjorde precis enligt receptet med 5-6 dl durumvete. Degen ser inte alls ut som på dina bilder, den är mycket gulare och ”stummare” och nu när vi har bakat av pizzorna i ugnen så är degen väldigt hård. Vad har gått fel? :S Mycket tacksam för svar! Mvh Johanna

    Gilla

  26. Sara profilbild
    Sara

    Ett tips på var man kan köpa teflongaller är att kolla på marknader som brukar finnas lite överallt nu i sommar. Teflon gallret är förövrigt perfekt när man grillar tex lax och hamburgare på utegrillen.

    Gilla

  27. Martina J profilbild

    Istället för en pizzaspade kan du använda en tunn och lätt skärbräda 🙂

    Gilla

  28. roffekock profilbild
    roffekock

    Johanna när du blandar deg så är inte mängderna givna utan endast en fingervisning. Och detta gäller spec. vid hantering av durumvete. Prova ta en mindre mängd vätska nästa gång och blanda i mjöl tills du får rätt koncistens.Ta med en liten mängd olja och låt degen gärna vila tex över natten i kyl under plastfilm.

    Lycka till.

    Gilla

  29. Stefan profilbild
    Stefan

    Stenpizzan blev inte riktigt rätt gjord.
    Jag har gjort (och sålt) några ungsstenar för pizza och surdegsbröd sedan jag själv blev ”såld” på idén för ett år sedan. – Stenen skall vara minst 3 cm tjock. Den du har använt kyls ner alldeles för fort, den är på tok för tunn, vilket innebär att lagringen av värme blir otillräcklig. Stenen måste dessutom värmas i ugnen minst en timme innan gräddning av pizzan. Jag använder svart granit som är blankpolerad på ena sidan, men normalt använder man den grova undersidan för att grädda på. På den blankpolerade så tenderar brödet eller pizzan att bränna fast.
    Man behöver inte nödvändigtvis en brödspade. Efter tips från Pain de Martin så använder jag en lite större wellpappskiva för att skicka in pizzan på stenen i ugnen. Stenen får absolut inte plockas ut ur ugnen innan pizzan läggs på den, för då tappar du hela finessen med en ugnssten. Hemgjord pizza och bröd blir inte bättre än om man gräddar på en tillräckligt het och tjock ugnssten. Man kan ha bakplåtspapper under det som skall gräddas om man vill, alltså fixa till pizzan på ett bakplåtspapper på wellpappskivan.
    En tjock sten kan också användas som kyl. Lägg den i frysen så får du en kylsten för buffébordet till sommaren, en platta perfekt för att hålla något iskallt, ex vis glass, grädde, is. Eller varför inte för champagnen, det vita vinet, snapsen, bålen, drinkarna eller andra drycker.

    Gilla

  30. malin profilbild
    malin

    skulle skrivit ett inlägg om stenen, men såg att min erfarenhet fanns precis ovanför, köp en riktig sten och testa, min är av granit och ca 4 cm tjock, lika stor som ugnen och dö-tung 🙂 Men så värt det, men att värma upp den ordentligt tar mellan 30 och 45 min så den blir genomvarm, sen kan man skjutsa in pizzorna med eller utan bakplåtspapper, jag brukar använda det eftersom det blir lite samma trix som när man har Al-folie under gratängen, om pizzan rinner så fångas det upp, men så gillar jag också mycket fyllning… Iaf, eftersom stenen är varm kan man köra på grill eller gratängläge som min ugn har och då får man fantastisk botten och yta! Och till bödbaket ska vi inte prata om 🙂

    har en teflongaller med, men mitt är format som en korg. Super när man vill grilla grönsaker istället för att mecka med spett. Marinera grönsaksbitar, häll ut i korgen som står på grillen rör om nån gång och ät! 🙂 Det kan jag verkligen rekomendera…

    ps, fantastisk blog och ett plus för att du trots att du är så välläst låter folk kommentera fritt, på många måste man registrera sig innan. ds.

    Gilla

  31. Linda profilbild
    Linda

    Vilken fin blogg! 🙂 Men var köper man sån baksten? Min systers man bakar alltid pizza på en sån o gör på hemgjord surdeg. Blir fantastiskt gott! 🙂

    Gilla

  32. Elin profilbild
    Elin

    Hej!

    Du nämnde i texten ovan att du har hittat teflongallret på andra stormarknader än Ullared.. Vilka då?
    Jag har letat som en toking, men dessvärre inte hittat något över huvudtaget….

    Gilla

  33. Hanna profilbild

    Det såg ut som goda pizzor!!
    MEN, du vet väl att teflongallret nu är borttaget från alla butiker då det avger gift vid upphettning. Livsmedelsverket gick i våras ut med varningar både i tidningar och radio.
    Vi hade precis köpt på Gekås men det åkte i soporna.

    Gilla

    1. Magnus profilbild
      Magnus

      Om man läser på Livsmedelverket så framkommer det att giftiga ämnen från teflonet frigörs när temperaturen blir mer än 330˚ och att rekommendationen på grillgallret är att inte använda det vid temperaturer över 280˚. Alltså ska man inte använda det i kolgrillar eller över öppen eld, men i vanlig ugn bör det vara riskfritt..

      Gilla

  34. pizzanisse profilbild
    pizzanisse

    Maxa värmen i ugnen, i stenugn är det bra pizzatemp 400C grader där man gräddar pizzan.
    Vore ja dig skulle jag pröva igen och låt ugnen stå på max med stenen i 15-20 minuter innan du snabbt kör in pizzan på en bakspade.
    Va svårt att se men hoppas att du inte kavlat degen, för den ska bara dras ut, kavlar du så trycker du bort koldioxiden(luftbubblorna).
    Håller inte degen att dras så byt till glutenrikt mjöl, tipo 0 el 00 och kalljäs degen.
    http://www.moliniindustriali.it/en/prodotti/farine-per-pizza/

    Gilla

  35. jassi profilbild
    jassi

    recept?

    Gilla

Lämna ett svar till Stefan Avbryt svar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect