
Jamie Olivers pizzasten för 109kr eller tefongallret för 39.95kr?? De är frågan de! Jag gjorde en helt vanlig pizzadeg och bakade ut två runda pizzor med samma fyllning! Tomatsås, skinka, ost och överst några skivor bacon! Jag körde bägge pizzorna exakt lika länge i ugnen, fast den ena på pizzasten och den andra på teflongaller! Nu får ni bläddra bland pizzor som aldrig förr och lite längre ner hittar ni svaret om godaste pizzan! 😉

Tomatsåsen får bli rumsvarm medans pizzadegen jäser!

Jamie Olivers pizzasten tycke jag var ett fynd för 109kr!

Teflongaller för 39.95! Funkar att använda både i ugn och ute på grillen. Detta köpte jag på Gekås, Ullared men har även sett att vissa stormarknader har dom.

Pizzan på stenen får man va snabb med att lägga på fyllningen, för stenen är varm och den bärjar gräddas direkt.

Å så skjuts in i ugnen med den!

Å ut igen!

Ser fin ut men nu ska nästa pizza in!

Pizzan på teflongallret redo för gräddning!

I ugnen la jag gallret direkt ovanpå ugnsgallret.

Här ser ni de bägge pizzorna, den närmst i bild är galler-pizzan som fått finare färg och fyllningen blivit mer gräddad än på sten-pizzan!
Så här blev det :
Pizzan på stenen blev inte frasig, utan snarare hård-seg… Fyllningen blev inte riktigt lika ”gräddad” som den på galler och den på galler fick mer värme som steg uppåt och fin färg, vilket inte den pizzan på stenen fick alls. Den va lika ljus som om jag hade gräddat pizzan på plåt, ändå var stenen väl uppvärmd. Här trodde jag verkligen det skulle bli tvärtom och oroade mig en smula över att pizzan på stenen skulle få en bränd botten. Kanten på pizzan från stenen blev jättehård och kompakt. Kanten på galler-pizzan blev mjuk och frasig! Sten-pizzan ”vek” sig inte när man höll i den, men de gjorde den andra lite grann, utan att vara ”sladdrig” så efter detta test så blev teflongallret en solklar vinnare med klart godaste pizzan, vilket jag inte hade förväntat mig! Men så kan de va! 😉

Pizzaslice-provning en onsdagkväll va ju inte så dumt faktiskt! 😛



Lämna ett svar till Stefan Avbryt svar