Här ska ni få recepten på de kalla grillsåserna jag gjorde nu på Valborg. Den ena är en klassisk vitlökssås med lite hetta. Den andra en mildare sås med tomat, sweet chili och goda kryddor, den smakar väldigt likt Estreallas dipp ”USA original” om ni vet vilken jag menar. Den bryter av fint till kött och lite starkare kryddor och den brukar försvinna fortast! 😉
Dessa två gör jag varje sommar för de är såna där klassiker som alla tycker om och dom är ju så förjordat goda så man måste ha en sked av varje också! Och inget krångel såklart, du rör ihop bägge såserna på 5 minuter!

American grillsås :
2,5 dl creme fraiche
2,5 dl gräddfil
3 msk stark sweet chilisås
1 msk balsamicovinäger
1 msk tomatpuré
1 msk steakhous seasoning *
2 tsk paprikapulver

*American steakhouse(Fidde´s Payne) innehåller :
Finsalt, Lökpulver, Chilipulver, Brunt socker, Rökt paprika, Koriander frön, Rostade Vitlökflarn, Senapspulver, Persilja, Tomatpulver, Röksmak, Citronsyra, Basilika, Oregano.

Kryddan kan man hitta på bl a. Citygross eller beställa på nätet, te x. här >>

Vitlökssås :
2,5 dl creme fraiche
2,5 dl gräddfil
4-5 solo vitlök (pressad) 
Salt & grovmalen svartpeppar
1 tsk D´Elidas chilisås


Valborgshelgens grilltallrik; tunna skivor marinerad kotlettrad, klyftpotatis, ciabatta, vitlökssmör, sallad och vinegrette och dom två såserna förstås! 😛

10 svar till ”American och vitlök, två kalla grillsåser som inte går ut tiden!”

  1. Hanna profilbild
    Hanna

    Mums!

    Gilla

  2. Hanna profilbild

    Älskar kalla såser så dessa ska jag absolut testa!

    Gilla

  3. Martina profilbild

    Dom där recepten sparar jag genast! Slurp!

    Gilla

  4. Alexandra - kärlek på tallrik profilbild

    Americansåsen måste jag verkligen testa! Kalla såser kan man aldrig få för många recept på =D

    Gilla

  5. Per-Anders profilbild

    Att ha med balsamicovinäger i en grillsås har jag inte testat förut så det skall jag prova nästa gång.
    Nu är det den bästa tiden på året. Nu hoppas vi bara på lite värme också.

    Gilla

  6. Anna J profilbild
    Anna J

    De här recepten sparar jag ner för kommande grillkvällar. Goda grillsåser är ett måste till en god köttbit. Tack!

    Gilla

  7. Hanna Arvidsson profilbild
    Hanna Arvidsson

    Låter supergott! SKa prova båda dessa nästa gång.
    Jag vet att du har skrivit om den förut, men jag undrar vilken som är D’elidas chilisås? Tittade på hemsidan, o jag hittade n gul, en röd och en grön sås. Är det deras ”originalsås” du menar?
    Tack på förhand!!

    Gilla

  8. IZ profilbild
    IZ

    hej! Hur länge kan man förvara dessa såser? Vad är din uppskattning?

    Gilla

  9. Maria profilbild
    Maria

    Till Hanna
    Jag upptäckte själv Delidas genom Kryddburken och är nu fast.
    Jag kan äta upp hatten på att det är den gula såsen som används.
    Det är den som syns på alla bilder.

    Gilla

  10. Hanna Arvidsson profilbild
    Hanna Arvidsson

    Tack!! Det var det jag tänkte, men blev lite förvirrad när jag gick in på deras hemsida o såg att det fanns flera olika!

    Gilla

Lämna ett svar till Hanna Arvidsson Avbryt svar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect