Det händer ju ibland att man köper på sig lite för mycket lök som inte går åt! Och blir dom då liggandes en tid så händer det lätt att det ser ut såhär efter ett tag! Själva löken är lite mjuk, eller har helt enkelt skrumpnat innuti skalet, vad göra??! Bara att kasta??

Nej, för sjutton gubbar! KASTA INTE!!!

Sätt löken i ett litet snapsglas, lite vatten i botten och låt den fortsätta ”växa uppåt” i köksfönstret! Det gröna som växer ut är supergott att klippa över en sallad, eller över maten precis innan man ska äta! Himla fiffigt va?? Och både snyggt och gott blir det på tallriken också! Så nu vet ni det…

Funkar självklart lika bra med röd lök också…

14 svar till ”Bara att kasta eller???”

  1. Emma profilbild

    Bra tips! Tack!

    Gilla

  2. Linda - Cupcakefluffan profilbild

    Bra tips, det skall jag testa

    Gilla

  3. Anna profilbild

    Funkar det med vitlök också? 🙂

    Gilla

  4. kryddburken profilbild

    Ja, det funkar med vitlök också!
    /Linda

    Gilla

  5. Alexandra - kärlek på tallrik profilbild

    åh, det där var ett bra tips, att bara slänga känns som ett väldigt slöseri!

    Gilla

  6. Linda profilbild

    Vad har du för lökar som får plats i snapsglas?! Eller vad har du för snapsglas som rymmer en lök?! 😀 Men kanontips, det ska jag testa (i ett större glas då)!

    Gilla

  7. Viktfixerad profilbild

    Haha roligt tips! Hatar att kasta mat, nästan det värsta jag vet.

    Gilla

  8. kryddburken profilbild

    Haha!
    Jo, du vet mina lökar…
    Nä… ;D Men en del man köper i ”stor-pack” i påse innehåller en massa små lök också, typ lika stora som en 5-krona och DOM passar i snapsglas. Den röda löken är mer ”normalstor” men rymdes ändå i ett IKEA-värme-ljus-glas! 😉
    /Linda

    Gilla

  9. AnnelieiGeneve profilbild
    AnnelieiGeneve

    Tack! Jag slängde en sådan igår. SKÄMS. Stod faktiskt och höll i den en stund och tänkte, men det här kom jag inte på. Ska tänka på det i fortsättningen.

    Gilla

  10. Martina profilbild

    Det är ju så gott med färsk lökblast, använder alltid det på våren när mina lökar i odlingarna börjar växa till sig.

    Gilla

  11. Therese profilbild

    Vad fiffinurlig du är!

    Gilla

  12. Lena profilbild

    Jag brukar göra så med vitlök! Sedan går smabon där och nyper och tuggar innan jag hinner ha den till sallad 😉

    Kram finaste!
    Trevlig helg till dig och de dina 🙂

    Gilla

  13. Ida - kreativity.blogg.se profilbild

    Himlans, himlans smart! Ska jag börja med! Ser ju faktiskt fint ut också 🙂

    Gilla

Lämna en kommentar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect