
Breadsticks, brödpinnar… Goda tilltugg till sallad, förrätter, pizza, lasagne, soppa mm mm. Detta är urläckra tillbehör som du ställer fram i en stor kopp eller ett större glas! För att få lite fart på smaken har jag penslat pinnarna med en blandning av olivolja/chilisås/flingsalt/svartpeppar och sedan toppat med vallmofrön före gräddningen! Vill du ha pinnarna lite halvsega så följ receptet nedan. Vill du ha dom hårda och torrare ska du torka dom med ugnsluckan öppen på eftervärmen över natten! Hållbarheten blir då som skorpor! Kanongoda ”piff-tillbehör” med sting!
ca 30st
Det här behöver du :
1 dl vatten (37 grader)
1/4 pkt jäst (12,5 gram)
2 dl durumvetemjöl
1 dl vetemjöl special
3 msk rapsolja
GÖR SÅHÄR :
Arbeta degen väl för hand ca 5 min. Jäs i bunke 25 min. Kavla ut degen till en rektangel ca 30*40cm, skär med vass kniv tunna remsor ca 0,5cm breda, ta remsorna två och två och tvinna ihop dom. Lägg på bakplåtspappersklädd plåt. Pensla med olivolja som du rör ut med önskad mängd chilisås (jag använde D´Elidas ca 2 tsk), lite flingsalt och svartpeppar. Strö sedan över vallmofrön och grädda i 250 grader ca 10 min. Vill du ha pinnarna helt torra låter du dom ligga kvar i ugnen (avstängd men med eftervärmen) på plåten över natten med ugnsluckan lite på glänt.



Lämna ett svar till Lina Avbryt svar