Jag körde snabbvarianten med revbenen idag… Eller nä, de ska man nog inte kalla de, för det tar ju sina timmar i ugnen förstås. Snarare ”den enkla varianten”. I vanliga fall brukar jag förkoka revbenen i en buljong innan de åker in i ugnen för att de ska bli riktigt möra. Istället kör jag nu allt på en plåt fast på låg ugnstemp i flera timmar, de blir precis lika gott de! Och glazen i detta recept är det viktigaste av allt + lågtemp! Som ni ser så blandar jag både tjocka och tunna revben på plåten, bara därför att för att det går alldeles utmärkt! 😉

Vissa gillar ju tjocka revben och andra tunna. Då tror ni kanske att dom tunna revben ska tas ut lite tidigare…? Nä, bry er inte om att gorma med de, dom åker snålskjuts en liten stund och mår inte ett dugg dåligt av de! Dom blir ändå supermöra och fina av lite extra tid i ugnen! Trevlig helg på er!!

Det här behöver du :
2½ kg revben (jag blandar både tjocka och tunna)

Glazen som ska kokas :
3 dl ketchup
2 dl vatten
1 dl sweet chilisås
5 vitlöksklyftor, rivna
2 msk riven färsk ingefära
2 msk oxfond
1 msk balsamicovinäger
1 msk mörk sirap
2 msk farinsocker
2 tsk D´Elidas chilisås
2 tsk mushroom soya
2 tsk malen ungersk paprika
Salt & peppar

GÖR SÅHÄR :
Blanda alla ingredienser till glazen i en kastull. Koka upp och sänk värmen, låt den stå och småkoka ca 15 min. Sätt ugnen på 125 grader. Skär revbenen och lägg på plåt. Slå över den kokta glazen och blanda om väl bland revbenen. In i ugnen i sisådär 3-4 timmar! Vänd och pensla några gånger under tiden. Ta ut revbenen och låt svalna något.


Skär revben i ”ät-bitar”. Fördela på en plåt, den behöver inte smörjas.


Vispa ihop glazen och koka upp.


Låt småputtra en kvart sådär…


Häll över revbenen.


Gojsa runt så alla revben får sitt! Nu, in i ugnen!


Ta ut plåten och vänd runt och pensla lite då och då! (Då & då = 1ggr/30min)


Det doftar helt ljuvligt kan jag lova!!


Efter 3½ timme var jag nöjd! Köttet faller lätt isär från benen och är riktigt saftiga och goda!


Såhär ska de se ut! 😉

25 svar till ”BBQ glaze till revben i ugn”

  1. Linda - Cupcakefluffan profilbild

    Detta måste jag verkligen testa, skönt att slippa koka innan

    Gilla

  2. Mårtenssons kök profilbild

    Det är bara så vansinnigt gott med klibbiga, glazade revben! Gjorde liknande förra helgen och jisses vad vi åt…

    Ha en trevlig helg du oxå!

    Gilla

  3. Bakverk och Fikastunder.. profilbild

    Det här ser ju jättegott ut även för mig som inte gillar det 🙂 Kanske skall överraska min andra hälft med detta så blir han super duper glad 🙂

    Gilla

  4. AnnaCarin profilbild
    AnnaCarin

    Som vanligt Linda så skriver du ner recept som verkar vara så smarriga. Tack igen för en superb blogg!!..och jag ska så klart som vanligt testa detta också..som så mycket annat du delger oss med.
    Ha en fin helg!!!

    Gilla

  5. sofia profilbild
    sofia

    om man inte har tillgång till den där såsen, vad skulle du säga man kunde ha istället, jag antar att den är stark, en gnutta sambal olek kanske, eller hackad chilifrukt/pulver, chipotle-pasta? Vad tror du skulle funka, vet ju inte alls hur den smakar :/

    Gilla

  6. sofia profilbild
    sofia

    såsen= d’Elidas alltså… 🙂

    Gilla

  7. Sofie / Mumsfillibaba profilbild

    Tjocka revben ska det vara. Inte jätteförtjust att tugga på ben. Gjorde revben i julas. Kokade länge, glazade och grilljerade. Himmel och pannkaka vad gott!! Kunde äta med kniv och gaffel då köttet trillade av benet!! mums!! Men vågar nog testa din variant tror jag!:)

    Gilla

  8. Per-Anders profilbild

    Till Sofia,
    D’Elidas är i huvudsak gjort på Habanero Pepper, Vinäger och Senap men har dessutom några kryddor som jag ej vet den exakta blandningen av. Därför är det inte helt lätt att återskapa smaken om man inte har orginalreceptet som är drygt 100 år gammalt. http://sv.wikipedia.org/wiki/D'Elidas

    Gilla

  9. Lina profilbild

    Åh, musms!

    Gilla

  10. Malin profilbild
    Malin

    Mums! De där ska jag göra ikväll

    Gilla

  11. Caroline Zachrisson profilbild
    Caroline Zachrisson

    mmmmmmmmmmmmmmmmmm vad gott det ser ut!

    Gilla

  12. Lotta profilbild
    Lotta

    Detta ser ju verkligen helt magiskt ut. Detta måste jag prova, och det snart!

    Finns det någon möjlighet för dig att fixa en ”skriva ut knapp”. Jag använder ofta recept från din härliga sida och klipper och klistrar till word. Jag har ingen aning om det är lätt eller svårt, men önskemål finns :0)

    //Lotta

    Gilla

  13. Johanna profilbild

    Hej Linda! Jag ælskar verkligen att æta revbensspjæll men vad æter ni till? Jag tycker det blir lite før tråkigt att bara æta revben så jag behøver liksom något att æta till… Tips tack =)

    Gilla

  14. Hanna profilbild
    Hanna

    Tack för inspirationen till vår lördagsmat! Revbenen blev jättegoda. Vi använde kamben och gjorde cole slaw till.
    Har bara långgrillat revben på grillen innan så det har varit sommarmat, men nu visade det ju sig att det går alldeles utmärkt att göra goda revben även i ugnen.

    Gilla

  15. Sara profilbild
    Sara

    Hej Linda! Jag testade ditt recept på glazen till middag idag (hade fläskkarré i ugnen på låg temp istället för revben) blev hur gott som helst. En klar favorit som kommer användas hemma hos oss flera ggr i framtiden. Tack så mycket för receptet! =)

    Gilla

  16. Zac profilbild

    Det blev mycket, mycket gott! Jag körde i chilipulver istället för paprikan. Saltade i slutet och det blev kanon! Inbillar mig att det är bättre att få saltet utanpå. :o)

    Gilla

  17. Nicole profilbild
    Nicole

    Det blev riktigt, riktigt, riktigt gott! 🙂 Aldrig gjort revben innan men det blev verkligen succé!

    Gilla

  18. IZ profilbild
    IZ

    Det blev supergott! Riktig höjdare. Nästa gång ska jag prova ha i lite hickory liquid smoke flavour för lite grillsmak.

    Gilla

  19. Andy profilbild
    Andy

    Magiskt gott! Gjorde endast på kamben och bytte D´Elidas chilisås
    mot Tigersås. 3 timmar blev perfekt och smakar mumma! Tack för receptet!

    Gilla

  20. pappa Peder profilbild
    pappa Peder

    Hejsan först så måste jag säga att det är underbart att såna människor som du som tar sig tid att lägga upp recept. Ser heeeeeeelt otroligt gott ut blir att gnaga på dom ikväll då lill tösen min glad 🙂

    Tack och bock !
    Mvh Peder

    Gilla

  21. zandra profilbild
    zandra

    Vet inte vad det blev för fel på mina, 125 grader efter 3 timmar sega efter 4 timmar lika sega och 5 timmar senare lika sega då med.

    Gilla

  22. […] Receptet kommer från kryddburken.se […]

    Gilla

  23. Peter S profilbild
    Peter S

    Vet inte vad jag gjorde för fel. Alla verkar ha lyckats, men för mig rann glazen ut, efter en halvtimme i ugnen, och revbenen låg och simmade i den. Totalt smaklösa och vidriga.

    Gilla

Lämna ett svar till Bakverk och Fikastunder.. Avbryt svar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect