Tårta till kvällsmiddag är inte fy skam! Men helt okej tack vare att det är TACOTÅRTA! Så in i bombens gott! Och roligt att göra dessutom! En trevlig bjudrätt när man är många! Det blir garanterat uppskattad! 😛

6 – 8 pers
Till en stor tårta :
1 förp stora mjuka tortilla
800 gram blandfärs
1 burk chunky salsa (350g)
1 msk Sistá Chilisås
Salt & peppar

Lager :
Tacofärsen

Lager :
1 förp philadelfiaost
200 gram riven ost
Salt & peppar

Lager :
1 burk creme fraiche (2,5dl)
1 pressad citron
1 stor rödlök
1 burk majskorn

Lager :
1 burk chunky salsa

Översta lagret :
4 ananas skivor
1 näven tomater i skivor
Pefferoni
Lite riven ost

GÖR SÅHÄR :
Bryn köttfärsen och häll i salsan, chilisåsen och smaka av med salt & peppar. Bygg sedan tårtan efter egen fantasi, tycke och smak! De lager jag varvade med ser ni här ovan, färsen fördelade jag på två lager. Toppa med ananas, tomater, pefferoni och riven ost. Gratinera i ugn ca 25 min i 200 grader.


Denna chilisås kommer från Per-Anders på Panimpo, ni vet han med chilisåsen D´Elidas! Nu sist skickade han mig en nyhet att prova! Sistá chilisås!!

Såsen vann 1:a pris i en en amerikansk chilisås tävling i kategorin ”Exotic pepper blend” 2009.  Året efter tog den även hem 3:e pris om bästa ”heta, naturliga chilisås”. Såsen innehåller alltså endast naturliga ingredienser, inget konserveringsmedel och inga smak eller färgämnen.

Jag har låtit gubben provsmaka och jämföra den med D´Elidas, och han tyckte den var GODARE?! Hörde ni, godare än D´Elidas! Med motiveringen att denna chilisås var rejält het från början, god, mörk, djup smak av chili, medan han menar att D´Elidas är lite ”syrligare”, ”piffigare” i smaken och blir hetare efter en stund! Jag är benägen att hålla med. Äter man en tallrik köttfärs smaksatt med D´Elidas så ”hettar” de liksom i munnen ett bra tag och det blir en stark eftersmak liksom. Denna chilisås är het från början men har  inte så ”lång” upplevelse av hettan! Tusan va svårt att beskriva en chilisås då!! 😉 Men den var helt klart godkänd och tacofärsen fick en rejäl skjuts av chili och de gillar vi! Den finns att beställa här >> 
 

Färsen är brynt och kryddad och nu ska vi montera ihop tårtan! Det roligaste av allt! 😉


Ett av lagren. Här med creme fraiche, citron, hackad rödlök och majskorn.


Sista och översta lagret är alltid roligast, och finast är det nog också före den åker in i ugnen, men desto godare efter ugnen! 😉


Har ni inte provat, så tycker jag ni ska slå till och fyll tårtan med era favorit tillbehör!


Gratinerad tacotårta, inte lika bildskön längre, men ack så god!! 😛


Denna tårta är inte svår att skära i trots sin höjd. Låter man den bara få ”stå till sig” 10 min före man skär upp så går det bra!


Här har ni ett till recept på tacotårta, fast inte gratinerad i ugnen >>

16 svar till ”Tacotårta”

  1. Fia profilbild

    Ser jätte gott ut!Blir så hungrig jämt när jag är här inne =)

    Gilla

  2. Malin profilbild

    Vad kul, jag gjorde också tacotårta häromdan. Alltid lika gott! 🙂 Och festligt!

    Gilla

  3. STYLE CRUSH profilbild

    Det där ska jag testa!

    Gilla

  4. Freedomtravel profilbild

    Vilken rolig middag! Har aldrig sett förut…

    Gilla

  5. Britta profilbild

    Ser jättegod ut! Är det inte svårt att skära i den sedan? Måste absolut testas när jag har hela familjen hemma någongång.

    Gilla

  6. Bibbi profilbild

    Mums!!!
    Älskar ju tacos i alla dess former.
    Denna såg verkligen god ut, måste testa någon helg 🙂
    Underbara bilder du lägger ut.

    Gilla

  7. Anna/Frostrosor profilbild

    Brukar också göra en sån här ibland, slänger på det som finns hemma (så gör jag iofs jämt ändå, haha)! Någon frågade här ovan om den blir svår att skära… ja… min blir det iaf… när den är varm. Men vad gör det, om man nu inte ska fota den så! Dagen efter är den enklare att skära upp av 🙂

    Gilla

  8. Per-Anders profilbild

    Kul med jämförelsen mellan D’Elidas och Sistá Pepper Sauce.
    Hettan och styrkan i såserna är ju jämförbara och tillräcklig för de flesta. Gemensamt är också chilitypen Habanero Pepper samt vinägern.
    Det som främst skiljer är att D’Elidas har senap i sig medan Sistá har gurkmeja (som jag tycker är lite Ingefäre-aktig) och i denna blandning får mig att tänka på både Latin-Amerika, Karibien och Asien på samma gång.

    Gilla

  9. Lena profilbild

    Har glömt att tacka för dina fina ord när jag var nere! Tack raraste finaste!

    Sistá Pepper Sauce låter spännande! Synd att man har så långt till Stockholm. Portot brukar kosta nästan lika mycket som det man köper så det känns lite … mycket!

    Din tårta kommer jag att drömma om i natt!

    Gilla

  10. Susanne profilbild

    Nu blev man inget sugen alls på detta…
    Jättefint och jättegott.

    Gilla

  11. Tack för maten,mamma profilbild

    Den rätten kommer med all säkerhet bli en ”hit” här hemma. Måste absolut testa…..

    Gilla

  12. Sofia profilbild

    Vilken härlig blogg du har. Den tårtan måste prövas. Ha en skön torsdag! /Sofia

    Gilla

  13. Emma profilbild

    Mums!! Älskar Tacos, så jag/familjen lär älska denna oxå!
    Tack för alla fina tips;)

    Gilla

  14. Lollo profilbild

    Ser ruskigt god ut!

    Gilla

  15. roffekock profilbild
    roffekock

    Va fyndig du é Kryddburk. Jag tror nog att den blir svår att dela i tårtbitar men vad gör det när den kommer ner i …..

    Må gott

    Rolf

    Gilla

  16. […] blev det underbar Tacotårta efter Kryddburken recept. Underbart […]

    Gilla

Lämna ett svar till Tacotårta « Liam och Sagas mamma Avbryt svar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect