Här kommer ett busenkelt tips vad du kan göra med lite köttfärs! Har man inte tid eller lust att stå och rulla köttbullar eller forma biffar så är detta ett bra tips! Gör en jättebiff direkt i stekpannan, dela den i fyra delar. Stek alla fyra på varje sida och slå sedan på en sås som får puttra i en liten stund! Visp så har du middagen klar! Servera enligt lchf, eller med ris, pasta, potatis. Enligt husman tycker jag man ska ha kokt potatis, pressgurka, lingon och kokta morötter. Och självklart åkte det ner en burk champinjoner i pannan på slutet också! 😉 Kan ju bara inte låta bli…

Det här behöver du :
800 – 1000 gram köttfärs (blandfärs)
2 dl vatten
1 ägg
1 msk potatismjöl
2 tsk torkad timjan
1 tsk torkad rosmarin
Salt & peppar

GÖR SÅHÄR :
Blanda färsen med samtliga övriga ingredienser. Forma hela smeten till en stor rund boll och lägg på en fuktig skärbräda. Hetta upp olja i en stekpanna och lägg ner färsen. Platta ut den mot kanterna ordentligt för den krymper sen när det steks. Dela biffen i fyra delar, stek alla fyra på varje sida så de får fin färg. Rör ner ingredienserna till såsen och låt allt få småputtra ca 10 min.

Sås :
3 dl köttbuljong
3 dl grädde
2 tsk torkade enbär (stöt i mortel)
1 msk svartvinbärsgéle
Salt & peppar
ev. maizenamjöl + vatten till redning
(en burk champinjoner)

GÖR SÅHÄR :
Slå på buljong, grädde och soya direkt i stekpannan. Mortla enbären och strö över. Smaksätt såsen med svartvinbärsgéle och låt puttra ihop ca 10 min. Smaka av med salt och peppar och red eventuellt såsen för tjockare konsistens.


Färsbiff i panna, så enkelt och så gott!


Stek på bägge sidor av alla fyra biffar, slå sen på såsen så kan de stå en stund och gotta ihop sig!


Variera kryddningen efter egen smak och tycke! 😛

15 svar till ”Färsbiffspanna med enbär i gräddsås”

  1. Sofie / Mumsfillibaba profilbild

    Nu blev jag riktigt hungrig!!

    Gilla

  2. Helena Ljunggren profilbild

    Men snälla nån så gott det där såg ut!

    Gilla

  3. kajomida profilbild
    kajomida

    Ser jättegott och väldigt lätt ut!

    Hur stor (eller djup) stekpanna har du använt? Tar väl ett tag att genomsteka antar jag?

    Gilla

  4. kryddburken profilbild

    Det är en helt vanlig, normalhög, normalstor teflonpanna från ikea! 😉 Det tar inte så jättelänge, kanske 5 min på varje sida först, och sen får dom ju puttra i såsen 10 min till och då är dom genomstekta. Men kolla ändå försäkerhets skull, är dom inte helt genomstekta så låt dom puttra 5 min till. Man plattar ju ut dom ganska mycket ändå!
    /Linda

    Gilla

  5. Anna J profilbild
    Anna J

    Men så smart att göra biff på det viset. Jag älskar hemgjorda biffar och köttbullar men tycker det är så trist att stå och rulla/platta till och ha mig i köket. För det mesta så blir det köttfärslimpa. Det här ska jag testa att göra till helgen.

    Gilla

  6. Minna profilbild

    Såg fantastiskt gott ut!

    Gilla

  7. kajomida profilbild
    kajomida

    Tack för svar Linda… men ja har nog 5-6 stekpannor och alla i olika storlek 😉 Den bästa – framförallt till köttfärsrätter – är ändå den gamla hemifrån Sverige (gjutjärn) som min mamma redan hade när jag var lite för så där knappt 50 år sedan. Teflon hit och dit, med gjutjärn får man så fin färg tycker jag!

    Gilla

  8. Mårtenssons kök profilbild

    Smart och enkelt, precis som vi gillar det!

    Gilla

  9. STYLE CRUSH profilbild

    MEN MUMS vad gott! 🙂

    Gilla

  10. kryddburken profilbild

    Kajomida!
    Absolut får du finaste stekytan i en gjutjärn, dock så tycker jag den lämpar sig bättre då man hastigt steker en köttbit än att låta något puttra i sås. Det bränner lätt fast. Den teflon jag har tror jag är ca 28cm diam.
    /Linda

    Gilla

  11. Linda - Mamma till Anton profilbild

    Åh jisses, detta kommer lätt bli en favorit!! Blir min middag i helgen :)mums!!

    Gilla

  12. jenny profilbild
    jenny

    har precis ätit en portion och måste bara ta en till – kanongott och klart på mindre än 30 min! (inklusive potatisen)

    Gilla

  13. Robban profilbild
    Robban

    Hej!
    Trevlig sida….Jag ska laga mat till 15 vuxna, ska jag dubbla eller trippla ditt recept?
    Robban

    Gilla

    1. kryddburken profilbild

      Robban!
      Jag hade nog tredubblat och gjort i långpanna i ugnen och sen skurit i rutor.
      /Linda

      Gilla

  14. niki profilbild
    niki

    hur gör jag med buljongen om jag bara har buljongtärningar?

    Gilla

Lämna ett svar till Minna Avbryt svar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect