I förra veckan fick ni tips på vad man kunde använda parmesanost till och då bakade jag goda scones med parmesan och soltorkade tomater! Idag ska ni få lite inspiration till denna otroligt goda rätt Piccata milanese, parmesan panerad schnitzel! Jag serverade den med tunna spagetti och en hemkokt tomatsås och hela familjen jublade!! Jisses så gott! Ni bara måste prova!! Som ni ser så är det inte ett dugg krångligt, så se till att få med fläskschnitzel och parmesanost från affären nästa gång! (funkar naturligtvis med kyckling också)

Jag kan se att ni verkligen är på hugget vad gäller tävlingar nu också, och ni får snart ytterligare en chans att prova lyckan och givetvis är det parmesan som står på prispallen! 😛

4 port
Det här behöver du :
4 fläskschnitzlar
4 ägg
4 dl finriven parmesan (jag använde Zeta grana padano 20 mån)
ca 1½ dl vetemjöl
Salt &  nymalen svartpeppar
 
* Beräkna 1 ägg + 1 dl finriven parmesan per skiva du ska panera

GÖR SÅHÄR :
Riv parmesan och vispa ihop med äggen i en skål. Banka ut fläskschnitzlarna något med en köttklubba, de ska vara lite mindre än en halv centimeter tjocka. Torka dom torra med hushållspapper, klappa in salta och peppar på bägge sidorna. Vänd dom lätt i vetemjöl och pudra av överflödigt. Doppa sedan i ägg och ostsmeten och stek på medelvärme i rikligt med olja och en klick smör för smakens skull. Stek till en fin gyllene yta. Servera med pasta och en riktigt god, hemkokt tomatsås!


Grana padano 20 mån. Smaken är fyllig och kraftig och gör sig riktigt bra till just panering.


Banka ut schnitzlarna.


Vispa ihop ägg och finriven parmesan.


Vänd schnitzlarna i vetemjöl och skaka av innan du doppar dom i paneringen.


Se till att ha pannan förvärmd så du kan lägga i direkt efter du doppat dom.


Stek i rikligt med olja och lite smör på medelvärme.


Servera med en riktigt god tomatsås och tunna spagetti!

Inlägg i samarbete med Zeta parmesanost 

20 svar till ”Piccata milanese, parmesan panerad schnitzel!”

  1. Anita profilbild
    Anita

    Älskar dina bilder där du precis visar hur jag som amatör skall göra! Toppen.

    Gilla

  2. Marie profilbild
    Marie

    Hej
    Älskar din blogg och lagar ofta dina recept, helt suveränt!
    Detta recept måste jag absolut testa men snälla hjälp till med recept på tomatsåsen 🙂

    Gilla

  3. Jimmie profilbild

    Oj vad länge sedan man åt piccata, det måste jag göra snart för det är så otroligt gott.
    Dina bilder och din blogg är mycket bra.

    Gilla

  4. Karin profilbild

    Åhhh vad gott det ser ut!! Du har just avgjort vad det blir till middag på fredag! Tack för tipset! 🙂 Kram!

    Gilla

  5. Towe profilbild

    Ahh vilken underbar matblogg! Hit kommer jag atervanda, sa inspirerande! Mums. towe.

    Gilla

  6. Hanna profilbild

    Dens schnitzeln ser ju helt otroligt god ut!

    Gilla

  7. Foodelicious.se profilbild

    Det ser fantastiskt gott ut…och jag som älskar parmesan :-). Måste testa detta recept!

    Gilla

  8. Sofie / Mumsfillibaba profilbild

    Jösses vad gott!! Det är en rätt som verkar förfölja mig. Den har serverats på jobbet och jag har sett den på ett flertal bloggar det senaste. Så antar att det betyder att jag måste göra det snart!!

    Gilla

  9. Italian profilbild
    Italian

    THIS HAS NOTHING TO DO WITH ITALIAN FOOD!

    Gilla

  10. Lesly Valencia profilbild

    Åhh ser helt underbart gott ut. Du har så bra recept och ger mig så mycket inspiration. Var på tiden att jag presenterade mig och kommenterade 🙂

    ”Hej jag heter Lesly kallas Leslita och jag gillar din blogg”

    Sköt om dig

    Gilla

  11. Martina profilbild

    Gott, gott, älskar ju parmesanost!!

    Gilla

  12. Linda - Cupcakefluffan profilbild

    så gott det ser ut, kanske skulle ta och testa ditt recept så att jag får användning för min bit parmesanost som jag har i kylen

    Gilla

  13. Mårtenssons kök profilbild

    Yummi yummi, smarrigt ser det ut. Precis som Sofie så har vi sett fler som kockat till det, kanske ett tecken på att man ska prova:)

    Gilla

  14. Emelie profilbild

    Åh vad gott det ser ut. Att panera med parmesanost måste jag testa, jag som älskar panerad schnitzel 🙂 Fredagsmiddag kanske?

    Gilla

  15. Yasemin-MezeHouse profilbild

    Vem gillar inte parmesan. Himla fiffigt att panera med det. Ska prova.

    Gilla

  16. Ida profilbild
    Ida

    vad med och svara på frågor, vad med och tyck till på min blogg: http://idanoorling.blogg.se/, ha en toppen dag 🙂

    Gilla

  17. Anki profilbild

    Idag panerade jag schnizel med västerbottenost istället, då jag inte hade parmensan hemma. GOTT!

    Dessutom gjorde jag dina semlor (länkade ditt recept/websida vidare) ooch de blev SÅÅ otroligt goda! TACK!!!

    /Anki

    Gilla

  18. AnnSofi profilbild
    AnnSofi

    Tack för en mycket inspirerande blogg och inte att förglömma läckra bilder.Mycket gott recept på schnitzel.

    Gilla

  19. […] vi testade ett riktigt vinnarrecept idag! Det är ett recept jag sett hos Kryddburken på parmesan panerad schnitzel. Gud så gott! Jag älskar ju schnitzel annars, framför allt hemmagjord, så det var lite kul att […]

    Gilla

  20. kim profilbild
    kim

    Det där ser gott ut och något jag måste prova. Ser du har Parmesan på bilden, dock står det Grana Padano och det är inte parmesan,bara italiensk hårdost. Parmesan måste komma från Reggiano för få vara parmesan, ett tips bara. Ett annat gott italienskt recept är osso bucco.

    Gilla

Lämna ett svar till Italian Avbryt svar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect