
Fredagsmys!!! Ikväll åt vi kinamat på fuskvis kan man säga! Vårrullefyllning i pannkakor, ihoprullade och serverade med soya & sweet chilisås!! Grymt gott måste jag säga! Nicke tycke de till och med var godare än med filodeg, så de va väl ett gott betyg! 😉 Receptet kommer från kära bloggkollegan Annsann, ett av hennes radiorecept! Kanongott och tack för inspirationen, detta ska lagas igen! Jag gjorde dock en liten avvikelse. Istället för att fräsa ihop vitkål, morot och lök med fläskfärs hade jag en bytta i kylskåpet med kokt köttfärssås sen tidigare i veckan så den använde jag bara för att slippa slänga. Men här kommer originalreceptet :
(blir ca 12 pannkakor)
Pannkakor
2 dl vetemjöl
4 dl mjölk
2 ägg
2 krm salt
3 msk flytande margarin
GÖR SÅHÄR :
Vispa ihop mjölet med häften av mjölken till en slät smet. Tillsätt ägget och resten av mjölken samt salt och margarin. Vispa allt väl. Grädda tunna pannkakor på medelvärme.
Fyllning :
1 finhackad lök
1 grovt riven morot
2 dl finstrimlad vitkål
400 gr fläskfärs
1 msk kinesisk soya
vitpeppar
matfett till stekningen
2 del riven ost (jag tog knappt 1 dl riven ost)
Fräs lök, morot och vitkål i lite matfett i 2-3 minuter eller tills grönsakerna knappt blivit mjuka. Blanda under tiden soyan och nymald vitpeppar med färsen. Ta upp de frästa grönsakerna och fräs färsen i några minuter tills den blivit genomstekt. Tillsätt grönsakerna och blanda om. Fördela blandningen på pannkakorna, rulla ihop och lägg i en smord ugnsform. Strö över osten och grädda mitt i ugnen i 10-15 minuter i 225 grader tills osten fått lite färg. Servera med kinesisk soya och en sallad.
* Jag hällde även i några matskedar av sweet chilisås i vitkålsfräset, och serverade även överblivet vitkålsfräs samt sweet chilisås vid sidan om på tallrik. Dööögott!!! 😛





Lämna ett svar till Linda – Cupcakefluffan Avbryt svar