Ikväll lagade jag kyckling! Förmodligen den godaste kyckling i sås jag gjort hittills, det blev verkligen supergott! Jag använde färska kycklingfiléer som jag delade på mitten så dom blev lite tunnare, brynte på dom lätt i stekpanna och vispade sen ihop en sås som kycklingen fick småputtra färdigt i! En krämig, mild men väldigt smakrik sås! Detta serverades till klyftpotatis och en fetaostsallad… Jag dök nämligen på en för mig helt ny sort fetaost i affären idag; Buffalo fetaost! Mer om den längre ner!

Det här behöver du :
4 st kycklingfilér
Salt & peppar
Ungersk paprika (malen)

Sås :
½ burk soltorkade tomater (Ridderheims) + 2 msk av marinaden
3 dl vatten
1 msk balsamicovinäger
1 msk tomatpuré
1 msk kikkoman soya
1 msk oxfond
1 burk creme fraiche (2,5dl)
1 dl grädde
Salt & peppar
Maizenamjöl + vatten till redning
1 kruka persilja

GÖR SÅHÄR :
Dela kycklingfiléerna på mitten, så du får 2 lite tunnare filéer. Bryn i stekpanna i olja och en klick smör. Krydda med salt & peppar och strö över malen paprika. (Ungersk paprika är sötare i smaken) Lägg upp kycklingen på ett fat sålänge. Vispa ur stekpannan med vatten. Finhacka de soltorkade tomaterna och lägg i. Häll i  ett par matskedar av marinaden de ligger i också. Tillsätt sen tomatpuré, soya, fond, creme fraiche, grädde och smaka av såsen med salt & peppar. Rör ner lite maizenaredning för en krämigare sås. Lägg ner kycklingen i såsen och sänk värmen och låt allt småputtra 10-15 min. Finhacka persilja och lägg ner precis på slutet.


Kycklingfiléerna är brynta och väntar på att få puttra klart i såsen!


Ridderheims soltorkade tomater är dom absolut godaste bland alla sorter som finns tycker jag och nu har mitt eget lilla Hemköp fått hem massor av produkter av deras sortiment! Hurra!!


Kycklingen puttrar nu i såsen…


Salladen förbereds och här är fontana, buffalo vitost av buffelmjölk som jag hittade på osthyllan idag!  Var bara tvungen att prova den! Den smakar MER, har en djupare ostsmak och är aningens saltare och lite smuligare än orginalet. Grymt god!  Den ska jag köpa fler gånger! I övrigt tycker jag den ekfatslagrade fetaosten är himla god också!


Salladen med plommontomater, gurka, rödlök och salladslök har jag dressat med senapsvinegrette.


Upplagt och klart! Garnera med basilika, det passar bra till denna kyckling!


Här med klyftpotatis och fetaostsallad!

44 svar till ”Stekt kyckling i krämig sås med soltorkade tomater”

  1. Therese profilbild

    Så gott det såg ut. Bara älskar dina bilder, dom frestar alltid.. Trevlig kväll på dig, måste slå på tvn nu hon är ju halv åtta. tjingeling

    Gilla

  2. Anna J profilbild
    Anna J

    Men jisses så gott det ser ut. Nu blev jag vanvettigt sugen på detta. Osten ska jag spana efter. Tack för tips och inspiration!

    Gilla

  3. kajomida profilbild
    kajomida

    För inte länge sedan visste jag inte att kryddburken fanns. Numera blir jag lätt irriterad när det inte kommit något nytt recept när jag tittar in. Beror kanske på att jag kollar 15 gånger om dagen eller så 😉

    Återigen en rätt som är lätt att laga, men som säkerligen många tror är komplicerad och svår när de ser maten och smakar den…

    Bra t.ex. när gäster (som inte känner kryddburken) kommer och det måste gå snabbt!

    Gilla

  4. Nette profilbild

    oj muuums! Såg jätte läckert ut Linda!

    Gilla

  5. Nathalie @ Bloody Disgusting profilbild
  6. annelie profilbild
    annelie

    mmmm vad gott det såg ut, det gillade väl Max
    måste jag testa någon dag

    Gilla

  7. Martina profilbild

    Den ser ju väldigt god ut, härliga färger. Får ta och testa den där buffelosten 😉

    Gilla

  8. ingegerd profilbild

    ser läckert ut!!!

    Gilla

  9. Sofie / Mumsfillibaba profilbild

    Den osten måste jag testa. Och grytan också…. Låter supergott!!

    Gilla

  10. Tack för maten,mamma !! profilbild

    Åh….kom precis mätt från matbordet…..men nu blev jag ju nästan hungrig igen när jag ser dina fina bilder och det smaskiga receptet…..

    Gilla

  11. Kristina profilbild

    Ridderheims ja… Mmmm, det vattnas i min mun vid blotta tanken. När tomaterna är slut använder jag marinaden till annan matlagning.

    Att ringla den över den hemmagjorda pizzan är inte heller fy skam.

    Gilla

  12. benny profilbild

    uff.. I just ate and I’m hungry again! thanx to ur post!!

    Go check my LIGHT and DIET LIKE cook blog! I’ve posted the ingredients for an alternative lasagna/pizza!!!

    Gilla

  13. Malin profilbild

    Torkar dregel ur mungipan här borta, haha 😀

    Gilla

  14. Veronica - 3barns mamma,väntar 4.e & pluggar profilbild

    Men så gott det ser ut, måste sno detta recept!!!! kanske helgens goda?

    Gilla

  15. Sandra profilbild
    Sandra

    Ser underbart ut! Som vanligt 😉

    Gilla

  16. Linda profilbild
    Linda

    Åhhh jag älskar denna typ av rätt!!! Den ska vi göra mån helg framöver!!
    Tack för dina härliga recept och fina bilder till!!
    Trevlig fredagskväll!

    Gilla

  17. Pinglan profilbild

    Åh, så gott det ser ut – precis min smak! Kanske ”snor” jag det där receptet till nästa ”tjejmiddag!!!!
    Trevlig Helg!

    Gilla

  18. Jonas profilbild

    Vilken fantastisk bild.. ser sanslöst gott ut!

    Gilla

  19. FOODELICIOUS.SE profilbild

    Den där såsen låter och ser fantastiskt ut! Och fetaost i sallad är alltid lika gott. Spännande med buffalo vitost, det måste jag testa.

    Gilla

  20. Hanna profilbild

    Såsen låter verkligen jättegod! Och fetaosten måste jag testa nästa gång jag är hemma. Älskar allt med buffalo-mjölk så kommer säkert tycka om den. 🙂

    Gilla

  21. Lena profilbild

    Fresterska! 😀

    Gilla

  22. Sara profilbild

    Gud så gott det såg ut! Hoppas du får en trevlig helg 🙂

    Gilla

  23. Sannas Goda profilbild

    Det ser helt fantastiskt gott ut! De ska ja prova en dag!

    Gilla

  24. Tufsan (pluggar till förskollärare) profilbild

    Du måååååste och då betonar jag verkligen MÅSTE prova Limekycklinggryta! Det är så otroligt krämigt och smakrikt så du anar inte. Receptet fann jag på arlas sida.
    http://www.arla.se/default____17653.aspx?recipeid=22297

    Ett tips är att ha i en skvätt vitvin i såsen. Jag hade socker i stället för honung och en liten skvätt senap också.
    Sedan hade vi en 5dl burk creamfrech i stället med 40 % ig sådan. + lite vatten tillsatt.

    Gilla

  25. linda profilbild
    linda

    Ser grymt gott ut,måste provas!

    Gilla

  26. Karin W profilbild

    Härlig kyckling!Osten har jag inte sett men jag ska spana. Ha en skön fortsättning på helgen, kram Karin

    Gilla

  27. Filmster.se profilbild

    Hej, du har väl inte missat Filmster.se? Det är en helt ny filmblogg med massor av bra filmtips!

    Om du skulle gilla Filmster så kan det vara bra att veta att det går finfint att följa bloggen via både Facebook och Bloglovin’! Bra?! 🙂

    Ha en underbar och filmrik söndag önskar vi på Filmster.se! 🙂

    Gilla

  28. Björknäshäxan profilbild

    Gjorde denna rätt till söndagsmiddagen igår och det var ju bara sååå fantastiskt gott! Fick dock inte tag på soltorkad tomat så jag tog den som finns på tub och det blev helt ok, fast jag kan ju tänka mig att med vanliga så skulle det ha blivit ännu godare. Detta kommer att lagas fler gånger i mitt kök kan jag säga! :o)

    Gilla

  29. Cassandra profilbild

    ser jätte smarrigt ut!

    Gilla

  30. Catrin profilbild

    Mumma!
    Gjorde denna ikväll och den blev super god. Tyvärr hittade jag inte ungersk paprika då jag fick för mig att det var paprika på burk haha Kom dock på i efterhand att det nog var en krydda du menarde….

    Gilla

  31. Linda profilbild
    Linda

    Jag har oxå letat efter ungersk paprika!! Vart hittar man den?! Vilket märke har den? Jag hittade ”bara” mild och stark paprika att välja på…
    Hjälp 😉

    Gilla

  32. Annelie profilbild
    Annelie

    Meeeen vad det här var gott!! Var lite nervös eftersom yngsta sonen(8 år) alltid påstår att han inte tycker om soltorkade tomater..men han verkligen älskade den här!! Jag har såklart inte avslöjat alla ingredienser än.. 😉 Tack för en mycket bra, fin och inspirerande blogg!

    Gilla

  33. kryddburken profilbild

    Va roligt att några av er redan hunnit prova!! Tack söta ni!
    Ungersk paprika är inget måste, men jag som fyller varje hyll och bänkmillimeter i mitt kök med kryddburkar måste erkänna att den ungerska är sååå mkt godare än te x. santa marias! Man kan hitta den ungerska i Fiddes Paynes sortiment, eller på påse i välsorterade mataffärer, tex citygross.

    På nätet kan kryddan beställas tex här : http://www.kryddlandet.se/products/75-ungersk-paprika.aspx

    Kajomida!
    Tycker om när du blir ”lätt irriterad” 😉

    Kristina!
    Tack för tipset om pizza!
    /Linda

    Gilla

  34. Ingalill profilbild

    Sååå supergod rätt! Jag lagade hela menyn med sallad och allt och det blev mycket omtyckt hör hemma. Själv använde jag alpnaerings paprika krydda och den funkade helt ok. 🙂
    //Ingalill

    Gilla

  35. eleonor profilbild
    eleonor

    Hej!
    Jag tänkte göra denna till en tjejmiddag snart, och tror att den kommer passa jättebra!
    Men något jag är dålig på är detta med vinäger, balsam och hit & dit.
    Vad är balsamicovinäger? är det samma sak som CREMA DI BALSAMICO, från Zeta?
    Sen undrar jag om maizena-mjölet. Är det för mörka eller ljusa såser jag ska använda?

    Gilla

    1. kryddburken profilbild

      elenor!
      Det finns många sorters vinäger så jag förstår om det känns som en djungel.
      Det du ska kika efter är en ”Balsamvinäger”, inte vitvinsvinäger eller äppelcidervinäger. Balsamvinäger är MÖRK till färgen och de du nämner ”crema di balsamico” är en tjock, mörk sås (dyr, säljs ofta på liten flaska) som man kan ringla över en sallad eller använda i sås mm. Inspektera flaskorna på hyllan noga så ska du se att du hittar rätt.

      När jag skriver maizenamjöl utgår jag från ren vit maizena, inte den bruna såsredningen.
      /Linda

      Gilla

  36. Annika profilbild
    Annika

    Åh vad gott det här var! Ugnsrostad mandelpotatis och sallad på mozzarella, tomat och gurka föll även barnen på läppen, och vi sitter fortfarande och klappar våra runda, mätta magar! 🙂

    Gilla

  37. L profilbild
    L

    Vi lagade detta ikväll och det var verkligen jättegott!! Vi fick inte tag i ungersk paprika men det var gott ändå. Sedan använde vi kinesisk soya som jag misstänker var anledningen till att det blev för salt, men då spädde vi ut såsen med grädde. Tack för ett gott recept!!

    Gilla

  38. Betina profilbild
    Betina

    Helt grymt gott!

    Gilla

  39. Kyckling i krämig sås med soltorkade tomater | Livet som Emmy profilbild

    […] gammal favorit hemma hos oss med recept hittat hos Kryddburken för läääänge sedan! En mild och smakrik sås som går hem hos de […]

    Gilla

  40. Em profilbild
    Em

    Låter grymt gott så måste prova! Men hur mycket vatten har du? Ser ut som lite vätska/material till sås jämfört med liknande recept. Är såsfantast så ju mer desto bättre. Gillar att det inte är så mycket grädde dock. Brukar annars vara 5dl..

    Gilla

  41. Sofie profilbild
    Sofie

    Detta var riktigt gott! Tvååriga dottern åt som en tok – riktigt bra betyg:)

    Gilla

  42. rediags profilbild
    rediags

    ventolin buy online
    , where to buy baclofen online cheap
    This drug is rare for classic pharmacy stores, as they prefer drugs with more popular names, and men usually buy Sildalis online.
    Hyperactive children are those that constantly active, regardless the obstacles inattentive and in all situations in all locations they are rampage.buying diclofenac online

    Gilla

Lämna ett svar till Björknäshäxan Avbryt svar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect