Vem minns inte mannagrynspuddingen med saftsås från när man var liten? Det här är ett riktigt nostalgirecept som var  länge sen jag gjorde nu. Det är ju så enkelt och blir så himla gott så det borde man verkligen göra oftare, och billigt är det också! Istället för saftsås kokade jag lite hallonsylt på hallon jag hade i frysen. Perfekt som mellanmål eller dessert!

1 liten form (10*25) Receptet går bra att dubbla
Det här behöver du :
5 dl mjölk
1 dl mannagryn
1 krm salt
1½ msk strösocker
2 ägg

GÖR SÅHÄR :
Koka upp mjölken med mannagrynen tills gröten tjocknat. Vispa hela tiden då gröten lätt bränner fast annars. Ta kastrullen från värmen och rör ner socker och ägg. Häll upp i en smord form. Grädda i 20 min i 200 grader. Servera med saftsås eller nykokt sylt!


Mannagrynspudding är enkelt och väldigt billigt. Koka en gröt, blanda med ägg och lite socker och sen skjuts in i ugnen!


Supergott med nykokt hallonsylt till!

24 svar till ”Mannagrynspudding med nykokt hallonsylt”

  1. Anna/Frostrosor profilbild

    Mannagrynspudding är gott men jag har faktiskt aldrig gort det själv! Gott med blåbärssoppa till tycker jag!

    Gilla

  2. Lisa profilbild

    Ååååå, åt det ganska ofta som barn men har aldrig gjort det själv, ska genast skriva upp mannagryn på inköpslistan. 🙂

    Gilla

  3. Emma profilbild

    Kan man använda grahamsgryn? 🙂 Har bara det hemma. Haha

    Gilla

  4. Linas blogg profilbild

    Åhh… Fy va gott de såg ut! Nästan som ostkaka… Ja och nu blev jag sugen på de också 😛 Typiskt! Bara att börja rota i kylen nu då 😉 Kram

    Gilla

  5. Lisa profilbild
    Lisa

    Kanon, då har jag hittat en ny idé att servera dottern här hemma!

    Gilla

  6. Pinglan profilbild

    Oj, så gott! Det var längesedan jag åt. Det blir mest att jag gör risgrynspudding. Måste provas någon dag…

    Gilla

  7. Sara profilbild
    Sara

    Mannagrynspudding är verkligen gott! Och ännu bättre blir den med russin i.

    Gilla

  8. Annika profilbild

    Åhhh….visst är det gott med Mannagrynspudding. Jag är en stor fantast av puddingar !!!

    Gilla

  9. Mårtenssons kök profilbild

    Faktiskt helt glömt bort mannagrynspudding. Kanske nåt för Anki att ta med recept på till förskolan, alltid lika svårt att komma på mellanmål…

    Gilla

  10. Mariette profilbild
    Mariette

    Nu står den i ugnen och sylten e kokad.
    Såg så gott ut att jag genast fick röra ihop en.
    Tack för en inspirerande blogg!

    Gilla

  11. Jennie profilbild

    Perfekt. Det ska jag göra nu ikväll. Supergott ju!!

    Gilla

  12. Scribo profilbild

    Jag har aldrig riktigt förstått varför folk bränner gröten förrän jag faktiskt tog mig tid att läsa instruktionen.

    Jag lärde mig av mamma att man kokar upp mjölken, häller på grynen och gör ett snabbt uppkok. När det är klart drar man av kastrullen från plattan och låter gröten svälla på eftervärmen. Då räcker det att vispa någon gång i minuten för konsistensen skull. Aldrig en bränd gröt.

    Gilla

  13. Linda - Cupcakefluffan profilbild

    Mannagrynspudding var så längesedan jag åt, det måste jag bara ta och göra, så gott

    Gilla

  14. Natta profilbild

    Men åååh så gott 😀
    Tack för receptet !!

    Gilla

  15. benny profilbild

    THIS LOOKS AMAZING! I WANT TO EAT IT!!!
    go check my LIGHT and DIET LIKE cook blog at

    http://www.beinitaly.blogspot.com

    Gilla

  16. roffekock profilbild
    roffekock

    Detta är en av det absolut godaste desserter som finns men jag brukar ha en el två kaffekoppar hackad (medelgrov) sötmandel + 2 finrivna bittermandel höjer smaken en del + att det enligt min mening ska vara dansk körsbärsylt till ett måste.

    Gilla

  17. Ingrid profilbild
    Ingrid

    Ååh, det är verkligen gott med mannagrynspudding. Jag har aldrig varit en grötmänniska, men förvandlar man den till pudding blir den delikat. Gäller både mannagryn och risgryn. Jag gillar det med upptinade bär (el. färska) och en klick vispad grädde.

    Gilla

  18. Karin profilbild

    Åååh, det är så gott! Min farmor gör den godaste mannagrynspuddingen i världen, men hon gör lite annorlunda^^ Lite smör utpetat över hela gröten när man hällt upp den i formen och strö över ströbröd så får man en UNDERBAR och lite knaprig yta som enligt mig är det godaste på hela puddingen! =)

    Gilla

  19. Sofie - Mamma till de två profilbild

    Detta bara måste jag prova ju.. Kanske man ska ta och ha till lite fredagsmys ikväll. Ser jättegott ut.. och jag gillar ju mannagrynsgröt så 🙂

    Gilla

  20. Reneé profilbild

    Vilka Fantastiskt FINA matbilder du tar !!!!!!!!!!

    Gilla

  21. kryddburken profilbild

    Tack för era tips om både russin o mandel i mannagrynspuddingen, och smörklickar & ströbröd på toppen! Det ska jag absolut prova!

    Emma!
    Jag har själv aldrig använt gramhamsgryn, men prova gärna och återkom med resultat!

    Scribo!
    Suveränt tips!

    Reneé!
    Tack snälla du!
    /Linda

    Gilla

  22. C profilbild
    C

    Vet öht inte om du kommer se eller svara på den här kommentaren, men antar att det är värt ett försök i alla fall.
    Testade att göra detta igår, för älskar verkligen mannagrynsgröt och risgrynspudding så tänkte att mannagrynspudding måste va SJUKT GOTT det också. Dock smakar den… väldigt äggigt. Hela kylen luktade ägg nu i morse. Använde fina färska ägg men ändå smakar den så himla äggigt. Ska den göra det? :/ Inte äcklig, bara väldigt mycket äggsmak liksom (tänk, typ pannkakssmetsäggsmak)

    Gilla

    1. kryddburken profilbild

      Jag använder alltid två ägg till en liter men det går att dra ner till ett om man vill ha mindre äggsmak. Beror lite på hur stora ägg du har också men som sagt, prova dra ner mängden. Det låter ju inte som det är några fel på dom iaf.
      /Linda

      Gilla

  23. google profilbild

    yo that pst very cool
    google https://google.com/

    Gilla

Lämna ett svar till Anna/Frostrosor Avbryt svar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect