När lilltjompan och jag e hemma själva brukar vi passa på att göra några bakpotatis för det tycker inte Nicke om! Och inte tonfisk heller så vi slog två flugor i en smäll! 😉 Jag som älskar allt vad potatis heter äter mer än gärna bakpotatis både till grillat och till några goda röror bara som dom är! Joline är inte sen att haka på och allt vad röror heter tycker hon ju om så vi tog sista tonfiskburken idag och rörde ihop en helt gudomligt god röra med creme fraiche, hackad rödlök, koka hackade ägg och massor av citronpeppar!

Denna röra har jag gjort många gånger innan men då till rostat bröd, till kall pastasallad eller som fyllning i en god baguette med sallad. Och nu till bakpotatis, så känn hur möjligheterna verkligen tornar upp sig och rör nu ihop detta och prova för det är bara såååå gott alltså! Det blir mycket röra över så en rostad brödskiva lite senare ikväll kanske… 😉

Det här behöver du :
3 kokta ägg (inte hårdkokta, utan lite mjuk/rinnig gula)
2 rödlök
1 burk creme fraiche
1 burk tonfisk i vatten (Abba´s)
Citronpeppar

GÖR SÅHÄR :
Nagga potatisen med gaffel och baka den i ugnen på 200 grader ca 1-1½ timme beroende på storlek. Känn med en sticka så den är helt klar.  (man kan fuska med micron, då tar det ca 10 min, men blir inte alls lika gott som ”bakad” utan mer ”kokt”… Se bara till att nagga potatisen med gaffel ordentligt annars får du potatismos i hela microvågsugnen).

Röran :
Koka äggen, gulan ska va lite mjuk, eller lös om man föredrar det. Då blir det desto godare! Låt dom kallna och finhacka under tiden rödlök riktigt smått. Rör ihop med creme fraiche. Skala och finhacka äggen och rör ner tillsammans med tonfisken. (Häll av vattnet innan) Smaka av med citronpeppar, snåla inte! Plasta och ställ i kylen sålänge. Håller sig 3 dagar i kylskåp.
 

Godaste tonfiskröran ever!! Glöm alla trista färdiga baguetter med tonfiskröra, detta är helt galet gott och går inte ens att jämföra!


God och enkel lunch!


Mmmm….

Fler röror till bakad potatis…

   
Kyckling/Bacon >>  // Lax  //  Bacon/Philadelfiaost

19 svar till ”Bakad potatis med tonfiskröra”

  1. Mårtenssons kök profilbild

    Här har vi oxå ett delat hem vad gäller bakpotatis. Anki gillar det skarpt medan Håkan inte är så enormt galen i det och helst väljer något annat. Kanske något med män och bakpotatis…?

    Gilla

  2. anna profilbild
    anna

    en liten burk creme frasihe antar jag?

    Gilla

  3. Johanna profilbild
    Johanna

    Synd på citronpeppar som brukar innehålla Glutamat 😦 Fast du kanske har tips på någon som är ren från sånt skräp? 🙂

    Gilla

  4. Linas blogg profilbild

    Jag älskar bakpotatis, helst på sommaren till grillat kött och någon god röra till, eller bara en klick smör, lite salt och paprikapulver… Mums…

    Gilla

  5. Sandra profilbild
    Sandra

    Detta ska jag göra snart!! Synd att sambon inte gillar tonfisk på det här sättet.. Fast jag utesluter nog rödlöken och lägger ner lite dijon istället 😛

    Gilla

  6. kryddburken profilbild

    Mårtenssons kök!
    Ja, de kanske är själva serveringen att den ska ätas med tesked?! Inte så macho kanske!

    Anna!
    Ja, en liten burk!

    Johanna!
    Hemmagjord citronpeppar i ugn på en plåt ca 2 timmar i 100 grader! Lätt som en plätt! Skala 2 hela citroner och lägg skalet på en bakplåtspappersklädd plåt. Strössla över 1 dl svartpeppar (grovmalen) och flingsalt. Pressa juice av de skalade citronerna över kryddorna. Låt gå i ugnen ca 2 timmar i 100 grader. Stäng av ugnen och öppna ugnsluckan. Låt kryddorna torka i ugnen över natten. Kör i mixer eller mortla. Nu har du din egen citronpeppar!
    /Linda

    Gilla

  7. Isabel profilbild
    Isabel

    Hihi vad lustigt, igår blev jag plötsligt sugen på tonfiskröra och satt och letade efter recept men visste inte vilket jag skulle välja… Och idag lägger du upp ett som verkar jättegott och enkelt:)

    Men hur mycket tror du att äggen gör? Jag tycker inte om ägg så mycket men det kanske inte blir lika gott utan?

    Tack för en jättefin och inspirerande blogg!!:)

    Gilla

  8. kryddburken profilbild

    Isabel!
    Äggen gör ju en hel del… Är du allergisk eller kan du tänka dig prova ändå?, isåfall tycker jag du ska göra de! Äggen är inte utmärkande i smaken, men denna röra utan ägg blir liksom bara en sås…
    /Linda

    Gilla

  9. benny profilbild

    this is super good!!!!
    Go check my LIGHT and DIET LIKE cook blog at

    http://www.beinitaly.blogspot.com

    today i posted the ingredients for CHICKEN WITH LEMON AND GREEN OLIVES!!LIGHT VERSION!!!

    Gilla

  10. Isabel profilbild
    Isabel

    Hej igen:)
    Nä jag är inte allergisk mot ägg, tycker bara inte om smaken så mycket och kan inte äta dom bara som dom är… Men om dom inte är så utmärkande i smaken så ska jag absolut prova, lät väldigt gott!:)

    Gilla

  11. Matilda profilbild

    älskar potatis, älskar röror, älskar tonfisk – måste göra detta till helgen 😀

    Gilla

  12. Cassie profilbild

    Det såg riktigt gott ut 😀

    Gilla

  13. Johanna profilbild
    Johanna

    Åh tack så mycket för det enkla receptet på egen citronpeppar 😀 Ska absolut göras i helgen 🙂

    Gilla

  14. Mikaela profilbild

    Verkar supergott! Tänkte testa det ikväll.

    Till hur många pers. är receptet??

    Gilla

  15. kryddburken profilbild

    Mikaela!
    Gott och väl till 4 pers! 😉
    Trevlig helg!

    Gilla

  16. Lina/Piraya profilbild
    Lina/Piraya

    Mmm, det var en riktigt god röra! Har den stående i kylskåpet i väntan på potatisarna och har bara smakat av än så länge. Dock tog jag bara en liten rödlök. Blir inte två väldigt mkt?
    Tack för bra recept!

    Gilla

  17. kryddburken profilbild

    Lina!
    Det är nog en smaksak, om man gillar mycket lök eller inte! Hoppas det blev gott iaf!
    /Linda

    Gilla

  18. Rick profilbild

    Blev grymt god, fegade dock gällande rödlöken och använde mig enbart av en istället för två som i receptet.

    Gilla

  19. Miss Khaos profilbild

    Tonfiskröran var magisk! Såååå god!
    Ny favorit, helt klart. Tack för alla goda recept. 🙂

    Gilla

Lämna ett svar till Rick Avbryt svar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect