Som ni märkt har jag tagit mig en liten bloggpaus över helgen,  det kan va rätt skönt ibland! Helgen har varit full av div sysslor ändå. Joline har haft sovkompis fredag till lördag och så har hennes ridlektioner börjat igen. Snön droppar från taken och det är inte alls kul med plusgrader tycker jag! Blött o blaskigt, lerigt och snorhalt! Julen har iallafall åkt ut denna helg också. Julgranen baxade vi ut genom altandörren gubben å jag, sen åkte julgardinerna ner, tomtar å dukar å gud vet allt i en hiskelig fart!! Å julkartongen är nu stängd för denna jul! Känns så skönt nu när det är gjort! Nya fina gardiner i svart sammet hänger nu i köksfönstret, (tack mamma för lånet) min älsklingsduk i svart/silver från Indiska ligger på bordet och lite nya vårblommor i fönsterna! Hämtpizza fick bli dagens kvällsmat men så lyxade vi till det lite med kladdiga chokladmuffins med daim till ”Solsidan” som hade premiär ikväll också, fler än vi som såg det kanske?? Trodde nästan de… 😛

Det här behöver du :
3 dl strösocker
1½ dl vetemjöl
1 dl kakao
1½ msk vaniljsocker
1 krm bakpulver

125 gram smält smör
2 stora ägg
1 förp dubbeldaim

GÖR SÅHÄR :
Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke samtidigt som du smälter smöret. Rör ihop allt med smör och knäck i äggen sist. Fyll 10 st normalstora muffinsformar upp till kanten. (Jag använder muffinsformar i silikon från Rusta, har du inte det så rekommenderar jag pappersformar + muffinsplåt). Krossa daimen och smula över varje muffins. Grädda i 175 grader i ca 15 min.

Tips för kladdiga muffins :

  • När muffinsarna inte längre ”dallrar” på ovansida så kör ca 1 minut till i ugnen, sen är dom klara.
  • Förvara i kylskåp i plastpåse, så blir dom extra sega och kladdiga!


Muffins på väg in i ugnen med krossad daim.


Färdiggräddade!


Och väldigt nybakade å fortfarande varma! Kladdkakemuffins ska enligt mig vara riktigt kylskåpskalla och lite hård-sega!

 
Pepparkakshusen har numera flyttat ut i stenmuren till fåglarnas förfogande!
Och köket efter julen… Måste hitta ett par nya lampskärmar till lamporna i fönstret som jag gömt bakom gardinerna! Kanske silverskärmar?! Å så tycker jag det fattas en lite större ampel eller nåt i mitten så jag är inte helnöjd riktigt ännu… 😉

22 svar till ”Kladdiga chokladmuffins med daim”

  1. sussi hägg profilbild
    sussi hägg

    Mmmm vad ska man säga……GOTTGOTT!!
    Dottern springer runt o letar i mina gömmor efter Daim just nu
    hon är helt desperat…hahahaha
    Kram Sussi

    Gilla

  2. Sofie / Mumsfillibaba profilbild

    WOW, vad gott, men försöker att inte baka för mycket gott. Men kanske till nästa fredagsfika på jobbet…

    Vi har också städat undan det sista av julen i helgen. Kan inte riktigt med att slänga ut amaryllisarna när de blommar som bäst. De får hänga med ett tag till!

    Gilla

  3. Anna profilbild

    Nämen, recept på såna där godsaker får man väl inte lägga ut! 😛

    Gilla

  4. Fridas kök profilbild

    Skönt att vara i lite off från bloggen ibland, det behövs emellanåt för att man ska orka skriva mer senare… Men vilka muffins! Såg helt oemotståndliga ut! Jag har faktiskt aldrig gjort kladdkakemuffins, men det måste ju vara hur gott som helst. Och speciellt med där goda daim-krosset på. Måste hämta en servett och torka bort dreglet… 😉

    Gilla

  5. Linas blogg profilbild

    Klart att man såg solsidan 😉 Skönt att du är tillbaka från din bloggpaus =) Muffinsen ser underbart lockande ut, hade varit härligt att bo hos dig en vecka 😉

    Gilla

  6. Sandra profilbild
    Sandra

    Åhhh vad sugen jag blev nu!
    Är siliconformarna något du rekommenderar?
    Jag har för närvarande en såndära muffinsplåt men brukar sätta formarna i den så riskarar dom iaf inte att tippa över osv. Men siliconformar lär ju vara mer miljövänligt i och med återanvändningen. Svåra att diska?

    Gilla

  7. Kryddburken profilbild

    Muffinsformarna i silikon är toppen!! Jättesmidigt att slippa muffinsplåt, dom släpper lätt och dom är busenkla att diska. Bara vända ut & in och diska med svamp!
    /Linda

    Gilla

  8. Linas blogg profilbild

    SV: Hej! Ingen fara, vet själv hur kul de är med kommentarer när man lägger ner tid och energi på att skriva inlägg efter inlägg 🙂 Ja mormor är verkligen en hejjare på att laga mat! Nästan alla i släkten är jätteintresserade av matlagning och vi har även flera som jobbar med mat (5st kockar tror jag..)

    Gilla

  9. Jonas profilbild

    Extra fina bilder den här gången! 🙂 Särskilt den översta. Läcker kontrast med svarta former till chokladen, och det svarta fatet med oskärpan i bakgrunden. Till och med ett konstnärligt fint inlägg. 😉

    Och bakelserna såg inte dummare ut, de… slurp

    Gilla

  10. Amanda profilbild

    Mums, det lät ju både gott och enkelt att fixa! =)

    Gilla

  11. Julia profilbild

    Muffinsen ser sååå goda ut! Måste testa. 😛

    Gilla

  12. Foodelicious.se profilbild

    Älskar chokladmuffins och älskar Daim. Tycker också som du att dem är godast kalla och sega. Det kan bli lite väl mäktigt när dem är nybakade och varma.

    Jag rekommenderar även detta supergoda recept på Daimkladdkaka toppad med Daimgrädde…mums:
    http://foodelicious.se/daimkladdkaka/

    Gilla

  13. Hanna profilbild

    Vad goda de ser ut!! Älskar daim 🙂

    Gilla

  14. Karin profilbild

    Härligt att vara klar med utrensningen av julen! Eftersom jag fortfarande har så ont har jag inte ens börjat. Det känns skitjobbigt. Får nog ta hjälp av sambon med det ikväll 🙂 Muffinsen ser supergoda ut! Jag hade verkligen behövt en sådan idag 🙂 Kram Karin

    Gilla

  15. Christine i Frankrike profilbild
    Christine i Frankrike

    Vilken bra idé att ge pepparkakshusen till fàglarna!! Försvinner de snabbt?

    Gilla

  16. Linda - Cupcakefluffan profilbild

    Dom där muffinsen ser verkligen tokgoda ut

    Gilla

  17. Sara :) profilbild
    Sara :)

    mmmmm ser otroligt goda ut. vilken fin blogg.. 🙂 jag sökte på vetedeg fick fram dina fina snurror 😀
    underbara bilder 🙂

    Gilla

  18. Ann profilbild
    Ann

    Bakade och de var sjuuukt goda!
    Tack för receptet! 🙂

    Gilla

  19. Stina profilbild
    Stina

    Jättegoda ser dem ut att vara. Jag bakar dem just nu de är i ugnen och om ca. 3 minuter åker dem ut 😛 Väldigt lockande recept.

    Gilla

  20. nathalie profilbild
    nathalie

    hej igen hihi 🙂 jag fasta för dina recept, så efter taco gratängen blir de dem här.. Tänkte göra dem som cupcakes, alltså stora muffinsformar och vaniljfrosting över.. Men, du som verkar kunna det här. Sväller dem mycket i ugnen eller blir de mer en ”plattmuffins” tänker om de är ens lönt att fylla upp de stora muffinsformarna helt.. tänkte göra dubbel stats iaf 🙂

    Gilla

  21. kryddburken profilbild

    Nathalie!
    De reser sig inte så mkt i ugnen och eftersom de är kladdkaka-stuk så blir de inte så höga, utan mer kompakta och sega!
    /Linda

    Gilla

Lämna ett svar till Foodelicious.se Avbryt svar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect