
Brända mandlar hör till de mer nostalgiska julgodiset. Och med detta busenkla recept hinner du göra många omgångar i jul! 😉
Det här behöver du :
250 gram sötmandel med skal
250 gram strösocker
3/4 dl vatten
GÖR SÅHÄR :
Blanda ner ingredienserna i en kastrull. Låt koka upp och koka tills sockret tjocknar runt mandeln. Sänk värmen något och låt sockret ”torka” till runt mandlarna. Det tar ca 10-15 min allt som allt. Rör hela tiden med en gaffel i smeten. Ta sedan kastrullen från plattan och häll ut mandlarna på ett bakplåtspapper. Sära på dom med hjälp av två gafflar så dom ligger en och en! Låt svalna. Förvara torrt.

Koka upp mandlar + socker + vatten!

Tills det ser ut såhär! Snart är mandlarna klara att hällas på bakplåtspapper.



Lämna ett svar till mamman Avbryt svar