
Kvällens middagstips blev en klockren kycklinggryta! Det var riktigt gott alltså! Lite improviserat med smaker av soltorkade tomater, vitlök, balsamico och knaperstekt bacon! Det passade faktiskt himla bra med en värmade gryta idag! Vi har ju väntat på en snöoväder med massor av larmrapporter och förberedelser och inställda skolbussar mm, men än sålänge är det väldigt lugnt måste jag säga!
Snön den singlar ner så fint ute och temperaturen ligger kring 1-2 minusgrader! Jag som ville bli insnöad ju! Har iallafall fått iväg julkorten idag, och en julklapp till syster-yster i Boden. Hämtat ut paket från posten och helghandlingen är klar! Så nu ska jag då inte behöva ut å fara mer, annat än till skolbussen imorgonbitti då, men de brukar gå bra!
Kom nu ovädret så jag blir insnöad nån gång!! Tycker det är himla mysigt ändå… 😉
Imorgon kära vänner då blir det JULGODIS big time, på kryddburken!!
Det här behöver du :
3 pkt bacon
800 gram kycklingfiléer
salt & peppar
2 msk touch of taste kycklingfond
6 dl vatten
1 dl soltorkade tomater (ta i en skvätt av oljan dom ligger i också)
1-2 vitlöksklyftor
1 msk mörk balsamvinäger
1 msk kikkoman soya
1½ dl grädde
Rejält med svartpeppar
Maizenamjöl + vatten till redning
Trocomare örtkrydda
GÖR SÅHÄR :
Skär bacon i mindre bitar och knaperstek i stekpannan. Lägg upp på hushållspapper så fettet får rinna av. Spara fettet som blivit i stekpannan och stek kycklingen i bitar i detta. Stek på hög värme så kycklingen får fin färg bara. Lägg upp kycklingbitarna på en tallrik såläng. Slå på fond och vatten och vispa ur pannan. Hacka de soltorkade tomaterna och vitlöken grovt och lägg i. Slå på lite (ca 1 msk) av oljan dom ligger i också. Tillsätt balsamvinägern, soya, grädde och dra några varv över med svartpepparkvarnen. Rör ihop maizenamjöl med vatten och slå i pannan, vispa ihop till en krämig sås. Smaka av med trocomare örtsalt. Lägg ner kycklingbitarna. Sänk värmen och låt allt få puttra ca 10 min. Strössla över baconet. Servera med broccoli och en god fetaostsallad med rödlök, gurka och babyspenat! Klyftpotatis till om du inte kör LCHF.

Kycklingfond, soltorkade tomater, soya, balsamico och vatten…

Koka färdigt kycklingbitarna i såsen…







Lämna ett svar till Terese Avbryt svar