Panerad fisk, kokt potatisen och en god citronsås… Det kan ju liksom inte bli fel? Jag är ändå alltid lite skeptisk till såna här färdigpanerade historier, för att inte tala om fiskpinnar som ratas helt i mitt kök! Jag provade en nyhet från findus. Lättpanerade fiskfiléer med havssalt & peppar. Det var en riktig överraskning. Renskurna filéer av pangasius med en lätt panering, riktigt krispig och smakrik för en gångs skull! Det var så in i bombens gott så jag tycker faktiskt ni kan prova ni också. Panera fisk själv är ju såklart det ultimata, men ibland får man ta genvägar också! Detta smakade precis som hemmagjort dessutom och paneringen var rikligt kryddad med havssalt och peppar! 😉


Bildkälla : Findus (presswebb)


Jag vispade ihop en sås av en klick smör, mjöl. Spädde ut med fiskfond o lite vatten, massor av pressad citron, lite creme fraiche och grädde. Örtsalt, lite extra peppar, och på slutet klippte jag ner en hel kruka dill! Grymt god till fisk!!

sås till 4 pers
Det här behöver du :
1 msk smör
1½ msk vetemjöl
1 msk fiskfond
2 dl vatten
1 hel pressad citron
1 dl creme faiche
½ dl grädde
Örtsalt
Svartpeppar

GÖR SÅHÄR :
Smält smöret, vispa ner mjölet. Slå på vattnet och fiskfonden. Pressa i citronen. Låt koka upp. Tillsätt creme fraiche, grädde och smaka av med örtsalt och peppar. Klippt ner dillen precis före servering!


Smaklig fisk!! 😛

20 svar till ”Jo, det var väl gott… Eller ja, okej då! Det var SKITGOTT alltså!!”

  1. sussi hägg profilbild
    sussi hägg

    Åhh vad gott det såg ut….nu blev jag hungrig 🙂

    Gilla

  2. Jenny profilbild
    Jenny

    Visste inte att det var pangasius i dem. Jag har tittat lite på förpackningen i butik men aldrig läst närmare. Personligen tycker jag pangasius smakar dy, har aldrig ätit en god rätt med sådan fisk.

    Gilla

    1. kryddburken profilbild

      Jenny!
      Då tycker jag ändå du ska prova, för det smakar inte dy! Pangasius tycker jag är riktigt gott, men visst finns de både bra o dålig pangasius!
      /Linda

      Gilla

  3. Lena profilbild
    Lena

    Håller med dig Jenny- eller rättare sagt, varannan gång jag har ätit Pangasius så har det haft en konstig bismak av just dy…men detta lät verkligen jättegott (för att inte tala om hur gott det SER ut…) kanske värt att prova?

    //lena

    Gilla

  4. Elin A profilbild
    Elin A

    Det måste jag helt klart testa:)

    Gilla

  5. Gotttt profilbild
    Gotttt

    Men GUD vad gott det såg ut! Får jag fråga dig Linda om du möjligtvis har något av dina dunderrecept på ”hemmapanerad” fisk här på hemsidan? 😉

    Gilla

    1. kryddburken profilbild

      Gotttt!
      Hmm… Jag har nog inget som är upplagt, de måste jag ju fixa. Men jag brukar vända fileér i mjöl, ibland vetemjöl, ibland rågmjöl, ibland graham, sen doppa i uppvispat ägg och sist en blandning av ströbröd, sesamfrön, salt, vitpeppar & lökpulver! Stek sen i rikligt med smör + olja, ganska het panna och inte för många fileér åt gången.
      /Linda

      Gilla

  6. @Spisat profilbild

    Vi var också skeptiska, mycket skeptiska tills den första tuggan 🙂
    Hittills har jag vägrat denna fisk men just dessa kommer det bli igen!

    Gilla

  7. Anders Öhman profilbild

    Pangasius är en fisk som aldrig släpps över tröskeln till mitt kök. Den odlas i Mekongfloden som räknas till ett av världens mest förorenade vattendrag med höga halter av tungmetaller. I proteinfodret (från Peru) ges tillväxthormoner som gör att de växer 4 ggr snabbare än i naturen.
    Det finns alltid ett dolt pris på billig mat.

    Gilla

  8. Anders Öhman profilbild

    För övrigt är jag ytterst restriktiv med att köpa/äta norsk odlad lax också.

    Gilla

  9. Lina profilbild

    Jag har också provat fisken (dock till stuvad spenat, mmm!) och även här får den tummen upp! 😀

    Gilla

  10. Ola profilbild
    Ola

    Ju mera fisken smakar dy, ju naturligare är den. Anledningen till att pangasius/hajmal,olika namn men samma skit smakar dy beror på att den lever i dyn, Denna fisken måste tvättas i klor upp till tre ggr för att få bort just dysmaken. Alltså smakar den dy är den dåligt hanterad och klortvättad. Sedan att den är fraktad över halva jordklotet gör ju inte saken bättre.
    Helst när det finns riktig fisk i sjön som varken behöver fraktas eller tvättyas i klor..

    Gilla

  11. Matvraket profilbild
    Matvraket

    Ser onekligen riktigt gott ut. Har aldrig provat en Findus färdigrätt i hela mitt liv. Osäker på om jag kommer göra det nu heller, men om jag ska prova nån gång så kan det nog bli en sån här.
    Får man fråga: Vad kostar en sån där förpackning? Jag menar, Pangasius är ju billigt som tusan. och att dubbelpanera en egen firre går ju i princip lika snabbt som att öppna kartongen. Men frågan är alltså, är det mycket dyrare än opanerad pangasius?

    Angående Anders Öhrmans kommentar:
    Den här pangasiusen kommer från odlingsdammar som ligger högre än flodytan, varpå flodvatten aldrig kan komma in i odlingarna.

    Pangasius finsn för övrigt i tre olika klassificeringar. Vit, rosa och gul. Den vita är den som smäller högst och det är tydligen uteslutande den som används i den här produkten.

    KANSKE… kanske kommer jag att inköpa en färdigrätt för första gången i mitt liv… om den inte är en ekonomisk fälla. 🙂

    Gilla

  12. Anders Öhman profilbild

    Matvraket: Hur vet du att just denna fisk kommer från dammar och inte från de stora nätburar som är den vanligaste lösningen. Om den nu kommer från dammar…varifrån tror du vattnet kommer?

    Gilla

  13. Cizzi profilbild
    Cizzi

    Åh vad gott det ser ut! Jag är dock mer för kall än varm sås till fisk. För ett antal år sedan så fanns det en kall ”remouladsås” på påse från Blå Band eller Knorr eller liknande. Man blandade den med gräddfil och jädrans vad jag kan sakna den ibland!!

    Gilla

  14. Helena profilbild

    Det ser verkligen gott ut och jag kan tänka mig att den där såsen passar riktigt bra till! Jag känner manad att testa!

    Gilla

  15. Anki profilbild
    Anki

    Underbar blogg. Helt klart en favorit hos mig. Blev nyfiken på din flaska D´Elidas du nämnde vad är det för något? Vart beställer man den?

    Måste inhandla en sådan & testa jag med. :0)

    Gilla

    1. kryddburken profilbild

      Anki!
      D´Elidas chilisås/salsa kan jag verkligen inte vara utan! Den smakar friskt & starkt av chili men inte TOKSTARKT, tycker absolt du ska testa en flaska! Den passar i de mesta, någon droppe i skysås, till dipp, i spagetti, guacamole och andra röror och kalla såser. Tomatsoppa, i färsrätter, ja typ… ALLT! 😉
      Du hittar köpställen här : http://www.delidas.se/buyonline.htm
      /Linda

      Gilla

Lämna ett svar till Jenny Avbryt svar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect