
Igårkväll kokade jag knäck! Fick ett sånt där himla sug framåt kvällskvisten att få stå å titta på en bubblande knäck, känna doften av jul och räkna minut efter minut och bara njuta av tillvaron och koppla mig bort i julstöket! Den blev en himla god knäck… Euhhmm… Ja, till slut alltså… Ni som följer kryddburken på facebook kan ju intyga om den evinnerliga koktiden… Receptet tog jag från Arla… Å de skulle jag inte gjort! Om jag kunde hålla mig till mina beprövade recept när det gäller nåt så traditionellt som knäck så hade världen varit vackrare och mitt kök mindre kletigt av all knäck som jag ”kulprovade” om och om och om igen… TUSEN gånger om minst… Typ…
Nä, därför så skriver jag inte ut arlas recept här, de får ni leta reda på själva om ni vill. Här kommer ett gammalt, hederligt, VÄL beprövat istället! 😉
Senare idag ska jag ju laga tre-rätters för 100kr till la familia! Så vi hörs sen!
ca 40 st
Det här behöver du :
1 dl strösocker
1 dl vispgrädde
1 dl ljus sirap
1/4 dl finhackad sötmandel
GÖR SÅHÄR :
Blanda socker, grädde & sirap i en tjockbottnad kastrull. (Recepetet är enkelt att komma ihåg, 1+1+1) Låt koka upp, rör om med träslev så allt blandar sig. Låt sedan knäcken småkoka på låg värme (2:an på plattan) utan att röra om! Efter ca 10-15 min, gör ett kulprov. Fyll ett glas med kallt vatten, ta en tesked av knäcksmeten och slå i vattenglaset! Ta upp knäcken från botten! Kan du forma smeten till en kula är knäcken färdig, om inte koka en stund till och gör om kulprovet. Tillsätt sedan mandeln i smeten och ta bort från spisen! Häll upp i knäckformar! Låt stelna i kylskåpet på en bricka! Med detta receptet behövs det ej så lång koktid eftersom mängden inte är så stor som i de flesta vanliga recept! Lycka till!


Lämna ett svar till Linda – Cupcakefluffan Avbryt svar