Fryser ni idag?? Vilken jäkla oväder vi har alltså. Det är riktiga stormbyar här på ön och snön viner runt husknutarna. Tror inte det är nån som går frivilligt utanför dörren idag! Både hund o katt här hemma vägrar än sålänge! Ni ska få en värmande gryta tänkte jag. Denna gryta är gjord på fläskkött men det går naturligtvis lika bra med nötkött men då behöver koktiden förlängas med några timmar, men sånt där vet ni ju redan! 😉 En gryta på fläskkött är mycket billigare än nötkött men precis lika gott! Den här smaksatte jag med paprika, lök och ananas samt lite krispiga minimajs och vattenkastanjer! Blir en rejäl gryta som räcker länge…

Det här behöver du :
ca 1 kilo fläskkött (skinkstek, picnicbog, kotlett mm.)
1,2 l kraftig köttbuljong (egen, fond el. tärning)
3 msk kinesisk soya
2 tsk soya color
1 röd paprika
1 gul lök
1 burk ananasringar + spadet
1 burk minimajs
1 burk vattenkastanjer
Salt & peppar
Maizenamjöl + vatten till redning

GÖR SÅHÄR :
Skär köttet i bitar. Bryn i stekpanna så det får fin färg. Lägg över i en större gryta allt efterhand. Slå på buljongen och tillsätt soya, hackad paprika och lök. Lägg på lock och sänk värmen. Låt grytan småputtra ca 1-1½ timme tills köttet känns mört och fint. Tillsätt ananasen och spadet. Minimajs och vattenkastanjer. Låt allt få ett litet uppkok. Smaka av med salt och peppar. Red av såsen med maizenamjöl utrört i lite vatten.


Gudomligt god och värmande gryta i detta ruskväder!


Lite finklippt gräslök funkar finfint när persiljan är slut! 😉


Smaklig måltid. Här serverat med ris/quinoa och en god sallad!

7 svar till ”Fläskgryta med ananas”

  1. Elsa profilbild
    Elsa

    Du får ju verlkigen ALLT att se gott ut! Jag älskar din blogg!

    Gilla

  2. LenaLp profilbild
    LenaLp

    TACK FÖR ATT DU INTE GAV UPP när allt var motigt.
    Jag bara ÄSKAR Din sida….Du ger mig inspiration.
    Dina goda recept, tankar å bilder får mig att tycka det är roligt att laga mat….de har jag inte gjort förut.

    Gilla

  3. SAn profilbild

    Detta ser underbart gott ut! Och perfekt en kall dag som denna.. Kommer testas snart! 🙂

    Gilla

  4. Nathalie @ Bloody Disgusting profilbild

    Åh vad gott det där såg ut. Vilken soya color använder du? Är det Collorit?

    Gilla

    1. kryddburken profilbild

      Nathalie!
      Collorit funkar utmärkt! Finns några sorter.
      /Linda

      Gilla

  5. Kinna på Grytsnack profilbild

    Underbar gryta – jag håller med dig om att fläskkött blir väldigt bra som grytkött.

    Gilla

  6. Tessan profilbild

    Provade det här receptet i onsdags och hela familjen tyckte att det var jättegott (förutom att ett av barnen tyckte att vattenkastanjerna var konstiga att tugga på).

    Gilla

Lämna en kommentar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect