Ibland står det still… Helt tomt ekar huvudet när man går där i mataffären. Vad ska vi ha till middag?? Problem nummer ETT står framför dig!! I köttdisken hittar du ett storpack färska kycklingfiléer till helt okej pris. Dom åker ner i vagnen. Nu är du nöjd! De blir kyckling till middag! Hurra, äntligen ett steg närmare målet!! När man sen kommer hem… Jaha, kyckling ja… Å vad ska jag göra med dom filéerna?? Å så är problem nummer TVÅ, ett faktum! Jag ska ge dig ett tips å råda bot på nummer två, så kanske det känns bättre! Baconlindade, ädelostfyllda kycklingfiléer, serverade med hemmagjorda klyftpotatis som du ”steker” samtidigt i ugnen! Salladen gör du under tiden, när du ändå inte har nåt att göra! 😉

LCHF, ingen klyftpotatis, byt ut mot kokt broccoli istället.

Det här behöver du :
4 kycklingfiléer
1 förp. kvibille ädelost (120 gram)
2 pkt bacon, eller ca 20 skivor
Salt o peppar

GÖR SÅHÄR :
Putsa fileérna och skär en liten fördjupning i varje, som en lite ficka längs långsidan. Fyll fickan med ädelost. Det är är precis så du får plats med en bit kvibille i dessa fyra, men jag gav mig sjutton på att de skulle gå för jag hade inte sköljt kniven mellan kycklingen och osten och ville inte slänga nån ost! 😉 Det går! Linda varje filé med 3-4 skivor bacon så det täcker fickan och blir jämnt och fint! Fräs på i stekpanna i olja så de får fin färg. Efterstek i ugn i 175 grader, använd gärna en stektermometer som du sticker in i den tjockaste delen på nån av filéerna! Ta ut när termometern visar 72 grader. Slå in dom i folié och låt vila en stund före servering. Skär dom sedan diagonalt och servera med hemmagjorda klyftpotatis och en god sallad!


Jo, de går att få in all ost! De går!!! 😉


Linda in med baconskivor!


Stek i stekpanna med lite olja så dom får fin färg. Lägg över på ugnsfast fat och efterstek i ugnen.


Smaklig måltid!

12 svar till ”Baconlindad, ädelostfylld kycklingfile”

  1. Malin profilbild

    God mat som vanligt! 😀 Allt med bacon och ost går hem hos mig. Och kyckling är inte heller dumt! 🙂

    Gilla

  2. Freedomtravel profilbild

    Åh, det där låter gott! Kan tänka mig att prova till helgen! 🙂

    Gilla

  3. Maria - gravid med tvillingar profilbild

    Ååååh, det lät så gott! Ska absolut testa när jag kan äta ädelost igen! 🙂

    Gilla

  4. Matilda profilbild

    himmel vad gott! kan man byta ut osten mot någon annan god ost?

    Gilla

    1. kryddburken profilbild

      Matilda!
      Du kan byta ut osten mot vilken som helst, kanske en vällagrad prästost, cheddar, emmentaler, eller färskost, philadelfia etc.
      /Linda

      Gilla

  5. Mormor profilbild
    Mormor

    Tack för härligt kycklingrecept.

    Men hur får du de inrullade filéerna att hållas ihop när de steker i pannan? Fäster du med tandpetare, kanske?

    Du skriver så kul om när man står där i köket med sina kycklingfiléer och undrar, jaha vad ska jag göra med de här då? Känner precis igen mig. Men nu vet jag vad jag ska göra med dem.

    Gilla

    1. kryddburken profilbild

      Mormor!
      Filéerna håller ihop ganska bra utan tandpetare, när du stekar dom så ”fastnar” liksom baconet runtom! 😉

      Malin!
      Räkna med ca 25-30 min i 175 grader, men ta ut en filé o kolla så köttsaften är genomskinlig. Är den rosa så kör en stund till!
      /Linda

      Gilla

  6. Malin profilbild
    Malin

    Jag har ingen termometer hemma så ungefär hur länge ska dom vara i ugnen :]? Jättetacksam för svar!

    Gilla

  7. Elvira profilbild

    Smarrigt, tror nog att det får bli den rätten till middag idag, tack för tipset.

    //Elvira

    Gilla

  8. Jessi profilbild

    Gud va mumsigt de där såg ut! 🙂

    Gilla

  9. Anna profilbild

    Låter och ser jättegott ut! Måste prova det någon gång 🙂 Har ätit ädelostgratinerade kycklingfiléer med päron och det är ju hur gott som helst så det är säkert detta också 🙂

    Gilla

  10. roffekock profilbild
    roffekock

    Najs Kryddburk.

    Rösti är ett självklart tillbehör tycker jag eller varför inte kroketter.

    ”cyberfaf”

    ps Malin skäms att inte ha ett så elementärt verktyg på plats. Du borde skaffa dej en digital i pennformat och alltid ha den i kostymen. Kan vara bra att ha för att kolla tempen på omgivningen ibland.

    Gilla

Lämna en kommentar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect