Ni är många som kommenterar och mailar och undrar vad jag har för kamera! Just den frågan dyker ofta upp titt som tätt! Därför svarar jag nu i ett inlägg så utförligt jag kan!

Jag har nu en Canon 20D, en system digitalkamera.
Allroundoptiken 18-55 mm använder jag nästan aldrig. Jag har istället ett macro 90mm fast optik och ett 100mm som är standard för nästan alla matbilder jag tar.

Jag har även en liten Canon Poweshot SX 120IS med 10*optiks zoom. (10 pxl) – Den är urkass till att fota matbilder och används endast i nödfall… Utomhus i dagsljus är den däremot fenomenal!
Sen har jag ju iPhone 4, där jag mer å mer börjar gilla den inbyggda kameran, speciellt med HDR. Några matbilder fotas med den också.
Andra knep o tips när jag fotar (nu utgår jag från systemkameran) :
- Använd gärna en extern blixt, riktad i taket eller bakåt
- Omni bouncher är grymt bra till ovanstående!
- Har du ingen extern blixt, sätt en frystejp över blixten på kameran
- Dra ner exponeringen några nivåer, min står oftast på -1,5
- Blända ner, gärna mellan 2,8-3,5
- Håll asa-talet kring 400
- Fota inte PLATT ovanifrån
- Gå närmare så du endast har uppläggningen i bildrutan om du inte arrangerad bakgrunden
- Sätt skärpan på MATEN, inte på salladen…
- Jag redigerar storlek, ljusstyrka och ibland skärpa på bilder i Photoshop CS
Fråga på om det är något annat ni undar! 😉

Lämna ett svar till Anna/Frostrosor Avbryt svar