
Ikväll har vi minsann tjuvstartat lite. Vi brukar göra så… Förra årets tjuvstart ägde rum den 22:a november så i år är vi faktiskt ännu tidigare! Bara lilla familjen runt bordet! Å vi fejjar å donar i köket å förbereder å fixar ihop för en mysig liten julmiddag innan söndagskvällen tar vid! Visst sjutton är det mysigt och gott och framförallt en liten försmak av julen! Julskinkan med senapen, janssons frestelsen, brysselkålen och prinskorvarna! För att inte tala om köttbullarna och tunnbröd, ägghalvor och JULMUST!! Men nu blir de ingen mer julmat före självaste julafton! Jag vet folk som håller benhårt på traditionen till första advent å därmed basta, men dit hör inte vi då!! 😉 Gör du??

Bordet förbereds så sakteliga, fat efter fat dukas upp med massa gott och julmusten är upphälld.

Janssons, köttbullar och julskinka är förberett i timmar innan och goda ostar, tunnbröd och knäcke är ett måste!
Recept Janssons frestelse >>

Julköttbullarna stod Joline för idag! Blanda smet, knäcka i ägg, krydda, rulla och skjuts in i ugnen för stekning. Recept Julköttbullar >> och små delikatessköttbullar >>

Järnskrotet lyser upp fint i mörkret! 😉

Skinka, brysselkål, sylta och rökta korvar.

Ägghalvor. Fler tips på dekoration här >>

Rökt lammfiol från Scans sortiment, en riktigt höjdare på årets julbord! Den får ni inte missa. En lagom stor bit per förpackning dessutom.

Gräddost, knäcke och tunnbröd och självklart pepparkakor! Passa på till jul att kärna ditt eget smör till julbordet, garanterat uppskattat! Recept på kärnat smör >>

Mitt silvriga ljusfat från rusta dekorerat med röda glasstenar, prismor och värmeljus.




Lämna ett svar till Lisa Avbryt svar