Ikväll har vi minsann tjuvstartat lite. Vi brukar göra så… Förra årets tjuvstart ägde rum den 22:a november så i år är vi faktiskt ännu tidigare! Bara lilla familjen runt bordet! Å vi fejjar å donar i köket å förbereder å fixar ihop för en mysig liten julmiddag innan söndagskvällen tar vid! Visst sjutton är det mysigt och gott och framförallt en liten försmak av julen! Julskinkan med senapen, janssons frestelsen, brysselkålen och prinskorvarna! För att inte tala om köttbullarna och tunnbröd, ägghalvor och JULMUST!! Men nu blir de ingen mer julmat före självaste julafton! Jag vet folk som håller benhårt på traditionen till första advent å därmed basta, men dit hör inte vi då!! 😉 Gör du??


Bordet förbereds så sakteliga, fat efter fat dukas upp med massa gott och julmusten är upphälld.


Janssons, köttbullar och julskinka är förberett i timmar innan och goda ostar, tunnbröd och knäcke är ett måste!
Recept Janssons frestelse >>


Julköttbullarna stod Joline för idag! Blanda smet, knäcka i ägg, krydda, rulla och skjuts in i ugnen för stekning. Recept Julköttbullar >> och små delikatessköttbullar >>


Järnskrotet lyser upp fint i mörkret! 😉


Skinka, brysselkål, sylta och rökta korvar.


Ägghalvor. Fler tips på dekoration här >>


Rökt lammfiol från Scans sortiment, en riktigt höjdare på årets julbord! Den får ni inte missa. En lagom stor bit per förpackning dessutom.


Gräddost, knäcke och tunnbröd och självklart pepparkakor! Passa på till jul att kärna ditt eget smör till julbordet, garanterat uppskattat! Recept på kärnat smör >>


Mitt silvriga ljusfat från rusta dekorerat med röda glasstenar, prismor och värmeljus.


Amaryllislökar planterade!


En jultallrik!


Pepparkaka + mögelost!! 😉

33 svar till ”Lilla Julbordet”

  1. Nette (Kardemumma Gumman) profilbild

    åååh götti!!! Vi brukar också tjuvstarta lite! 😛 Det är inte att fuska, bara att verkligen uppskatta god mat! 🙂

    Gilla

  2. susanne profilbild

    Du e för go Linda….det ser jättegott ut ;)) Julmaten är faktisk det enda jag absolut inte tjuvstartar med. Allt annat runt julen har jag som du vet svårt att vänta med =)

    kram/ Susanne

    Gilla

  3. Patricia profilbild
    Patricia

    Varför tjuvstarta? Det förstör det ”heliga” med julbordet på julafton!

    Gilla

  4. Sanne profilbild

    Har också tjuvstarta idag! Det blev jansson, köttbullar vörtbröd, skinka osv. Min store kille blev överlycklig, -snart e de jul mamma!!!

    Gilla

  5. Linda - Cupcakefluffan profilbild

    Så gott det ser ut , fast här blir det inte julmat förrän på självaste julafton

    Gilla

  6. Louise profilbild
    Louise

    Mmm pepparkaka med lite kvibille gräddädel .. måste inhandlas nästa helg!

    Gilla

  7. tiagirl profilbild

    gick ju läsa o kommentera i tfn..så smidigt!

    Detta är fusk!!! Jättefusk!!! Julmust går an men inte allt!! Men nästa vecka ska jag på julbord med jobbet och det gör mig än mer längtansfull till det ”riktiga”!! Skinkan griljeras när jag fyller år så dan innan julafton är väl en liiiten premiär med julmat hemma!

    Gilla

  8. marie profilbild

    Ser smaskigt ut och tack för en mysig blogg /marie

    Gilla

  9. Sofie / Mumsfillibaba profilbild

    Gott!! Jag åt pepparkakor med mögelost till frukost idag!:)

    Gilla

  10. Martina J profilbild

    Guuu så gott det ser ut! Fast vi tjuvstartar inte. Blir tyvärr så lätt trött på julmaten, så jag försöker vänta så länge som möjligt 🙂

    Gilla

  11. Marie Frändén profilbild

    Tycker inte om julen o försöker undvika den så mycket det bara går…julmat äter jag på julafton..maken är van vid mycket mer på julbordet men för mig är det vörtbröd, pressylta, pappas hemkokta rullsylta, skinka, dopp i grytan o mammas hembakta doppebulle o grynkorv, sen potatis o lutfisk på kvällen o så risgrynsgröten som pricken över iet..o pappas radiokaka o hemgjord chokladfudge..det var allt grönsaker har vi inte på julbordet

    Gilla

  12. Helena profilbild

    Vi brukar vara riktigt tidigt ute med glöggen och julmusten, men väntar med maten av någon anledning. Nu blev jag sugen på att tjuvstarta när jag så din fina buffé! Gott!

    Gilla

  13. Anna/Frostrosor profilbild

    Efter Alla Helgons-helgen får jag kanske kanske tjuvstarta lite med julen såsom julmusik och en pepparkaka kanske. Men inte annat… eller jo… inhandla julklappar tjuvstartar jag med redan i januari på rean! 🙂

    Gilla

  14. Malin profilbild

    Åh vad härligt! Jag längtar verkligen efter julen och allt som hör till. Allra mest ser jag fram emot julskinka med senap, mmmmmmh, såååå gott! 😀 Pepparkaka + mögelost är också en finfin kombination.

    Gilla

  15. Fridas kök profilbild

    Det ser onekligen gott ut (precis som allt du gör :wink:) men det är för tidigt för mig. Jag längtar efter julen, att få pynta och sånt, men jag är inte ens sugen på julmat… ännu. Men ni verkar ha det så himla mysigt så man kan inte bli att läskas av maten. Julmust och pepparkakor brukar vi vara tidiga med, men detta året har vi inte smakat på något av det. Vi står i affären och säger ”ska vi köpa med must hem?”, men sen slutar det ändå med att vi inte köper. Vi vill hålla på det ännu lite till, bara för att kunna vara riktigt sugen. 🙂 Men snart går det inte att hålla sig längre…

    Gilla

  16. Marten profilbild
    Marten

    Jag gillar att fårfiol ingår. Alla verkar inte ha förstått dess storhet.

    Gilla

  17. Quila o Ronja profilbild

    Vad fint! Ser jättemysigt ut :-)))

    /Susanne

    Gilla

  18. Sarah profilbild

    Härligt! Ser verkligen inbjudande ut. Men maten får vänta, däremot har jag redan smuttat lite Zeunerts julmust, en pepparkaka och glögg känns som att det snart kommer drickas 🙂

    Gilla

  19. jennie/vanilla sky profilbild

    Ser verkligen mysigt ut! Vi brukar också tjuvstarta lite grann, men vi väntar till 1:a advent. Då har vi minijulbord med köttbullar, jansson, prinskorv och vörtbröd och så lite julölsprovning så klart! Jättemysigt att sätta sig ner efter att ha julstökat lite och satt upp adventsljusen 🙂

    Gilla

  20. Emilia profilbild

    men vad gott:) smart att köra köttbullarna i ugnen det måste jag testa nästagån, finns inget så gott som hemgjordaköttbullar. ha en fin dag Kram!

    Gilla

  21. Jessica Ringdahl profilbild
    Jessica Ringdahl

    Oj vad mysigt Ni verkar ha haft. Själv har vi bara tjuvstartat med pepparkaksdeg, julmust och glögg. Vet inte hur det blir med ”julmaten” i år. Vi åker nämligen med farmor, mormor, faster, farbror och kusiner till Gran Canaria & Bahia Feliz och ska bo på Fritidsresors Blue Village Bahia Feliz, vi blir totalt 11 st som åker. Där är det visserligen ett julfirande på hotellet den 25:e December men då jag aldrig firat jul utomlands eller på ett hotell så har jag absolut ingen aning om vad det kan bli för mat. Är det någon som vet? Bör man ladda resväskan med lite sill och rökta korvar?

    Gilla

  22. Annelie profilbild

    MUMS va gött med julmat redan nu.
    Här brukar det inte bli nåt förräns på självaste julaftonen, men i år har vi pratat lite löst på om vi kanske ska åka och kosta på oss julbord nånstans innan jul,,, sen så får vi se hur det blir med den tanken.

    Du fotar sååå mycké på allt underbart gött som finns på ett julbord så snålvattnet rinner ju på en här nu.. :o//

    Ha det allra bäst.. // Kramar om Annelie ❤

    Gilla

  23. Nathalie @ Bloody Disgusting profilbild

    Vad mysigt och gott det såg ut. Vad använder du för kamera?

    Gilla

  24. SAn profilbild

    Fy bubblan vad sugen man blir!! :O
    Men jag måste fråga, hur får ni era köttbullar så runda? Mina blir aldrig det :/

    Gilla

    1. kryddburken profilbild

      Nathalie!
      En Canon D20 med 90mm macro.

      SAn!
      Värm en ugnsplåt med lite smör eller olja. Rulla köttbullarna och lägg på den varma plåten, sen in i ugnen igen 180-200 grader ca 10-20 min beroende på hur stora du rullar. Men kolla en köttbulle då å då och passa på att skaka om plåten samtidigt så håller du koll när de är klara.
      /Linda

      Gilla

  25. Lisa profilbild
    Lisa

    Hehe, vi fick höra att vi var tidigt ut som åt lutfisk i helgen. Men skönt att det finns fler som gillar att tjuvstarta lite 😀

    Gilla

  26. Addicted to Julmust profilbild

    Borde det inte vara Zeunerts julmust på en norrländskas julbord? 😉

    Gilla

  27. Emma profilbild

    Smaskigt 🙂

    Gilla

  28. Sandra profilbild
    Sandra

    Mumsigt! Vi brukar vänta tills julveckan, vi hinner bli så trötta på julmaten annars 😛 Blir ju så mycket röster.
    Men en sak som jag saknar från dina bilder är den (för mig) obligatoriska brunkålen!! Mormor gjorde världens godaste, nu när hon inte finns mer får köpekålen duga.. Är dock riktigt svår att få tag på här i södra norrland och de flesta vet inte ens vad det är (chockerande för mig som är skåning)….

    Gilla

  29. Linda profilbild
    Linda

    Här ska städas och fejas ordentligt några veckor framåt. Först när huset är i ordning infinner sig den rätta julkänslan då jag börjar baka till julen. Julmat blir det först på julafton hos oss. Sparar det bästa till sist alltså!!

    Gilla

  30. Maria profilbild

    Åh, vad mysigt! Har aldrig hört att man kan tjuvstarta julen sådär 🙂 Det kanske vore något 🙂

    Gilla

  31. Anna profilbild
    Anna

    men gud vad hungrig man blir när man sitter och läser din blogg så här innan lunch 🙂

    Gilla

Lämna ett svar till Lisa Avbryt svar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect