Höstlovs-morgon med barnen!! Kan det bli mysigare än att börja morgonen med att snooza ihop i sängen allihopa och sen kliva upp laga en god mysfrukost! Kokta, ägg med kalles randiga, färskt morotsbröd, kung markattas knäckebröd med ost & pumpafrön, pressad apelsinjucie och en god kopp rooibos the! En bra start på dagen! Nu ska vi göra oss iordning, sen blir det en liten shoppingtur till Kalmar. Julpynt & kinatroll ska vi ha! 😉


Lyxigt knäckebröd från kung markatta måste man unna sig ibland, för det är så förbaskat gott rent ut sagt!!


Doften av nypressad apelsin slår de mesta på morgonen!


Vad har ni själva för planer idag? Fler som  har höstlov med barnen kanske?

9 svar till ”God Morgon – Höstlovet har börjat!!”

  1. sofie/mumsfillibaba profilbild

    Vad gott med lite lov!! Det är då man önskar att man hade lite barn….:)
    Ha en härlig vecka!!!

    Gilla

  2. Laila profilbild

    VIlken härlig morgonstart!
    Imorse vart det lite hipps som happs här.
    Men jag har lovat att ta igen det imorgon! 🙂

    Gilla

  3. annamaria profilbild

    Japp, här också! Vi startade dagen med att laga burgundisk gryta, sen äventyrsbadet med alla barn och nu lagar vi rotmos och fläsklägg. Älskar höstlov! Man hinner laga och baka så mycket roligt tillsammans med barnen. Surdegsbröd står på schemat i morgon.

    Ha ett härligt lov!

    Gilla

  4. Anna profilbild

    Det låter som en helmysig dag!

    Gilla

  5. Jessi profilbild

    Va mysigt med lång frukost! 🙂 Och härligt med lov, önska man var barn igen! 😉

    Gilla

  6. Linnea profilbild
    Linnea

    Om du gillar knäckebröd av typen från Kung Markatta måste jag tipsa om att det är superlätt att göra själv! Detta recept är från Pyttes Blogg.
    Fantastiskt gott knäckebröd eller snacks

    Knäckebröd – 1 plåt, 150 grader drygt en timma
    Snacks – 2 plåtar knappt en timma (45 min)

    2 dl majsmjöl
    1 dl solroskärnor (alt. ½ dl pumpafrön + ½ dl solros)
    1 dl sesamfrön
    ½ dl linfrö
    ½ tsk salt
    ½ dl rapsolja
    2½ dl vatten (ev. något mer)

    Rör ihop de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt oljan och det heta vattnet. Rör om till en jämn smet. Bred ut smeten på bakplåtspapper. Skär rutor och strö över flingsalt. Grädda enligt ovan.

    Kokhett vatten ger tjockare knäckebröd och kallt vatten tunnare. Jag brukar välja frön och även mjöl hej vilt (majsmjöl är alltså inte ett krav), så det här är mest en bas att utgå från. Håll lite koll i ugnen, det bränns lätt!

    /Linnea (som tyvärr är för gammal för höstlov…)

    Gilla

  7. Jenny. profilbild

    Åh vad mysigt och gott det såg ut !!

    Gilla

  8. Emma profilbild

    sköönt med lov! Själv knegar man på som vanligt.

    Gilla

  9. Anna J profilbild
    Anna J

    Mmm, tur jag ska sova så jag snart får äta frukost. Iofs kommer inte min frukost vara så smaskig som eran, inte imorgon men på onsdag får då ska jag vara ledig och har mer tid på morgonen. Då ska jag städa, baka och shoppa tänkte jag och äta en härlig frukost som start på dagen. 🙂

    Ha en fortsatt härlig höstlovsvecka!

    Gilla

Lämna ett svar till annamaria Avbryt svar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect